Reklama

Reklama

Jessabelle

  • Česko Jessabelle: V tváři démona (více)
Trailer 1

Jessie po tragické nehodě přijde o snoubence a sama zůstane ochrnutá. Aby našla klid, nastěhuje se do starobylého domu v Louisianě, který kdysi patřil jejímu otci. Brzy se tam však začnou dít podivné věci a Jessie najde záhadný vzkaz od své matky, která zemřela před mnoha lety. Brzy pochopí, že tento dům je už dávno obýván i nějakou jinou bytostí. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (207)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jedná se o průměrný horor který jsem upřímě čekal horší. Nakonec Greutert je režisér nejhorších Saw filmů, tak co od toho čekat, že? Nicméně film ve hře proti Annabele vyhrál. Díky sem tam atmosféře, a lépe podaným lekaččkám, jinak se jedné o průměrnou duchařinu která nemá co dělat v našem kině a film by měl vyjít jen na DVD. Líbil se mi styl jakým je film natočen a líbí se mi pár scén, ale jinak se jedné o nezapamatování hodný film s neuvěřitelně otravnou hlavní herečkou. ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

I když Jessabelle není žádná pecka, tak návštěvy kina nelituju. Duchařský subžánr mám rád a v Jessabelle se to Kevinovi Greutertovi jakžtakž povedlo dotáhnout do vítězného konce. Po většinu stopáže je to velmi záhadný film co se vyprávění týče. Závěrečné pointě se daří poslepovat jednotlivé kousky záhady v sympatickou podívanou. ()

Reklama

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Tak jsem byl letos zvědav která Belle mě dostane více jestli Anna nebo Jessa. Chvilka napětí...Anna. Bezvýhradně. No a teď k Jessabelle. Je to příjemný rodinný film ééé pardon, chci říci horor, s prvkama duchařiny, která neděsí, ale hezky se na ní kouká dokud se to na konci vše nesnaží hrozivě strašit a já se z toho chytal za hlavu. Jessie je holka, která fakt nosí smůlu všem co potká a když zrovna neumírají její bližní, tak alespoň rozvrací jinou rodinu, vidí duchy a celej film nosí tak velké výstřihy, že se hlavní herečka buď chtěla pochlubit tím, že jí příroda obdařila čtyřkama, nebo rejža chtěl zakrýt nedostatky filmu a přesunout pozornost pánské a lesbické části publika na jiné vnady, než hororové. No u mě to nezabralo, nevím jak u ostatních. Každopádně stojím si za tím, že je to horor pro publikum od dvanácti let a pokud to přijmete, bude Vás bavit. Pokud ale čekáte strašidelnou duchařinu pro dospělé, tak budete dle mého zklamáni. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říct? Scéna, kde Jessabelle leží v posteli, za záclonkou sedí na křesle druhá Jessabelle a přibližuje se, tak to jsem málem dostal infarkt, ale oproti tomu třeba zase závěrečná scéna, kde si to Jessi hasí po molu a řve, tak to jsem měl co dělat, abych se nezačal smát na celé kino. Nevyvážený film se špatným scénářem a v kině to zvukově přehulili, takže mi explodovaly ušní bubínky, jako vejice v mikrovlnce. Na zvuku se mi ovšem líbila část, kde máte pocit, že za vámi někdo proběhl. To se mi projel po zádech děda mráz i se saněma a koňským trojzpřežením. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jessie ostáva po ťažkej autonehode ochrnutá od pol pása. Nakoľko jej priateľ Preston v osudný deň zahynul, opätovne sa vracia do rodičovského domu. Hneď v prvú noc ju začínajú prenasledovať vidiny. Po pár dňoch nachádza videokazetu s nahrávkou matky, ktorá jej zanecháva zmetený, záhadný odkaz. V dome nie je sama a mala by byť opatrná! Ochránilo nás od všeho zlého, že sme na tento strašidelný šláger, námetom čerpajúc z mnoha úspešnejších snímkov, nešli do kina. Doba je ťažká, peňazí nazvyš niet, ide zima a chrípkové obdobie, korunky bude treba na ovocie (len nie z Tesca!). Vôbec ma neprekvapuje, že je „Jessabelle“ ďalším sklamaním tohto roka. Kevin Greutert sa priživil na pomerne úspešnej sérii SAW, kde sekal ľudí na niekoľko častí. Nechápem čo ho napadlo presedlať na duchariny, nakoľko jeho práca s gore v porovnaní s prvkami duchariny je ako odparkovaná Dácia vedľa Audi na autosalóne v Ženeve. Jeden a pol scénky je veľmi málo nato, aby bol fanúšik hororu spokojný – 35%. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • V Louisianě jsou dvě farnosti Feliciana: Feliciana a West Feliciana. Ve filmu vidíme ceduli s nápisem: „Vstupte do farnosti Feliciana.“ Neříká se tam, která to je. (Johnny.ARN)
  • Jessabellin náhrobek byl vyroben z masivního betonu, vážil 40 liber a po natočení filmu ho odkoupil sběratel v severozápadním Pacifiku. (Johnny.ARN)
  • Dne 17. září 2013 studio Lions Gate Enternaiment oznámilo datum premiéry 10. leden 2014. Poté však bylo datum uvedení přesunuto na listopad 2014. (ČSFD)

Reklama

Reklama