Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vincenc Babočka, bezvýznamný zaměstnanec policejní stanice, si v soukromí hraje na detektiva přesvědčen o svých výjimečných schopnostech. Dovolená v Karlových Varech mu však zcela nečekaně poskytne příležitost dokázat, co v něm opravdu vězí. Omylem je totiž považován za mezinárodního a policií stíhaného dobrodruha Leona Webera. Rozhodne se využít záměny a odhalit Weberovy komplice, chystající krádež diamantů patřících maharádžovi z Yohiru. Podle Weberova plánu se s maharádžou seznámí v přestrojení za generála Nariškina, ale vše klape jen do chvíle, kdy se ve městě objeví skutečný Weber... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (85)

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Vlasta Burian jako Babočka - detektiv tělem i duší, který se při svém lázeňském pobytu dostane do přímého střetu se zločinci... Jak jinak - opět skvělý Vlasta Burian v dobře napsané komedii, která nepřináší humor zcela v těch dimenzích, kdy výbuchy smíchu boří sály a diváka od smíchu bolí břicho, avšak přináší vtipnou a chytrou zábavu. 75%. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Přišel scénárista za režisérem a povídá mu, mám námět na film. Vlasta Burian si objedná tři vejce do skla, což bude heslo pro mafiány. No a dál? To stačí na komedii s Burianem ne? A natočili film. Já si však myslím, že to nestačí. Vlasta Burian se sice snaží, seč mu síly stačí, ale mimo jeho one man show je film naprosto ztracenou fraškou. Maximálně mne však pobaviíl jeho kozáček. Ale to je vše. ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele

Pauza, kterou si Vlasta Burian naordinoval po svém posledním (nepříliš úspěšném) filmu trvala už příliš dlouho a kdekdo začal pochybovat, zda se populární král komiků ještě někdy vrátí před kameru. Blýskat na lepší časy se začalo až v okamžiku, kdy si berlínská UFA vyžádala režiséra Maca Friče a, pamětliva mezinárodního věhlasu Vlasty Buriana, naslibovala hory doly. Film je to nadmíru atraktivní, zasazený do velkolepých exteriérů karlovarského lázeňského ovzduší, žel, se scénářem si tentokrát pánové příliš hlavu nelámali a naservírovali vyhládlému Burianovi poměrně nemotorný příběh s kriminálním přídechem, v němž nešlo ani tak o zločin, jako o příležitost vystřídat několik různých identit během jediného večera. Co se ale povedlo na výbornou, jsou písničky, jejichž ekvilibristická vytříbenost je dodnes nepřekonatelná. Pozvala mě jedna kněžna do kiosku, říkala mi golubčiku graj mi graj, bylo-li by libo papirosku, nebo bylo-li by libo radši čaj. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Jeden z našich nejúspěšnějších předválečných režisérů, scénář hitmakera Wassermana a nejlepší československý komik, který si navíc střihnul dvojroli. Co by se mohlo pokazit? Že to bylo překombinované tak, až to bylo nudné? Jak to? Vždyť Burian dokázal i ze sebepitomějšího příběhu, vykřesat když ne zábavné, tak aspoň úsměvné momenty. Jenže tyhle hrátky se záměnou identit jsou ošidná věc. A když navíc výjde najevo, že žádná postava není tím, za koho se vydává...je to už trochu moc přitažené za vlasy. Někdy se holt i mistr tesař...dva mistři, prostě utnou. Nebýt té Burian show, tak klidně klepnu jen dvě vejce do skla. PS: I s tím fixou namalovaným obočím, byla Míla Reymonová supr čupr ženská. ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Trochu slabší počin ve kterém exceluje V.Burian a hned ve dvojroli nejen jako detektiv ale taky jako padouch nebýt jeho,film je o ničem.Burian v roli detektiva Babočky který je poslán do lázní ,ale už ve vlaku zjistí že se tam něco chystá a to krádež diamantů,tak se na vlastní pěst snaží krádež překazit.Škoda že film drží jenom Burian i když se tam mihne i Marvan a Šlégr ale hrozně krátce tak to není tak skvělá komedie jako většina kousků s Burianem. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (19)

  • Lietadlo, v ktorom sa na konci filmu všetci zlodeji stretnú a detektív Babočka (Vlasta Burian) z neho vyskočí padákom, je talianske trojmotorové dopravné lietadlo "Savoia-Marchetti SM.73" s označením OK-BAB. (Raccoon.city)
  • Filmári predviedli dokonalosť filmárskej ilúzie, keď z jedného miesta natočili jeden vlak, otočili kameru druhým smerom a natočili si úplne iný vlak aj s inou lokomotívou, načo to použijú ako dve rozličné miesta prejazdu toho istého vlaku, ktorú vo filme delí desať minút deja. (Raccoon.city)
  • Vtedajšie noviny "Rudé právo" počas natáčania uviedli článok, kde sa písalo, že "po dlhej dobe sa na plátne znovu objavuje Vlasta Burian". V skutočnosti išlo pritom iba o dva roky, počas ktorých komik nefilmoval. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama