Reklama

Reklama

V jižní Africe sužované apartheidem se dva detektivové (Orlando Bloom a Forest Whitaker) vydávají po stopách vraha, který zabil mladou dívku. Během vyšetřování případu je v botanické zahradě Kapského města nalezeno zohavené tělo dcery slavného hráče ragby. Příčinou smrti se zdá být neznámá chemická látka... (HBO Europe)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (331)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Překvapivě skvělá kriminálka s neokoukaným obasením. Orlando mě velmi mile překvapil, protože jsem ho dlouho nikde neviděl a tady si alkoholem zmítaného federála davá s naprostým přehledem. Forest potom dává svůj standard, který mě baví. Neznámý režisér taky nevyvolává jistou kavlitu, ale chytlavé téma Jihoafrické republiky s napínavým vývojem, který umí překvapit a diváka pěkně podusit, se mu velmi zadařilo zpracovat. Velmi dobré, skoro na plný počet. 4,5*. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá kriminálka klasického střihu. Často bývá přirovnávána k momentálně módní severské knižní/filmové tvorbě, nicméně já si myslím, že mnohem blíže má ke starým dobrým francouzským záležitostem. Ostatně právě Francouzi Zulu napsali i natočili, tak se není čemu divit. Pomalu se odvíjejícímu scénáři záleží na postavách, napětím a překvapením rovněž nešetří, herecky je to také bez chybičky, protože Forest Whitaker ani špatný být neumí a v závěrečných titulcích mě velice mile překvapilo, že ten dobrý herec podobný Orlandu Bloomovi je Orlando Bloom. Díky strhujícímu pouštnímu finále (v němž opravdu není problém si na místě Foresta Whitakera představit třeba Lina Venturu) přemýšlím o páté hvězdičce. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete zjistit, co se děje ve stoce, nemůžete stát na břehu. Musíte do ní skočit i za cenu, že se stanete její součástí.. Drsná krimi na pozadí svědomí „duhového národa“, kde si každý v sobě nese nějaké to trauma a taky otázku, jestli byl větším zlem apartheid, či kriminalita, zakořeněný rasismus a rozevírání nůžek sociální nerovnosti spjaté s jeho koncem. Salle sice mírně poztrácí na naléhavé autenticitě zablouděním do sfér „vyšších zájmů“, ale neokoukanost prostředí a proti srsti diváka jdoucí noirové prvky plní funkci odpustku dokonale. No vida, Legolas sundá paruku, namaluje kruhy pod očima, párkrát ulízne z pleskačky a rázem si vykračuje na cestě vlastní herecké rehabilitace, nicméně na klub sira Laurence Oliviera bych to ještě neviděl.. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je těchto filmů jako much, občas nějaký z té hromady jasněji zazáří. Nepoznatelný (téměř) Whitaker s Bloomem rozjedou v JAR coby vyšetřovatelé závažných zločinů pátrání po vrahovi mladé dívky. Ale čím hlouběji se do pátrání noří tím více zjišťují, že zde ani tak nešlo o sexuálně násilný akt jako spíše o drogy. A když jde o drogy, jde o velké prahy. A když jde o velké prachy, jde o kejhák, protože do takovýchto záležitostí jsou už často zapletena hodně velká zvířata, která štve když jim někdo kazí kšefty. Zulu je řemeslně zvládnutý thriller ze sluncem rozpálené Afriky a film příjemně uběhl a celkem reálně skončil. Jen jsem si celou dobu říkal jak v tom všem byl zapletený Krejčíř coby největší mafoš v JAR (jak je u nás preznetován) .-)! Dávám 4 neznámé molekuly! * * * * ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Na dovolenou do Jižní Afriky určitě ne. Ponurý, brutální thriller. Výborně zahraný, skvěle zrežírovaný. Klasická vyšetřovačka mrtvého bílého děvčete se zvrhne v jatka kombinující obchod s drogami s etnickým vyhlazováním. Dějí se tu hodně nepříjemné věci ke sledování (sekání končetin, kastrace psem), ale ještě děsivější je, jak vyrovnaně to ty postavy přijímají. P.S: Bloom by už měl brát jenom tyhle role. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Při závěrečné přestřelce nabíjí Ali Sokhela (Forest Whitaker) do své brokovnice prázdné nábojnice, u kterých je vidět, že jsou na konci otevřené. (JohnSmith)

Reklama

Reklama