Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vincenc Babočka, bezvýznamný zaměstnanec policejní stanice, si v soukromí hraje na detektiva přesvědčen o svých výjimečných schopnostech. Dovolená v Karlových Varech mu však zcela nečekaně poskytne příležitost dokázat, co v něm opravdu vězí. Omylem je totiž považován za mezinárodního a policií stíhaného dobrodruha Leona Webera. Rozhodne se využít záměny a odhalit Weberovy komplice, chystající krádež diamantů patřících maharádžovi z Yohiru. Podle Weberova plánu se s maharádžou seznámí v přestrojení za generála Nariškina, ale vše klape jen do chvíle, kdy se ve městě objeví skutečný Weber... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (87)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Babočka! Ne, admirál! Vincent! Tak tuhle nedoceněnou komedii mám rád. Vlasta Burian hned třikrát najednou? No neberte to. Navíc ve filmu, který vyniká trošku honosnější výpravou, krimi zápletkou a nějakou tou akční scénou. Oproti jiným Burianovkám je to prostě trošku netypické, lehce napínavé a ve finále velmi zábavné. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

V závěru už ten film sice pokulhává a ty gagy nejsou ono, ale vidět Buriana ve dvou různých rolí, kdy obě mu skvěle sedí, to je přece jen něco zajímavého. Navíc je to příběh dobrodružný, napínavý a zajímavý, kde jsou některé velmi dobré záběry. Spojení humoru a kriminálního filmu tady funguje dobře, možná i proto, že se Vlasta Burian tolik nepitvoří. ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Přestože se tento film za našeho režimu snad díky Martinu Fričovi promítal často, mám pocit, že tahle komedie stojí poněkud níže než jiné veselohry Vlasty Buriana téže doby. Trojrole Vlastovi na tělo rozhodně nesedla, protože hrát tři různé charaktery, to nebylo nic pro něho. Jinak to byl jistě zajímavý pokus, jak udržet divákovu pozornost, aby neztratil přehled o tom, kdo je kdo. Navíc k tomu ještě přistoupil boj dvou band, které se chtěly zmocnit maharadžových diamantů, což měl být efektní a překvapivý závěr filmu, jenž v tu chvíli byl divák již tou změtí zápletek poněkud unaven. A tak Burian raději vyklouzl z filmu seskokem padákem. Jako klukovi se mi to moc líbilo, po více než půlstoletí to vidím jinak. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Přišel scénárista za režisérem a povídá mu, mám námět na film. Vlasta Burian si objedná tři vejce do skla, což bude heslo pro mafiány. No a dál? To stačí na komedii s Burianem ne? A natočili film. Já si však myslím, že to nestačí. Vlasta Burian se sice snaží, seč mu síly stačí, ale mimo jeho one man show je film naprosto ztracenou fraškou. Maximálně mne však pobaviíl jeho kozáček. Ale to je vše. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Vlasta Burian jako Babočka - detektiv tělem i duší, který se při svém lázeňském pobytu dostane do přímého střetu se zločinci... Jak jinak - opět skvělý Vlasta Burian v dobře napsané komedii, která nepřináší humor zcela v těch dimenzích, kdy výbuchy smíchu boří sály a diváka od smíchu bolí břicho, avšak přináší vtipnou a chytrou zábavu. 75%. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (19)

  • Občas sa môžeme stretnúť s tvrdením, že sa Vlasta Burian vo filme objavil v trojúlohe ako detektív Babočka, zločinec Weber a knieža Nariškin. V skutočnosti si však zahral len dvojúlohu. Knieža Nariškin sa totiž vo filme neobjaví, je to len prestrojený Babočka. (ČSFD)
  • Filmári potrebovali zachytiť kúpeľný ruch na hlavnej kolonáde. Kamera bola pripravená a v tom sa postavil pred kameru vysoký muž. Žiadali ho, aby odstúpil. Nereagoval. Išiel k nemu Vlasta Burian a povedal mu: „Pane, my tu musíme natáčať, pozerajte na ten mrak, čo sa hrnie, a postavte si rýchlo niekam inam." Muž však stručne vyhlásil, že on môže stať, kde chce, a že sa z miesta nepohne. Privolaný strážnik to skončil jednoducho a udrel pána pelendrekom po hlave, on si dal povedať a odišiel do kníhkupectva. Bol to K.H. Frank, majiteľ onoho kníhkupectva, neskôr tyran a vrah. (Zdroj: idnes.cz) (Raccoon.city)
  • Na terase v Karlových Varoch môžeme počuť hrať kapelu Melody Boys známu tiež pod názvom Melody Boys R. A. Dvorského. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama