Reklama

Reklama

Hidden je postapokalyptický film o manželech s malou roztomilou dcerkou. Po náhlém vypuknutí nákazy se rodině na útěku podaří nalézt nepoužívaný protiatomový kryt. Tento úkryt jim poskytuje veškeré nutné vybavení pro přežití, ale jak dlouho jsou schopni vydržet a co na ně vlastně číhá venku? (TheDon)

Videa (1)

Trailer

Recenze (189)

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Tak asi takhle. Další z obsáhlé série postapokalyptických filmů s nějakým novým nebezpečným druhem nákazy... Rodinka, pravděpodobně jediná přeživší, se schovává v atomovém krytu bývalé školy před zmutovanými zombíky, kteří je chtějí samozřejmě najít, zabít a sežrat. Roztomilá dcerka je spíše k vzteku a přetrvávající tma na plátně doplňovaná skučení, fňukáním, brečením a ječením mě brzy přestala bavit. Navíc jsem pořád nějak nechápal o co tam vlastně jde... 1*, víc ani náhodou, říkal jsem si. Tak proč nakonec 3*? Na zodpovězení této otázky mi postačí tři slova. Všechno je jinak. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Opravdu dobrých postapokalyptických filmů koketujících s hororovým žánrem je docela málo. Hidden zůstal někde na půl cesty. Měl jsem obavy, aby se z toho nestala jen další tuctovka, která začne i přes kratší stopáž po chvíli nudit. Ale tvůrcům se podařilo alespoň v první polovině filmu navodit opravdu zajímavou (místy až klaustrofobickou) atmosféru, kterou skvěle doplňovalo rodinné drama odehrávající se pod povrchem. Postavy si částečně získaly mé sympatie a navíc nejsme ani ochuzeni o několik záblesků z nedávné minulosti. Samozřejmě se tu hrálo hlavně na city, ale vše bylo v rámci snesitelnosti. Sice ta malá by občas zasloužila dostat přes držku, ale na tohle jsme už zvyklí. Postupné poodhalování všech příčin, proč je naše rodinka ukryta v bunkru a kdo jsou vlastně oni „dýchači“, potažmo důvod proč nemůžou vyjít naši hrdinové ven – to všechno bylo v pořádku. Zvláště když herecké výkony byli rovněž docela dobré. Potom ale přišlo finální rozuzlení a došlo na akčnější stránku filmu. A tady jsem narazil na problém, který se mi už tolik nelíbil. Přece jenom jsem očekával něco trošku odlišného a na můj vkus byly některé scény dost přehnané. Nepotřeboval jsem ke štěstí hory zombíků ani nakažených, ale přece jenom bych uvítal odlišné vyvrcholení. To je však jen můj problém. 60% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Řeší, zda k obědu bude konzerva fazolí nebo broskví, i tak můžou být rádi, že v protiatomovém krytu přečkali tři sta dní. Vězení i domov. Denní světlo už dávno takřka neznají, desková hra, panenka a rozvážný otec jsou zdá se jediným rozptýlením, které tuhle rodinu drží pohromadě. Jenže jednou nahoru jít prostě musí. Občas se i vzpomínkami vrátíme zpět, kdy se to všechno začínalo sypat, aby divák pochopil, s čím má tu čest. Po pár desítkách minut se nicméně (samozřejmě) musí začít i něco dít, takže se po nešetrné likvidaci krysy dočkáme po komorním ladění vykloubení ramene, reakcí na nákazu, několika ostrých hochů, naděje i beznaděje. Alexander Skarsgård a Andrea Riseborough jsou solidní herci nižší svítivosti, neokoukaní, tvůrci slušně pracují s paranoiou, volí solidní vizuál.. a já se solidně bavil. Zhruba na ty tři hvězdy!! ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý postapokalyptický survival o jednej rodinke, ktorá sa po vypuknutí epidémie ukrýva v podzemí a musí čeliť útokom neznámych "breathers". Kvalitne nakrútené aj zahrané, len spočiatku dosť nudné, našťastie sa to v druhej polovici pekne vyhrotí a pribudne dostatok napínavých a akčných momentov. Beriem do úvahy, že nie je jednoduché nakrútiť zaujímavý film z takéhoto prostredia, v ktorom by diváka tie podzemné konverzácie neunudili na smrť. Ešte šťastie, že film nestavia len na tom (lebo trochu som sa obával, že tých breathers ukážu až minútu pred koncom). Ja osobne by som privítal, keby boli exteriéry zdevastovaného mesta využité vo väčšej miere, aby sa trištvrtina filmu neodohrávala len v tej jednej jame. Ale hlavná vec, že to tvorcovia nepokazili. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jako milovník postapo filmů jsem Hidden vřele přivítal do mé sbírky filmů s tímto žánrem. Nečekal jsem moc, o to větší bylo překvapení. Sice jsem už od prvopočátku jaksi podvědomě tušic kdo jsou oni ,,dýchači'' , to mi ale nijak nebránilo se místy solidně bát. Příběh byl docela solidně vystavěn a jak vida k dobrému hororu z konce světa stačí pár ohořelých baráků, vrak školního autobusu a kryt CO 2+1. Herci byli dobří, zejména holčička hrála velmi přesvědčivě. jen doufám, že se jí po natáčení nezdálo o dýchačích a nelezla pod postel :-). Závěr sice trochu překvapil, na stranu druhou mi přišel podobný tomu z The Road. I ta závěrečná hudba byla podobná i když Nick Cave je Nick Cave. Tady zejména ve vypjatých momentech hutně gradovala a solidně přidávala na napětí. A kladně hodnotím i příjemnou stopáž, těch 84 minut uteklo jak voda a nikde nic nepřebývalo ani nechbělo. Za mne tedy spokojenost a dávám 4 plechovky broskví. * * * * ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Film neobsahuje žiadne úvodné titulky, len názov filmu. (mivr)

Reklama

Reklama