Reklama

Reklama

VOD (1)

Velmi realistická interpretace jedné z nejkrvavějších bitev vietnamské války. (Filmbox)

Recenze (115)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Celkom slušný film s tematikou Vietnamskej vojny. čo ma však zamrzelo bol fakt že mnoho aspektov ako napríklad sklony k rasizmu, zlá hygiena, psychické problémy na rozhraní zbláznenia sa boli iba načrtnuté a nie vygradované ako napríklad vo filme Olivera Stonea čata. Takisto samotný boj o "Hamburger Hill" ktorý bol nakrútený perfektne sa mi zdal vždy v tom nesprávnom čase strihnutý a v tábore mi chýbala tá bezmocná beznádej. Až na seržanta som si neobľúbil počas filmu žiadny charakter a to je na veľkolepí vojnový film málo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokud se jedná o samotné prostředí a bitevní scény, tak nemám problém a třeba boje v lijáku byly hodně působivé. Potíž je v tom, že tyto sekvence zabraly maximálně půlhodinu z celkové stopáže. To ostatní bylo o ničem. Svůj podíl má na tom fakt, že Irvin chtěl asi něco říct, ale nevěděl co a už vůbec ne jak a dalším problémem jsou ploché a nudné postavy. když to srovnám s Četou, tak nejen že tu nebyl žádný Barnes, Elias nebo Chris, ale ani O´Neil. Prostě nikdo, komu by se dalo vyloženě fandit, nebo proti komu by jste se mohli vymezit. Vzhledem k relativně vysokému hodnocení je to pro mě docela zklamání. 40% ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Vizuálně ne vůbec špatné, ale po stránce scénáře a dialogů je to děsná bída. Už dlouho jsem neviděl tak moc nezáživný a nevtahující válečný film. Člověk sice cítí tu špínu, krev a utrpení, které (nejen) američtí vojáci v této zbytečné válce prožili, ale na druhou stranu samotné postavy jsou natolik nevýrazné, že jsem se s nimi nedokázal vůbec sžít. ()

Woody77 

všechny recenze uživatele

Nemozem porovnavat tento film s kultovými filmami ohladom Vietnamskej vojny (Cata,Apokalypsa,Olovena vesta) uz iba kvoli obsadeniu a rezii. Porovnavat Coppolu,Kubricka,Stonea s Irvinom to proste nejde to plati aj o hereckom obsadení. Napriek tomu mu davam 4 hviezdy. Preco? Pacil sa mi.Je to presne o tom ako z nicoho sa da upliest slusny byc. Dabing? Naco cesky dabing ? V anglictine to nema chybu. Strih ? Taky presne aky je aj vo vojne. Zmatok,Stres,Hluk toto vsetko dava autenticnost tomuto filmu. Dejovo je to jednoduche , ale bitky o jednotlive koty boli presne taketo.Staci si precitat knihu od Tima Saundersa - Kota 112 z Normandie. Hudba? O.K. nic moc ,ale su aj horsie brebty. Suma Sumarum oplati sa ho pozriet a myslim ,ze nikto nemoze byt enormne sklamaný. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Žádný klenot mezi válečnými filmy (zvlášť v těžké konkurenci Vietnamu), ale i tak to byl zajímavý příběh uvnitř téhle nesmyslné války, kde dobytí jednoho zbytečného bodu na mapě bylo vykoupeno stovkami mrtvol. Atmosféra byla sice průměrná, ale samotné bojové scény se mi hodně líbily a cením si jich. 70% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (16)

  • Některé z postav hráli skuteční mariňáci, sloužící ve Filipínách. (Hal_Moore)
  • Film je natočený na základe skutočných udalostí, ku ktorým došlo v roku 1969 počas vojny vo Vietname. (Smok)
  • John Irvin zamestnal mnohých vietnamských poradcov. Záležalo mu hlavne na dodržaní autenticity a reálnosti zobrazovaných udalostí. (Smok)

Reklama

Reklama