Reklama

Reklama

Páter Thomas

  • Česko Pastor Thomas (více)
Trailer 2

V malém jižanském městě páchá kněz Thomas sebevraždu na hřbitově před zvláštním náhrobním kamenem. V téže chvíli v New Yorku při spiritistické seanci umírá mladá dívka Mary potom, co v tranzu viděla knězovu smrt. To vyvolá značný zájem novináře Bella, který se zúčastní jejího pohřbu. Po ukončení obřadu uslyší z nitra hrobu výkřiky a zachrání Mary, která byla jen zdánlivě mrtvá. Dívka mu pak vypráví, že při seanci viděla nejen knězovu smrt, ale i její pokračování vyvolané starou legendou, která byla vytesána na náhrobním kameni. Krvavý boj se záhrobím začíná... (Q FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (149)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Fulci ve svojí nejšpinavější podobě nikdy nevyhovoval každýmu, a nikdy se o to vlastně ani nesnažil. Následující brutality jako The Beyond nebo The House by Cemetery jenom potvrzovaly režisérovu kontroverznost a snahu vyvolat v divácích hlavně zhnusení, než strach. Někdo mu to žral, jiní mu na hlavu házeli špínu. Musí se mu však uznat, že všechny ty explicitní scény plné detailně nabodnutých očí, vyzvracených vnitřností nebo lidožravých pavouků s hororovou kinematografií pěkně otřásly. A pro mě to byl právě Páter Thomas, co mi otevřel brány do toho pravého filmového pekla. Tehdy jako osmiletý cucák, co měl za sebou leda tak první Noční můru v Elm Street nebo Tremors, jsem po tomhle začal koukat na ten hororovej svět úplně jinýma očima. A zůstalo mi to, díky bohu, do dneška. Mizerné hodnocení chápu, ale nostalgie mi nedovolí jinak, než nahodit plný barel. ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Hřbitov z 80. let, seance s béčkovejma hercema a ještě béčkovější atmosférou, ojíždění nafukovací panny a to je teprve začátek. Do toho sem tam nějaké ty amatérské gore efekty, k tomu si připočtěte tragickej českej dabing (jeden dabér dabuje víc herců) a máte vyhráno. Teda spíš prohráno. Jeden herec tragičtější ksicht, než druhej... no šílený. Ďábel, peklo, mrtví, červi, žížaly, krysy, kostry, zombíci, no klasicky témata nudnyho 80kovyho hororu. V dnešní době už nemá čím překvapit a bát se u toho můžou leda tak maly děcka nebo mentálně postižení... Bylo to spíš k smíchu, než ke strachu. Ale já se nesmál. Nevím, proč se to považuje za kult, teda jestli to vubec nějakej kult má. Je to hodně špatnej film. Hororem bych to nenazval. Pšoukat do vody je větší zábava, než tohle... ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Po hrozne nudnom Fulciho Zombi 2 som sa rozhodol pozrieť jeho ďalšiu kultovku a bol som milo prekvapený. No čo sa dá povedať na scénu v ktorej otec pristihne dcéru s nejakým chalanom a to ho tak naštve, že chudáka chlapca hodí na rozbehnutý sústruh a cez celú hlavu mu preženie dobrý 20mm vrták. Réžia od Zomby 2 poskočila míľovým krokom, alebo len zmena kameramana (nikdy asi nezabudnem na scénu v ktorej naozaj zlá herečka prenášala svoju repliku priamo do kamery - vyzeralo to neskutočne amatérsky). Midi hudba má nejaký zaujímavý motív. A bavil som sa na skutočne zlých dialógoch a hereckých výkonoch. Naozaj ma prekvapili niektoré samoúčelné no nápadité scény: prasknutie steny alebo zrkadla, efektne roztrieštené okno ktorého črepiny sa zapichnú do steny a tá začne krvácať. Trošku ma prekvapilo, že zombíci sú vlastne duchovia ktorý sa dokážu zjaviť a hneď na to zmiznú a že ich nebol problém jednoducho zabiť. V tom roku to musela byť naskutočná kultovka. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tento horor som videl prvý krát ako chlapec a postaral sa mi o nespavosť najmenej na štvrť roka. Je tu všetko, čo má mať dobrý horor: na svoju dobu parádne gore, bubáci a nechýbajú ani ľakačky. Dej síce trocha zaostáva, ale to tu až tak nevadí. Podľa mňa ideálny horor pre hororového nadšenca, dnes už legendárna klasika, ktorá by nemala chýbať u nikoho, kto to s horormi myslí vážne. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dneska už se tomu směju, řekla by Adina Mandlová a já jsem na tom stejně. Ale když jsem to krátce po s(a)meťáku viděl poprvé jako začínající puberťák, měl jsem z toho oči na vrch hlavy. A co si budem povídat, zvracení vnitřností a jiné chuťovky mají něco do sebe i dnes, v době trikové dokonalosti. Nostalgických 60% ()

Galerie (59)

Zajímavosti (9)

  • Michele Soavi mal pôvodne hrať hlavnú postavu Boba. Fulci si to však rozmyslel a rozhodol sa namiesto neho obsadiť Giovanniho Lombarda Radiceho. Soavi dostal menšiu úlohu. (misterz)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno