Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1986 trápí malého Joshe Lamberta vidiny podivné staré ženy. Jeho matka Lorraine přivolá na pomoc experta na paranormální jevy Carla, který požádá o pomoc svou spolupracovnici Elise. Ta Joshe zhypnotizuje a i přes jeho varování se pokouší najít zdroj podivných jevů. V komoře v ložnici je ale čímsi nebo kýmsi napadena. Elise Joshově matce oznámí, že její syn má pozoruhodnou vlastnost astrální projekce, kterou se ale kdosi pokouší zneužít. Všichni tři dospělí se shodnou na tom, že bude nejlepší, když nechají Joshe na jeho schopnosti zapomenout. O 25 let později je Elise v Joshově domě za tajuplných okolností zavražděna a nyní dospělý Josh je hlavním podezřelým. Ten se se svými dětmi a manželkou Renai stěhuje dočasně k Lorraine. I v jejím domě se ale začínají dít podivné věci, tajemná stařena se znovu vrací a obyvatelé domu se ocitají ve smrtelném nebezpečí. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (723)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Vyčpělé. James Wan sice pořád zvládá řemeslo na jedničku a za atmosféru by mu většina hororových rutinérů dala ledvinu ( tu však za věčné obsazování už nejspíš dal Patrick Wilson). Je ale až bolestivě vidět, jak moc mu došly nápady a vlastně jde jenom o několikáté variování těch samých postupů. V zajetí démonů to ještě dokonalo fungovalo, protože se tam dokázaly výtečně skloubit i ostatní prvky, tady jsem měl ale do poloviny filmu pocit, že koukám na stejně scény, jako v jedničce. Jen se v nich občas projde někdo jiný. Naštěstí druhá polovina chytne dobrý dramatický spád a celý příběh se i přes pár logických lapsů uspokojivě uzavře. Škoda, že s dalším dílem už se bude klesat ještě víc a přijde evidentní rýžování peněz. Wan ale asi moc dobře věděl, proč je čas kývnout na sedmé Rychle a zběsile a díkybohu za to. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem k filmu přistupoval s notnou dávkou nedůvěry a nezdál se mě nikterak vydařený. Přišlo mě jakoby se James Wan viděl již spíše v sérii Rychle a zběsile a byl již z hororů trošku otrávený. Nicméně, v polovině nastává zlom. Jednotlivé dílky do sebe začínají zapadat, děj se stává zajímavý a spousta momentů se vysvětluje. Film začíná dávat smysl a vhodně doplňuje nejen první díl, ale doplňuje, v mých očích slabý, úvod. Insidious: Chapter 2 není klasickou dvojkou na jakou jsme v posledních letech zvyklí. Kdy je všeho víc, více lekaček, více postav, více duchů. Ač se mě zdálo téměř nemožné, že by v prvním díle chyběly nějaké dílky, dvojka si našla tyto mezery, vhodně doplnila a děj více rozvinula. Nezbývá než se těšit na trojku. Pevně doufám že si James Wan ponechá i nadále určitý dohled. 75% ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Oproti úvodnímu dílu mi připadá, že Insidious 2 trochu strádá ve vystavění příběhu, ale jinak se stále jedná o poctivou, hororovou žánrovku. Nyní s přídavkem humoru a také četným výskytem (předpokládaných) lekaček a ostatních děsivých scén, které mě jedna za druhou postupně na chvíli odrovnávaly:) Darth Maul se zde sice neukázal, ale závěr snímku dává tušit, že jeho kralování ve světě "za zrcadlem" ještě možná tak úplně neskončilo:) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nemám nič osobné proti Wanovi ani vlne ducharín, ktoré stvoril. Je to aj jeho zásluha, že skončila tá odporná éra plná exploatačných nechutností a remakov. Ale toto prosím nie. Chápem, že Insidious 2 funguje v kine, no je to len lunaparková prehliadka ľakačiek doplnených o prvoplánové variácie motívov zo starých hororov (klasické duchariny, Psycho, či The Shinning). Hereditary je prvotriedna ducharina, The Pact je prvotriedny horor postavený na ľakačkách. Toto je generická vata. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl vyjádřit nejintenzivnější emoci, kterou jsem prožíval téměř celou stopáž filmu, byl by to pocit TRAPNOSTI. Ano ... bohužel trapnost je pro mne výsledkem toho, co Wan sám svojí tvorbě tímto paskvilem napáchal. Jak když "pejsek s kočičkou vařili dort" prostě ... ale i takový dort někdy chutná, tenhle tedy ale ne ... Nemastný, neslaný, ale co tam všechno dokázal narvat, to jsem teda čuměl a několikrát se hlasitě smál ... Tak chvíli to připomíná krásné záběry starého domu ve stylu Argenta, kterému Wan vykradl hru s rudou barvou a geometrickými tvary a kamerovými záběry. Do toho jsme najednou v ušmudlané, opuštěné nemocnici ve stylu Sillent Hill videoher a filmů, herci si svítěj baterkou a Argentovský styl se přepíná do "WHAT THE FUCK?! - FUCK ME BOUTH SIDE!!" ....ehm ... do "found footage" stylu, kamera je digitální, poletuje, poskakuje ... Scénář, ano scénář, ten je tak zajímavý, že čtyřikrát překroucená realita na mne působila doslova prázdným bludištěm světů nezaléčeného schizofrenika, který potřebuje koňskou dávku chlorpromazinu. Prostě na hlavu praštěná fantasmagorie a vůbec k čemu tolik obratů, "světů ve světech", "duší v duších nebo tělech" ... Lekačky tady snad ani nejsou, nebo jsem si nevšiml (což byla hlavní devíza prvního dílu, kterému jsem dal 5*). Tady nic už strašidelný ani být nemůže, ani to nefunguje ... Už u Conjuring jsem psal, ať si ten Insidious 2 Wan odpustí, protože už tam evidentně ztrácel dech ... tady už dech ztratil zcela a dýchal za něj nějaký přístroj na JIPce ... Připadlo mi to jako jakási pohádka o tom, jak je důležité, aby rodina držela pohromadě a jak jí všichni rádi pomůžou ... proti zlu, který bylo opět vykradený a opět Wan vykrádal jiný svoje filmy ... No a co přibylo, tak byly vtipné vložky, které filmu dodávaly na trapnosti už tak velké ještě větší intenzitu, kdy toto zajišťuje dvojka rádoby odborníků na paranormální jevy z prvního dílu a u těchto "vtipných" vložek mi bylo paradoxně asi nejsmutněji ... Propadák roku, vyhajpovaná sračka, vykrádačka skutečnýho umění ... NUDA!!!!! ()

Galerie (37)

Zajímavosti (28)

  • Nemocnica uvedená vo filme (Linda Vista Community Hospital) účinkovala vo viac ako tridsiatich filmoch (hlavne hororoch), mnohých televíznych seriáloch a tiež hudobných videách. (Pat.Ko)
  • V jednej scéne vo filme možno na krátky okamih vidieť v televízii čiernobiely horor Karneval duší (1962). (Javad)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Kurt Russell hlavním padouchem v Rychle a zběsile 8

Kurt Russell hlavním padouchem v Rychle a zběsile 8

15.09.2013

Ano, čtete správně, osmý díl. Ještě nedávno se mluvilo o tom, že sedmička, jejíž první klapka padla tento týden, bude posledním dílem série. Jenže těch bezmála 800 milionů dolarů, které utržila… (více)

James Wan – hororový král léta 2013?

James Wan – hororový král léta 2013?

21.11.2012

Pokud o tom nevíte, nejvýdělečnějším filmem roku 2011 byl horor Insidious. Utržil sice v kinech „jen“ 97 milionů dolarů, ale byl pořízen za pouhého 1,5 milionu. Tomu se říká dobře rozjet investice. A… (více)

Reklama

Reklama