Reklama

Reklama

Zombi 2

  • Itálie Zombi 2 (více)
Trailer 1

Fulciho brutální vize plné krve a vnitřností jsou tím nejlepším, co může světový horor nabídnout. Do newyorského přístavu vplouvá opuštěná loď. Odkud plachetnice připlula a co se stalo s její posádkou? To jsou otázky, které si klade nejen dcera majitele lodi Anne, ale i novinář Peter. Vydávají se spolu na Antily, aby zde za neustálého rachotu bubnů poodhalili roušku děsivého tajemství, plného voodoo rituálů, krvavých orgií a obživlých mrtvol. (Řitka video)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (153)

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Jeden z nesmrteľných miľníkov zombie žánru, ktorý môže za vznik zlatého zombie veku. Fulciho prvý a zrejme i najlepší výlet do zombie sveta ponúka jednu z najkultovejších scén v celom žánri (zombie vs. žralok), vskutku geniálny marketingový ťah (názov filmu pôsobí ako pokračovanie Dawn of the Dead, ktorý bol v Európe uvedený pod názvom Zombi) a zaujímavé spojenie koreňov celého žánru (voodoo rituály) s Romerovou re-invenciou žánru (flesh-eaters). Páči sa mi začínajúca majstrova posadnutosť s prepichovaním očí a celková brutálna nadnesenosť, ktorá zo zombiekov robí pre mňa niečo viac ako kanibalistické horory. Z odstupom času pôsobia niektoré scény vyložene vtipne, no je to klasika, na ktorej sa síce podpísal zub čas, no nie až tak výrazne ako na iných starých kultových hororoch. (+thumb up za hudbu) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Moje prvni setkani s Fulciho filmama dopadlo docela v pohode. Dlouho jsem cekal, kdy uz se zacne konecne neco poradnyho dit a film se poradne rozjel bohuzel az nekdy v 50ty minute filmu a dej predtim, i kdyz nenudi, je strasne chudej, mozna tak dve smrti a zombik skoro zadnej. Pak se to nastesti rozjede a zombici zacnou vylejzat ve velkym a zaverecna pulhodinka je fakt skvela zabava. K tomu tu je skoro az infantilni hudba podobna hudbe z filmu Spencera a Hilla, zajimave prostredi ostrova, naprosto perfektni masky zombiku, uchazejici triky a hlavne uchylna kamera, ktera okamzite, kdyz se deje nejaka prasarna, zacne zoomovat, aby si to divak co mozna nejvic uzil. Navic tu jsou takovy vychytavky jako rozseknuti hlavy krizem, triska vrazena do oka nebo souboj zraloka se zombikem na dne more. Rozhodne se u tohohle nebudete bat, lekacka tu je jen jedna, ale zabava to je slusna. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Luxusný zombícky horor gore majstra Fulciho (Páter Thomas, Dom pri cintoríne) s vynikajúcimi maskami hnilých nemŕtvych, prekvapivým návratom k starým časom (kedy mŕtvoly neožili vinou toxického odpadu, ale silou šamanských woodoo rituálov), ukážkovo drevenými hereckými výkonmi, výpravou mrazivo vyľudneného džungľového ostrova a sériou nezabudnuteľných scén (očná buľva, apokalyptický záber na newyorský most, zombie vs. žralok). Myslím si, že stavať tento až nepríjemne hrôzostrašný, seriózne strašidelný, klasický a surovo obnažený horor po bok Zombi Holocaust a podobných brakov je zavádzajúce. Ale jasné, na Oscara to tiež nie je. ()

Mi Nü-Chai odpad!

všechny recenze uživatele

Ne, je mi líto, ať mě pan Fulci třeba přijde sežrat, ale lepší hodnocení ze mne nevyrazí ani náhodou. Neočekávala jsem žádné extra výkony - to, že jsou herci snad to nejmizernější, co se dalo najít někde na ulici, hudba je hnusná, masky otřesné, postavy stupidní, to všechno jsem tušila a doufala, že to bude tedy zábavně diletantské. Inu, nebylo, z větší části jsem se nudila. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Hororu jsem ochotný odpustit spoustu věcí: Když je staromódní, nepovedený, nechtěně komický, dokonce i když není strašidelný. Odpustit se nedá jediná věc - když je to nuda. A to je tento případ. Prostředí je ohrané, postavy nemají žádné motivace, jen se tak divně plácají... Kromě zápasu zombie se žralokem a jednoho vypíchnutého oka není o co stát. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Herci, který měl hrát zombie bojující pod mořem se žralokem, se několik minut před natáčením udělalo tak špatně, že ho v samotné scéně musel nahradit profesionální žraločí trenér. (Divočák)
  • Hlavní ženskou roli v tomto filmu hraje Tisa Farrow, sestra známější Mii Farrow. Obě sestry v mládí začínaly v béčkových hororech, z nichž se podařilo Mie vymanit úspěšněji. (Cimr)
  • Něteré ze zombie hrály bratrské dvojice. Ve výsledku si byli v maskách tak podobní, že někteří diváci propadali iluzi, že všechny zombie hrál jediný herec. (Divočák)

Reklama

Reklama