Reklama

Reklama

Normální lidé berou svět takový, jaký je. Jiní tento svět mění. Steve Jobs, spoluzakladatel světoznámé počítačové firmy Apple, patří vedle Billa Gatese mezi nejznámější osobnosti moderní historie. Díky jeho vizionářskému způsobu myšlení, schopnosti vyjednávat a díky jeho prozíravým obchodním strategiím vznikla nejen veleúspěšná firma, ale především se změnil způsob, jakým lidé do té doby počítače vnímali. Steve Jobs při vývoji kladl důraz na jednoduchost používání a na design. Americký film režiséra Joshuy Michaela Sterna líčí život Stevea Jobse (Ashton Kutcher) od jeho chudých začátků na vysokoškolské koleji přes založení Applu v garáži rodičovského domu a nucený odchod ze společnosti až po její znovuovládnutí v roce 1997. Geniální vizionář je zde ztvárněn také ze své odvrácené stránky, jako nezodpovědný otec i jako egocentrický, netolerantní a náladový manažer, jenž nesnese sebemenší odpor. Je ovšem nepochybné, že i tyto vlastnosti se podílely na jeho fenomenálních úspěších… (Česká televize)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (723)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Životopisná dráma venovaná pamiatke jednému z najväčších vynálezcov novej doby, Stevovi Jobs. Strastiplná cesta génia, ktorý mal problém s presadzovaním vlastných názorov, tvorby či správaním. Jeho citát: „pracujte len s géniami, idiotov vyhoďte“ obletel celý svet. Od vymýšľania hier pre Atari, po iPOD pre Apple. Pre tento druh filmov mám proste slabosť. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak strašně chaotické, v některých chvílích lacině balamutící a přesto chudé o několik základních informací, že si to prostě Steve Jobs nezaslouží. Diváci jakoby si snad záměrně měli před shlédnutím filmu koupit jeho životopis, aby se v tomto filmovém guláši vůbec vyznali. Celé je to navíc zrežírované absolutně chladně a bez života a Ashton Kutcher si s tou svojí chůzí posránka dojde maximálně tak pro Zlatou malinu. Jasný příklad toho, jak se životopisný film točit nemá. ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Prvních dvacet minut mě film nechával chladnou, když patřím jen k běžným PC uživatelům, tudíž mě technická stránka až tak moc nebere. Film brzy slušně nastartoval jak se sluší na pořádného vizionáře a inovátora, především geniálního dříče, jakým Steve Jobs bezesporu byl. Nejsem příznivec nakousnutého jablka, ale přesto mě způsob režijního vyprávění a hereckého podání Ashtonem Kutcherem natolik zaujal, že jsem si hned poté pár info o tvůrci vyguglila. To, že většina pokrokových lidí, kteří se podíleli na převratech v technice podobného kalibru jsou asociálové a sociopati, je mi známo již delší čas, ale že tento alternativec v otázce života, práce, stravování a odpočinku, pokud nějaký vůbec měl, odmítl téměř jistou šanci na vyléčení, a skončil jak skončil velmi předčasně a zbytečně, to už mi můj průměrný mozeček nepobere. Asi osud, který se s ním ani předtím nijak nemazlil. Škoda ho a vzdávám mu tímto psaním hold za jeho osobní vklad do vzniku převratného vynálezu, který dnes řídí kompletně celý svět. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Matt Whiteley | Hudba: John Debney | Produkcia: Mark Hulme | Distribúcia: Open Road Films (US), Entertainment One (CA) | Štúdio: Endgame Entertainment, Five Star Feature Films | Rozpočet: 12 miliónov $ | Tržby: 35,931,410 $ || Malý film o veľkom vizionárovi. Schválne som použil iné slovo, než človek, pretože ľuďskosť nebola práve najsilnejšiou stránkou Stevea. Takýto komorný počin sme tu už vlastne mali z 99., v Pirates of Silicon Valley. Teraz, po Steveovej smrti a vo vrcholnej dobe Applu je materiál pojatý z iného uhlu pohľadu, a zase veľmi príjemne. Zatialčo piráti sa sústredili na súboj Jobs/Gates, jOBS sa sústredí viac na Stevea samotného. Určite väčšina divákov čakala zakomponovanie najúspešnejšieho obdobia 2001-2011, ako som čakal aj ja sám, ale to by už príbeh skĺznul do samochváli firmy, a zanechala koncept ľudskej biografie a dramatu. Preto štvrtá naviac, že sa tak nestalo. 75% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Opět se mně potvrdilo, že spolehnout se na zdejší procenta je jedna z životních kravin, kterých se člověk může dopustit. Já jsem tenhle biják chtěl vidět už dřív, ale omylem jsem si vyhledal nějakou šílenou sračku se stejným názvem, teď jsem už byl pozornější a byl jsme mile překvapen, v jednom případě dokonce naprosto ohromen. Moc se líbilo, že příběh není o technologiích, protože tomu bych zase hovno rozuměl ani to není žádné Stevovo CV, ale jde tu především o prosazení svých snů a vizí v tvrdým světe byznysu a tenhle úhel pohledu mně zcela vyhovoval. Film byl spořivej na dialogy a možná proto měl takovou údernost. To nejlepší jsem si však nechal nakonec a tím je výkon Ashton Kutcher. Měl jsem zato, že Ashton v Hollywoodu platil jako osobní nabíječ Demi Moore a díky tomu se dokázal přivandrovat k nějakým rolím, ale o něm jako o herci jsem přemýšlel míň než o tom jak se vyrábí krby, ale připravil mně naprosto neskutečný šok, protože jeho herectví bylo skvělý a ty nominace na Zlatý maliny si můžou kritici strčit doprdele, protože možná to nebyl nadpozemský výkon, ale já mu tu postavu věřil, měl charisma, prostě herecká paráda a filmová taky. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (19)

  • „Nesmierne si prácu Steva Jobsa vážim a mám veľa priateľov, ktorí ho poznali alebo pre neho pracovali," uviedol Ashton Kutcher. „Rozhodovanie, či túto rolu prijmem, však bolo ťažké. Stvárniť autenticky niekoho takého významného a známeho ma trochu desilo. Na druhej strane to bola životná výzva." (kacer4)
  • Když Jobs (Ashton Kutcher) navštěvuje hodiny kaligrafie, vidíme, že kreslí jen jedničky a nuly, tedy binární kód. (jajush)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 12 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Hledá se nový Steve Jobs

Hledá se nový Steve Jobs

04.10.2014

Biografie jOBS s Ashtonem Kutcherem rozhodně nebyla posledním filmem o slavném zakladateli Applu. Ostře sledovaný další pokus chystá Danny Boyle (Milionář z chatrče, Sunshine) a dlouho to vypadalo,… (více)

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

David Fincher natočí „Apple Network“?

David Fincher natočí „Apple Network“?

27.02.2014

Anebo nějak podobně nazvaný životopis. Jak už jste se možná dovtípili z titulku, režisér facebookového dramatu Social Network, jehož portfolio se honosí filmy jako Sedm, Klub rváčů nebo Zodiac, začal… (více)

Reklama

Reklama