Reklama

Reklama

Záhada Hory mrtvých

  • USA The Dyatlov Pass Incident (více)
Trailer 1

Film je inspirovaný skutečnými událostmi, které se odehrály v roce 1959 na Hoře mrtvých v severním Uralu, kdy  přišlo nevysvětlitelným  způsobem o život devět ruských studentů. Jejich těla byla nalezena jen ve spodním prádle, vykazovala vysoké známky radiace, měla rozsáhlá vnitřní zranění a jedné z dívek chyběl jazyk. Jejich smrt nebyla nikdy objasněna, spekulovalo se o lavině, ale i o paranormálních jevech či UFO. V roce 2012 se pětice amerických studentů rozhodne vyrazit po stopách ruské výpravy a objasnit jednu z nejzáhadnějších tragédií minulého století. Jakmile se dostanou do míst, kde tehdy zahynuli jejich vrstevníci, začnou je pronásledovat podivné, děsivé události – a je jim stále jasnější, že tajemné síly, které na místě tragédie dřímaly čtyřiapadesát let, jsou znovu připraveny vraždit... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (370)

POMO 

všechny recenze uživatele

Scénárista má bujnú fantáziu a na tajuplné, dodnes neobjasnené skutočné udalosti navliekol hororové a sci-fi témy ako z béčkového hororu, ktorý v kinách nemá čo hladať. Koncept nájdených real-footage nahrávok film veškerou logikou opakovane popiera, z postáv americkej skupinky dobrodruhov vás žiadna ničím nezaujme a herecké výkony miestnych Rusov su smiešne (spovedaná babička, nenápadne čítajuca text, no comment). Vo finále nechýba hororové napätie, ale celkovo je to strašná hovadina. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak asi takhle od tohohle filmu jsem nic nečekal, a téměř nic nedostal ale i tak se mi dostalo prakticky více než jsem čekal. 2x mi dokonce proběhl mráz po zádech. Je pravda že kdyby to natočil někdo jiný dopadlo by to možná lépe protože by se od toho tolik nečekalo. Ale Harlin? Proč? Vždyt on umí natočit kvalitní akci amá na kontě hodně dobrých fillmů. Proč si vybral takovýhle film? Líbilo se mi jak Harlin dal do pozadí sem tam někoho projít udělalo to konečně takovej opravdovej FF. Sice to na konci lehce pokazily efekty ale i tak si myslím že se jedná o průměr. Herci byly příšerní a nesympatičtí, ale co čekat. Tenhle film má kvality ale neměl ho točit Harlin a neměl jít ani do kin. ()

Reklama

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

A už je to tu zase. Tlupa amerických jelit si něco přečte, někam jede, pak zdrhá a nato se vypne kamera. No je to sice o chlup lepší, než prdět pod peřinou a řikat tomu Paranormal Activity, ale to neznamená, že je to v kladnejch číslech. A taky vás překvapilo, jak kdejaká baba v zapadlý stodole na Urale umí americky? Halt vzdělanej národ. :D Ach Bože! ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Jsem ohromena. Sice mě to tak hodinu příliš nebralo, ale vytrvala a čekala jsem, co se stane zajímavého. A také se tak stalo. Naprosto skvělá záhada o teleportu, která je zasazená do ruských pohoří, které jsou nehostinné. Herci jsou vybráni špičkově a je dobře, že každý má i svůj vedlejší příběh, nicméně celý děj je opravdu hodně poutavý a částečné rozuzlení je udivující. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nejpozději ve chvíli, kdy se na scéně objeví zombíci, kteří jako by svou vizáží vypadli z podfinancované videohry z konce 90. let, musí přestat brát film vážně i ten největší optimista. Scénář nabízí mnoho zábavných otázek k zamyšlení (Proč se poslední tři přeživší hrdinové před svými pronásledovateli ukryli v bunkru, který se otevírá a zavírá zvenku? Jak přišli na to, jak funguje zařízení uvnitř? Opravdu to tvůrci myslí vážně? a tak podobně). Co se týče konspiračních found footage hororů, sázím letos na tenhle. Dyatlov Pass Incident můžete v klidu minout. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Na tuto známou záhadu byl v roce 2014 natočen dokument Ruský Yetti: Zabiják žije, ve kterém se vyšetřovatel snaží objasnit tento dosud nejasný incident tím, že Dyatlovovu skupinu zabil Yetti, kterého postavy v tomto filmu také několikrát zmiňují. (Matared)
  • Dodnes není objasněno, proč zemřelo 2. 2. 1959 v ruském pohoří 9 studentu výpravy. Událost zůstává jedním z největších tajemství 20. století. Vyšetřovatelé zjistili, že 6 lidí zemřelo na podchlazení a další 3 kvůli smrtelnému zranění které utrpěli (zlomená žebra, rozdrcená lebka, obličej bez oka a chybějícího jazyku byly příčiny smrti třech studentů). (ARI50)
  • Film je natočený podľa skutočných udalosti, ktoré sa stali v roku 1959 jednej lyžiarskej expedícii. Hora, kde sa daná tragédia odohrala, bola neskôr pomenovaná na Dyatlov Pass. (Slunkoo)

Reklama

Reklama