Reklama

Reklama

V jižní Africe sužované apartheidem se dva detektivové (Orlando Bloom a Forest Whitaker) vydávají po stopách vraha, který zabil mladou dívku. Během vyšetřování případu je v botanické zahradě Kapského města nalezeno zohavené tělo dcery slavného hráče ragby. Příčinou smrti se zdá být neznámá chemická látka... (HBO Europe)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (331)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem neměl žádná očekávání, netušil jsem do čeho jdu, tak jsem mile překvapen. Orlando Bloom a Forest Whitaker je zde sakra povedená dvojka, oba dva zde odvedli slušné herecké výkony, prostředí ve kterém se film odehrává je správně znepokojivé, drsné a realisticky natočené, potěší i slušná akce a poměrně vysoká brutalita. Nenudil jsem se ani minutku. Doporučuji. 75% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mě naprosto šokoval, ne svým dějem, ani scénama, ale představitelem hlavní role, Orlandem Bloomem. Tohohle kluka jsem měl vždycky za někoho koho do Hollywoodu závalo tornádo, akorát před kameru v době natáčení. Ovšem tady mě chlapec jeden ušatej svým výkonem naprosto smazal, Pryč je hezounek co před kamerou umí ukázat leda tak zuby a oči. Tady nastupuje chlap s kruhama pod očima, kterému člověk ve tváři čte "život se mnou nesral a já s ním taky ne". Detektivka není až tak napínavá jak jsem čekal, protože pátrání brzy začne mířit mezi mocipány, takže sledujeme spíš hodně urputný boj posledních jihoafrických skautů s gaunerama všeho druhu. Dvojice detektivů je učebnicově odlišná, ale samozřejmě skvěle se doplňující. Film nějak nerozvijí jejich vzájemný vztah ani se nedloube v minulosti, ukazuje jen to co musí, aby divák chápal a současně se nenudil. Je to docela dobrej matroš, ale to hlavní je tady pro mě opravdu Orlando Bloom, když nepočítám první minuty, kdy jsem ho nepoznal, tak mě tady bavil od začátku do konce. ()

Reklama

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

No panečku,konečně zase po čase pořádná kriminálka co se nebojí ukázat krev apod.Má dobrý příběh i scénář a v čele se skvělým Whitakrem a taky Bloomem,kterého je příjemné vidět pro jednou zase jinde než hlavně ve středozemi :-))).Film má i dost zvratu co by běžné kriminálka neměla,včetně konce....za mě nemužu jinak než 90 % a pět hvězd. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Fíha! Člověk si chce na večer naivně pustit jen "lehčí" kriminálku a místo toho dostane tuhle skvěle napsanou pecku. Hutná, místy až depresivní, atmosféra jako by vypadla spíše z britských detektivek, i přesto zde ale funguje na jedničku. Prostředí Jižní Afriky je totiž vytěženo na maximum a kromě výtečného případu zde tak máme i dozvuky z minulosti apartheidu či rasovou nesnášenlivost. Forest Whitaker i Orlando Bloom jsou v nejlepší formě, místy je to až překvapivě brutální (krysy!!) a nejen díky osobním linkám hrdinů vás snímek v závěru dosti emotivně vysaje. Žánrová lahůdka. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Akčné krimi z horúcej južnej Afriky. Film má spád a príbeh je v rámci žánru lepší priemer. Ideálne tempo, zaujímavé vzťahy a dialógy ušité na mieru. Poteší solídna akcia, pár krvavých prestreliek, surová situácia na pláži (najlepšia časť filmu). Dvojka kriminalistov je obsadená trefne. Forest Whitaker je výborný herec a Orlando Bloom tu prekvapivo nie je navoňaný romantický chlapček, ale drsný, špinavý fízel. Pre mňa prekvapenie po všetkých tých jeho sladkých filmových postavách. Hudba mohla byť lepšia, predstavoval by som si niečo na spôsob Miami Vice (2006). Za herecké výkony dvíham hodnotenie smerom nahor - drsná a smutná filmová prehliadka. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Film měl premiéru na Filmovém festivalu v Cannes 2013 a tento festival uzavíral. (Terva)
  • Při závěrečné přestřelce nabíjí Ali Sokhela (Forest Whitaker) do své brokovnice prázdné nábojnice, u kterých je vidět, že jsou na konci otevřené. (JohnSmith)

Reklama

Reklama