Reklama

Reklama

Sestra II

  • USA The Nun II (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

1956 - Francie. Je zavražděn kněz. Šíří se zlo. Pokračování celosvětového hitu sleduje sestru Irenu, která se opět střetává s démonickou jeptiškou Valakem. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (245)

alchac 

všechny recenze uživatele

Výsledek nepříliš podařené spiritistické seance pořádané v rámci hodně vostré swings párty, které se zúčastnili Batman, Joker a Marilyn Manson, se vydal z Vyšných Vlkodlaků vybubákovat jedno provensálské dívčí lyceum, přičemž po cestě si např. zahrál s jedním farářem na Palacha. Úvodní setup tedy velmi slibný, leč byť ani tentokrát se nedá říci, že by se démon příliš žinýroval dělat „baf“ už od začátku, byl z pro mě nepochopitelných důvodů hanebně nevyužíván potenciál ústřední světové přebornice v plašení štírů xichtem a namísto toho byl ponechán na můj vkus přespříliš velký prostor tomu nesympatickému spratkovi, její mamince a související rodinné lávstory (aniž by aspoň Mořic paňčelku řádně posedle vypr... ééé, pomiloval a zadělal na pokračování se synkem, kterej by byl nějakej divnej) a rovněž jedné krutě emancypované sestře v akci, kterážto postava je zde kromě plnění povinných soudružských kvót dle očekávání úplně k hofnu. Nemusím přitom ani naznačovat, jaké vykutálené piškuntálie bývala mohla Švíca páchat na frekventantkách výchovného ústavu! Z druhé strany uhledět se to dalo bez přílišného nudění se, takže ve výsledku sice tentokrát poněkud slabší, ale ještě tři. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Návrat pana Válka z vyhřátých hlubin pekelných Lucifera dozajista moc nepotěšil. Démonická držka je to sice stále kulantní a s pořádným bubacím potenciálem, ovšem tentokráte se vrátil do telenovelové hrůzy žabožroutského dívčího lycea padesátých let, a tak místo pořádných démonických rejdů většinu hrací doby pouze s otráveným šklebem čumí někde ze tmy na nesympatického grétoidního fuckana, kýčovitě intrikujícího, aby ňoumovitý donchuján a neohrabaný školník předčasně ejakuloval do jeho čuňákoidní mámy, na násilně vroubovanou, ovšem pohlavně přesilnou negroptišku Wůpi, jejíž role je pro děj samozřejmě zcela zásadní, asi jako radiátory v Ugandě, a na bandu klišovitě šikanérských dvanáctiletých pičinek, panicky pištících a zběsile pobíhajících při každém vrznutí nenamazaného pantu. Samotná démonocidní sestra Yrena se tím zmarem kauzálního kokotismu tentokrát jen zpruzeně brodí v kostýmu Betmena s permanentním výrazem náboženské extáze ze špatně zavedených a řádně nepožehnaných venušiných kuliček, aby v pičoidním finále předvedla, že je vlastně nehořlavá, a poslala pana Válka zpět do teplých krajin za pomocí rychloposvěceného Chatteau du Con. Nadějný Čávez se sice všemožně snažil o jakous takous atmosféru a scénickou patinu, avšak z toho popsaného hajzlpapíru se sqrnami od nutelly, co dostal jako recept k porežírování, se apriori dala uvařit akorát tak žluklá prdelačka. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Prvý diel ma viac bavil. Príbehom, postavami a hlavne prostredím. Dvojka mi prišla slabšia, menej zaujímavá a finále tiež za moc nestalo a ani ostatné vraždy ma úplne nebavili. Michael Chaves je slabý režisér a aj jeho predošlé filmy s Conjuring universa, ktoré režíroval, radím medzi tie najslabšie kúsky (La Llorona, Conjuring 3). Napriek tejto kritike, sú tu aj svetle momenty a atmosféra je miestami celkom dobrá a o vyložene zlý film nejde. Starý dobrý Valak vie ešte postrašiť. P.S.: nezabúdajte na scénu za titulkami. 60% - 3* ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Tak, nakoniec na úrovni jedničky, aj keď zhruba prvá polovica vyzerala o čosi lepšie. Prvé dva kills, zjavenia mníšky, dokiaľ sa príbeh neusadí. Dobrá je ešte záverečná pointa, myslím postavu sestry Irene. Potom už je to predvídateľné "best of" všetkých moderných duchárčin a possesion movies, kde je jasné, ktorým postavám sa nič nestane. Prostredie a roky, v ktorých sa film odohráva je super, výprava prvotriedna, technicky bezchybné a mnohokrát veľmi pekne natočené, pre Taissu Farmigu mám slabosť. Mníška je skvelý prízrak, ale najviac z nej vedel vytrieskať James Wan. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Prakticky mě Sestra II uspokojila stejně jako jednička. Napínavých a lekavých pasáží tu bylo dostatek, Taissa Farmiga a Jonas Bloquet nezklamali a odkazů a spojitostí s ostatními filmy z The Conjuring univerz bylo požehnaně. Bohužel jsem moc nepochopil závěr, když pokud se nepletu, mají démona z Maurice vymýtit Warrenovi. Ale třeba jsem mi nedošla potitulková scéna. Přesto, že se oba filmy Sestry řadí mezi ty nejhorší v rámci univerzu, tak se však pořád jedná o velmi slušné horory a jak k jedničce, tak ke dvojce nemám problém se jednou za čas vrátit. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Film bol v Libanone zakázaný kvôli "hanobeniu kresťanstva". (Arsenal83)
  • Ve filmu můžeme vidět obraz, na kterém je vyobrazen Valak. Stejný obraz již byl ve filmu V zajetí démonů 2 (2016). (Kejf.)

Související novinky

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Reklama

Reklama