Reklama

Reklama

Zombi 2

  • Itálie Zombi 2 (více)
Trailer 1

Fulciho brutální vize plné krve a vnitřností jsou tím nejlepším, co může světový horor nabídnout. Do newyorského přístavu vplouvá opuštěná loď. Odkud plachetnice připlula a co se stalo s její posádkou? To jsou otázky, které si klade nejen dcera majitele lodi Anne, ale i novinář Peter. Vydávají se spolu na Antily, aby zde za neustálého rachotu bubnů poodhalili roušku děsivého tajemství, plného voodoo rituálů, krvavých orgií a obživlých mrtvol. (Řitka video)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (153)

Hennes 

všechny recenze uživatele

Fulciho celkem vydařená řezničina plná zombíků. Zpočátku se film rozjíždí pomalu, ale jakmile čtveřice hrdinů dorazí na hledaný ostrov Matool, začíná boj o život s hromadou oživlých mrtvol. Kamera si libuje v detailních záběrech kousnutí či ustřelených hlav. Hlavní hrdinové nemají proti přesile šanci a jedna z mých favoritek Olga Karlatos, v roli manželky lékaře Paoly, se stane doslova "švédským stolem" zombíků. S ohledem na dobu natáčení, to určitě patří k těm lepším hororům. Italská klasika určitě nezklame a závěr filmu je to správné co k hororu patří. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Vším co mohu napsat bych opakoval ostatními hodnotícími řečené. Tenhle film je strašný, ale současně neuvěřitelně zábavný. Vrcholem filmu je fantastická scéna souboje zombiho a žraloka, při jejímž sledování jsem si připadal jak pod vlivem nějaké drogy. Rozhodně doporučuji, a nemíním to nijak ironicky. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Dejovo je to sice velmi jednoduche a ploche, zato vsak gradacia a napetie je vyborne. Jemna melodicka hudba vytvara tazko definovatelnu atmosferu - sice nevylaka, avsak brutalnym scenam dodava priam hypnotizujuci ucinok. Samotnou kategoriou je ona slavna podmorska scena - ta je skutocne uzasna, jeden z mojich najzvlastnejsich a najposobivejsich filmovych zazitkov. A velmi ma potesil paradny, zanrovo bezchybny zaver. Medzi zombie hororami jednoznacne jeden z tych najlepsich. (8.5/10) ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Majster braku Fulci, ktorý sa preslávil týmto hororom najmä v Amerike, mi znovu dokazuje že vie natočiť naozaj kvalitný horor s malým rozpočtom. Scénka pod vodou, kde Zombie bojuje proti žralokovi je úchvatná a samozrejme nesmiem zabudnúť na slavnú scénku vypychnutie oka, a plno dobrých gore záberov, a samozrejme najmä masky zombíkou, ktoré vyzerajú fantasticky 99 percent. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nelogičnosti jsem v těch Fulciho brakových béčkách celkem schopný tolerovat, ale čeho je moc, tak toho je příliš a to se mi potvrdilo i tady. Zaprvé to není takový gorefest, jak jsem očekával. Ve své době nejspíš byl (byť už předtím vzniklo několik dost kontroverzních děl), ale i když ty efekty pořád, s přihlédnutím k době vzniku, nevypadají špatně, nebylo jich zrovna hodně, vzhledem k tomu, jakou to má pověst. Ale i tak to na těch gore scénách stojí a Fulci jim podřizuje úplně všechno, i chování postav. Schválně - jdou za vámi dost pomalu tři zombie, které vás chtějí sežrat. Za vámi jsou otevřené dveře, přičemž v místnosti za nimi je dokonce další přeživší, který má u sebe aspoň nějakou zbraň. Co uděláte? Co, že zdrhnete za ním? Nebo aspoň zdrhnete nejdál co to jde? Houby, budete stát na místě a křičet jak dement, aby vás ty ploužící se mrtvoly hned dostaly... A takových dementních momentů je tam spousta, což mě přivádí k druhému velkému problému tohohle filmu - scénář. Začátek mi přišel dost slušný a napínavý, ale jakmile se to přesune na ostrov, jde to celé do kytek. Hned je tam takových dementních momentů mraky, jen aby tam bylo co nejvíc příležitostí na nějaká úmrtí. A přitom bych s určitou jednoduchostí scénáře neměl problém, Rozparovač z New Yorku a Dům u hřbitova to tak mají taky, ale aspoň nějak drží pohromadě, kdežto tohle prostě ne. Tohle je fakt moc brakové i na Fulciho. Chvílemi jsem to i chtěl hodnotit v rámci té svojí škály hodně špatných filmů, protože scéna zápasu zombie se žralokem je fakt něco nevídaného a bylo to tak šílené až to bylo vtipné, tak jsem doufal ve větší počet takhle šílených momentů, ale ono jich pak už moc nebylo a spíš se to snažilo tvářit až moc "normálně". Takže to holt musím hodnotit vážně a to fakt na víc jak dvě hvězdy nevidím. 2* ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Herci, který měl hrát zombie bojující pod mořem se žralokem, se několik minut před natáčením udělalo tak špatně, že ho v samotné scéně musel nahradit profesionální žraločí trenér. (Divočák)
  • Natáčení započalo 11. června 1979 a skončilo 6. července téhož roku. Točilo se v Dominikánské republice (město Santo Domingo), newyorském Brooklynu (USA) nebo na mexickém ostrově Isla de Mujeres. Dále se natáčelo v ateliérech Mafera a Elios Studios, které se nacházejí v italském Římě. (fiLLthe3DD)
  • Ačkoliv se v názvu filmu objevuje dvojka, žádný první díl neexistuje. Producenti se rozhodli parazitovat na celosvětovém úspěchu filmu Úsvit mrtvých (1978), který byl v Itálii distribuován právě pod názvem Zombi. (Němi)

Reklama

Reklama