Reklama

Reklama

3:15 zemřeš

  • Česko Horor v Amityville (více)
Trailer

14. listopadu 1974 dovedl policii zoufalý telefonát do domu DeFeových, kde nalezla šest těl obyvatel domu, zastřelených ve spánku. K vraždě rodičů a čtyř sourozenců se přiznal Ronald DeFeo, který tvrdil, že mu to přikázaly hlasy. O rok později, 18. prosince 1975, se do domu přistěhovali George a Kathy Luzovi se svými třemi dětmi. Mysleli si, že to bude dům jejich snů. Mohl být, pokud by to byly noční můry... Rodina Lutzových v domě vydržela pouhých dvacet osm dní, během nichž byli terorizováni démonickými silami. Film 3:15 zemřeš, natočený podle skutečné události, zachycuje jeden z nejděsivějších příběhů o strašidelných domech, které kdy byly vyprávěny - protože se skutečně stal. (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (591)

movie 

všechny recenze uživatele

Musím říct že produkování horrorových remaků jde Michaelu Bayovi mnohem lépe, než třeba takovému Silverovi se Zemeckisem. Tohle mě skutečně pobavilo. Dávám sice takových 3 a 1/2 *, ale citím se příjemně horrorově nasycený. Hehe, tomuhle totiž vážně nic nechybý. Strašidelné atmosféra se dá krájet už od začátku, lekačka kdy sem v kině vyštěknul jak holka tu je taky a závěr, který standardně z plného počtu nějaký ten drobeček uloupne, protože se s ním tvůrci rozhodnou vypořádat tak trochu po hollywoodsku, taktéž! Doporučuju! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Predáva sa, za mimoriadne výhodnú cenu, priestranný, pôvabný dom, v kolonialnom štýle. Veľké izby, francúzske dvere, nádherný výhľad, vlastná malá lodenica... V tichej, zelenej, luxusnej mestskej vilovej štvrti Amityville, neďaleko od centra. Adresa: Ocean Avenue 412, Long Island, New York. Ja by som ho, s jeho minulosťou, nechcel ani zadarmo. George a Kathy Lutzovi však lákavej ponuke neodolali. Urobili veľkú chybu. Nie je to zlý horror, ale skôr by som odporučil verziu tohto príbehu od režiséra Stuarta Rosenberga z roku 1979. *** ()

Reklama

Paldini 

všechny recenze uživatele

Horor, ze kterého přechází zrak, ale bolestí. Ke konci mě opravdu bolely oči z neustálého střídání světla a tmy v záblescích, které nám měly alespoň trochu odkrýt záhadná tajemství domu a vystrašit diváka. Ono, co se dalo čekat z neoriginálního námětu? Že by například originální zpracování? Ale kdeže, uvidíme jen nepřehledný videoklip. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Koukám, že jsem neměl ohodnoceno. Snímek 3:15 ZEMŘEŠ jsem viděl již před mnoha lety, ale dodnes si vzpomínám, že jsem z něj neměl dobrý pocit po těle. A tak by asi měl hororově-mysteriózní film fungovat. Tento žánr sice není mým šálkem čaje, ale hodnotím mírným nadprůměrem a někdy bych dal klidně reprízu. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Přestože jsem již dílo v minolosti viděl, rozhodl jsem se pro opětovné shlédnutí, neboť jsem si po patnácti letech již nepamatoval nic, co by nebylo z názvu zřejmé. Hned v úvodu jsem byl ohromen hvězdným obsazením, kdy mne nejvíce překvapila účast Ryana Reynoldse a hned v zápětí se mi podařilo identifikovat i maličkou Cloë. Nejvíce bodů si však u mne horor nahnal svojí atmosférou, která diváka svojí strašidelností mele již od samého začátku, přičemž volně graduje až do exploze ve finále. Během sledování mi několikrát proběhl mráz pa zádech především u skvělých scén jako byla například komora s dívkou na hlídání, scéna s knězem a nebo finální záběr na holčičku s medvídkem. V průběhu však byly účiné lekačky na denním pořádku. Dále mne také film zaujal po psychologické stránce díky bezchybnému budování mentální nestability jednotlivých účastníků domácnosti. Na závěr ještě ač průměrné, tak velice vhodné zakončení a tak jsem s filmem velice spokojen a hodnotím proto mimořádně kladně. 85% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (39)

  • Melissa George (Kathy) v jednom rozhovore uviedla, že počas natáčania filmu sa jej naozaj stávali nevysvetliteľné a nadpozemské veci. Zažívala skutočný horor a strach vo filme z jej strany nebol hraný, ale reálny. (misterz)
  • Po záhadných udalostiach, ktoré sa stali rodine Lutzových, sa na miesto vydávajú rôzni bádatelia a reportéri. Jednej skupinke sa dokonca podarilo vyfotografovať neznámu postavu chlapca vykúkajúcu z dverí. (Karush)
  • Horor v Amityville je jedným z najskúmanejších paranormálnych prípadov v histórii Ameriky a aj najpopulárnejší odborníci pre nadprirodzené udalosti v Amerike Lorraine a Ed Warrenovci, ktorý rozlúštili už nejednu záhadu, potvrdili, že dom skutočne oplýva mnohými zlými silami. Avšak čokoľvek, čo sa v dome nachádza, je negatívnej podstaty, ale nemá nič s niekým, kto kedysi chodil po svete v ľudskej podobe. (Raccoon.city)

Související novinky

Ptačí zob

Ptačí zob

06.07.2006

Už jsme tu dlouho neměli remake. Těšíte se? Bude to maso. Ale co maso, přímo masochismus (diváků vůči sobě), sadismus (filmařů vůči divákům) a narcisismus (filmařů vůči nim samotným). Ale nebudeme to… (více)

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

A další předělávka

A další předělávka

11.02.2005

Specialista na filmovou akci Michael Bay nasměroval svou produkční společnost na konkurenční žánr. Po předělávce Texaského masakru a vedle jeho připravovaného prequelu, si pod svou záštitu vzal také… (více)

Reklama

Reklama