Reklama

Reklama

Jurský svět

  • USA Jurassic World (více)
Trailer 3

Před dvaadvaceti lety tragicky skončil sen excentrického milionáře Johna Hammonda, který chtěl na odlehlém ostrově z dinosauří DNA vypěstovat Jurský park s živými exponáty. Od té doby se ale mnohé změnilo, park jede na plné obrátky, ročně jím projdou milióny nadšených návštěvníků, kteří s očima navrch hlavy sledují v akci desítky „vyhynulých" živočichů. Jenže vedení parku stále hledá nové způsoby, jak tuto jedinečnou atrakci ještě víc zatraktivnit. A v tu chvíli přijdou komplikace. Vědecké experimenty s novými druhy mohutně podporuje strohá manažerka parku Claire Dearing (Bryce Dallas Howard), která ve zvířatech vidí především čísla. Na rozdíl od ní v nich biolog Owen Grady (Chris Pratt ze Strážců galaxie) vidí hlavně nebezpečí, zvlášť ve tvorech, které nestvořila příroda, ale laboratoř. Události mu dají za pravdu, když se jeden z takových mazlíčků doslova urve ze řetězu a začne si vylepšovat jídelníček zaměstnanci parku a posléze také návštěvníky, mezi nimiž jsou také dva synovci Claire, kteří za tetou přijeli na prázdniny. Teď už nejde o vyšší tržby ani o udržení prestiže. Cílem všech začalo být holé přežití. (Cinemart)

(více)

Diskuze

martess

martess (hodnocení, recenze)

Kincl

Aj keby si mal pravdu videl si už niekoho venčiť husy na motorke? Vtaky, plazy, dinosauri... Trex mal mozog menši než je môj stredny mozog, jednou rukou by som ho opasal. Tieto tvori možno maju socialne myslenie vramci svojho druhu a ano vtaky sa daju domestikovať ale nemylsim si že prehistoricky predator by ta nasledoval len preto lebo si sedel na vajičku z ktoreho sa vyliahne. Každopadne mi to nevadi aj keby to bolo vo filme určite si ho užijem a keby mi nejaky paleontolog povedal že je ot možne nerobilo by mi to problem pripustit si to proste len vravim že z mojimi doterajšími vedomostami o plazoch a ich pirbuzenstvom s dinosaurami mi dava väčšiu logiku fakt že by sa nedali takto vycvičiť

na příspěvěk reagoval mahler

GigaPudding

GigaPudding (hodnocení, recenze)

martess

Za 1. upravuješ si podmienky tka aby ti to vyhovovalo vzhledem k tomu, že ne každý krokodýlí druh nutně dosahuje rozměrů godzilly, takže se teraz bavíme o krokodýloch včetně těch malých :). Za 2. Aj kebych mala pravdu (jakože mám, protože nízká inteligence se projevuje větší agresivitou vesměs jen u člověka, jak vidíme právě tady :), tak bez ohledu na rozdíly mozků krokodýla a lva z prvně jmenovaného nebude vraždící maniak, protože ani ty nejméně inteligentní dravci jednoduše nezabíjí pro legraci) a levi utočia především když chtějí lovit, takže pokud jsou najezení nebo není čas lovu (protože levi skutečně neloví celý den, ale jen poměrně malou část dne) tak se ostatní zvířata v klidu můžou pást poblíž nich a nic se jim nestane, protože opět ti levi nejsou vraždící maniaci, co za každou cenu utočia na hocičo poblíž :). +Ještě navíc ten fakt, že u lvů a dalších nebezpečných dravců chovaných lidmi se jednoduše nestává tak často, že by si je ten člověk nemohl přijít pohladit nebo, že by si s tím svým člověkem nehráli a pokaždé se ho snažili zmasakrovat. 

Takhle to totiž jednoduše nefunguje, zvířata bez ohledu na příslušnost k živočišné třídě se totiž nechovají jako lidé a nemají sklony ke zbytečnému násilí :).

na příspěvěk reagoval martess, mahler

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

Jenže takový raptor má daleko blíž k ptáku, než k plazům :)

na příspěvěk reagoval martess

martess

martess (hodnocení, recenze)

GigaPudding

Za 1. upravuješ si podmienky tka aby ti to vyhovovalo "menšího krokodýla", by sa teraz bavýme o krokodýloch a nie o menších krokodýloch... navyše raptor ma ďaleko už len o toho krokodýla a nie o to od "menšieho krokodýla". Za 2. Aj keby si mal pravdu (čo nemáš lebo jhe rozdiel medzi mozgom cicavca a medzi mozgom plaza(a levi utočia na hocičo čo sa okolo nich myhne(pokial prave nespia alebo nemaju niečo dôležitejši na robote))) tak...

na příspěvěk reagoval GigaPudding

GigaPudding

GigaPudding (hodnocení, recenze)

martess

Ak to mal byť nejaky proti argument je ešte hlúpejší(resp ignorantskejší) ako ten pred tým hneď v dvoch smeroch. Za 1. chovatel v klidu může vzít menšího krokodýla do náruče nebo velkýho si jít pohladit, protože jednoduše za 2. levi sú sice cicavce, ale stejně jako jakýkoli jiný živočišný druh s výjimkou člověka, například ti chovaní krokodýli, jednoduše nemají potřebu útočit a masakrovat všechno, co se hýbe. :)

na příspěvěk reagoval martess, martess

martess

martess (hodnocení, recenze)

GigaPudding

Ak to mal byť nejaky proti argument je ešte hlúpejší(resp ignorantskejší) ako ten pred tým hneď v dvoch smeroch. Za 1. čo? načo vôbec reaguješ? nikde nekomentujem či ich žeru alebo nežeru ale ais by ich aj ťažko mohli keď chovatel kŕmi plazy tak že im hádže mäso do vody z poza plota. A aj keby išiel za nimi nijako sa to netýka môjho predošleho prispevku kde poukazujem na to že chovatel je chovatel a krotitel je krotitel. Za 2. levi sú cicavce(bodka)

na příspěvěk reagoval GigaPudding

GigaPudding

GigaPudding (hodnocení, recenze)

martess

Ak tohle mal byť nejaky proti argument, tak je hlupy (resp. ignorantsky) hneď v dvoch smeroch. Za 1. ti chovaní krokodýlové obvykle nežerou svoje chovatele a nesnaží se na ně ani útočit. A za 2. jsi asi nepočul ani o tom, jak například kolem smečky lvů běhají i jiná zvířátka, kterých si ale ti lvi v té chvíli jednoduše ani nevšímají, protože už buď jsou najezení, nebo zrovna mají polední klid nebo něco, protože zkus hádat, jestli masožravá zvířata jsou ekvivalentem nějakým způsobem vzteklých vraždících maniaků, kteří automaticky útočí a snaží se zabít všechno, co se kolem nich hýbe? :)

na příspěvěk reagoval martess

martess

martess (hodnocení, recenze)

GigaPudding

Ak to mal byť nejaky proti argument je hlupy(resp ignorantsky) hneď v dvoch smeroch. Za 1. v JW budu chovatelia aj vo všetkých častiach JP boli chovatelia dinosaurov su to proste zamestnanci ktorý sa tam staraju o dinosauri a za 2. nepočul som o chovatelovi krokodylov, ktorý by ich chodil venčiť na člne.

na příspěvěk reagoval GigaPudding

martess

martess (hodnocení, recenze)

mito58

A čo tak ľudi ktorých sme tam videli zomrieť? Myslim že smrť ani len vedlajších postav by sa nemala prezentovať v týchto predukažkach lebo potom to nebude take napinave

martess

martess (hodnocení, recenze)

j.linhi

Pišeš to ako by si bol paleontolog :) nemusim o tom vedieť nič ale počul si napriklad o chlapikovi, ktorý by viedol skupinu krokodilov? Dinosauri maju najbližšie plazom a v živote som nepočul o Panovi hadov alebo kajmanov... plazy maju primitivny mozog ich prioritou je prežiť a teda vraždiť a žrať do nemoty to postrehneš už len zo sprav alebo dokumnetov. Myšlienka oživiť vyhynute druhy nie je nerealna... nerealne je si myslieť že je to take lahke ako sa to prezentuje vo filme.

na příspěvěk reagoval GigaPudding, j.linhi

chaometic

chaometic (hodnocení, recenze)

Luminary

já si to mysleel taky, ale všiml jsem si že chcris pratt je v pohodě a ty raptoři by ho stejně dostihli podle mě

Luminary

Luminary (hodnocení, recenze)

Oxymoron5

Mě se taky hned nelíbila tvoje máma, ale nakonec to ušlo. :D Zkus nejdřív přemýšlet než něco napíšeš. V lidské povaze existují předsudky a změna nálad, či názorů. Pokud se to u tebe neděje, tak jsi asi omezenej, bohužel blbec je blbec a blbcem zůstane.

na příspěvěk reagoval Oxymoron5

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

Mr.Ripley

Souhlas.

Já prostě raptory (alespoň v tomhle universu) vidím jako dravce a ne jako ochočený ještěrky. Ale tak uvidíme, jak to bude fungovat v tom filmu, třeba to bude ještě trochu jinak :-)

Mr.Ripley

Mr.Ripley (hodnocení, recenze)

Řešit sci-fi prvky ve fiktivním světě, kde jsou Raptoři úmyslně větší (těsně před objevením Deinonychuse), Dilophosaurus úmyslně "zmutován", tak aby děsil lidi a lišil se od raptorů (krční plachat či plivající jed), zmutovaný Spinosaurus (značně větší a transformovaný v nemilosrdného zabijáka (přičemž nejdříve byl pouhým rybářem, až později se přizpůsobil těžkým podmínkám a stal se dravcem, jako každý jiný, ale živil se spíše mršinami). Stěžovat si na raptory se dá brát ještě v potaz, ale stěžovat si na vyšlechtěného mutanta, který navíc ještě nebyl oficiálně úplně odhalen je krapet moc. Nemluvě o mutacích - dinasauři mají ve své šroubovici DNA žabí a můžou se sami oplodnit/měnit pohlaví (citace z jedničky) + v knižní předloze Ztraceného světa Carcharodontosaurus ve tmě světélkoval. Řadím se sice ke skeptikům ohledně JW, ale jsem fanda série tělem i duší a tak stále doufám ve smysluplné vysvětlení s raptory, nicméně tento všeobecný hate od lidí, (jež mají předešlé díly rádi, ale jaksi ignorují ještě větší fantaskní výjevy) je nepochopitelný!

na příspěvěk reagoval Pítrs85, Kobain, Kobain, Kobain

mito58

mito58 (hodnocení, recenze)

Ja na tomto filme nevidím nič negatívne, ja som nadšený z každej sekundy, čo sme videli v trailery alebo Super Bowle. 

na příspěvěk reagoval martess

j.linhi

j.linhi (hodnocení, recenze)

Pod

jo a v Ryanovi, Terminálu, Lincolnovi, Minority Report, Chyť mě, když to dokážeš.....

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

j.linhi

To tak jasně, ale ve většině jo... Tak byly v každém Jurském Parku i Terra Nově. Tak s tim už musíte počítat.

j.linhi

j.linhi (hodnocení, recenze)

Pod

to neni tak docela pravda, v Indiana Jonesovi děti nejsou, vyjma Chrámu zkázy ;)

na příspěvěk reagoval Pod

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

Navíc Indominus jako Godzilla vůbec nevypadá, ani jste ho pořádně neviděli, a děti ve Spielbergově filmu jsou vždycky, až se divím, že jste si na to ještě nezvykli.

na příspěvěk reagoval j.linhi, j.linhi

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

Tenhle nápad nijak neodporuje s předchozími díly série, navíc je to naprosto reálné jak v divoké přírodě, tak v zajetí. Spíš můžete řešit, proč Pteranodoni maj zuby a na lidi útočí, když žerou jen rybky...

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

Pítrs85

Vždyť si to dělaj sami, nikdo přece neříkal, že ty raptoři jsou ochočený/domestikovaný - to tak nazvali ty hateři, a ty vědí hovno.

pop.z.pop

pop.z.pop (hodnocení, recenze)

j.linhi

viz Ramirez85 níže......a vůbec ta kritika kritiků je teď taková novodobá mantra a pro mě je to trolling na druhou. Navíc nechápu, proč by někdo nemohl napsat, že ochočené ještěrky působí směšně a debilně, i když není docentem prehistorické archeologie a ví o tom teda úplně stejné hovno, jak vesměs všichni tady, včetně Kobaina a Tebe :)

j.linhi

j.linhi (hodnocení, recenze)

pop.z.pop

tady nejde o to že si někdo dovolil něco zkritizovat, jde o to že tu kritizuje něco o čem ví hovno, navíc u filmu kterej je podobnejch "ptákovin" plnej, například "vzkříšený dinosauři".... takže řikam, když mužou v tom filmu oživit dinosaury, tak ty dinosauři mužou bejt klidně ochočený a pro mě za mě ať si tam klidně čtou třeba i noviny

na příspěvěk reagoval pop.z.pop, martess

Související novinky

Nový Jurský svět je v přípravách

Nový Jurský svět je v přípravách

23.01.2024

Dinosaurům v kinech rozhodně ještě neodzvonilo. V roce 2015 odstartovaná trilogie Jurský svět sice v létě 2022 oficiálně skončila, ale přestože druhý díl s podtitulem Zánik říše a zejména pak třetí… (více)

Třetí Jurský svět až v roce 2022

Třetí Jurský svět až v roce 2022

07.10.2020

Odklady zásadních filmových premiér tenhle týden bohužel nekončí. Po odsunutí Bonda, Duny, několika DC filmů a Rychle a zběsile 9 (z dubna na květen) teď studio Universal posunulo také premiéru… (více)

Režisér Jurského světa vyrazí na Atlantidu

Režisér Jurského světa vyrazí na Atlantidu

23.06.2020

Colin Trevorrow teprve dokončuje třetí Jurský svět s podtitulem Dominion, koronavirus mu totiž přerušil produkci a jemu tak zbývá ještě několik dní natáčení. Mezitím už ale vymyslel koncept pro svůj… (více)

Třetí Jurský svět nastartuje novou éru

Třetí Jurský svět nastartuje novou éru

24.05.2020

S blížícím se třetím dílem blockbusterové franšízy Jurský svět, jenž tentokrát ponese název Jurassic World: Dominion, by se mohlo leckomu zdát, že se nová dinosauří trilogie chýlí ke konci. Tvůrci… (více)

Reklama

Reklama