Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh jedné americké rodiny, která se záhy po přestěhování do jihovýchodní Asie ocitne uprostřed státního převratu. V krajině, kde každý cizinec je okamžitě zatčen a popraven, se zoufale snaží dostat na bezpečné místo. (A-Company CZ)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (358)

klerik 

všechny recenze uživatele

Výborné vyobrazenie bezvýchodiskovej situácie. Zároveň sa mi však páčilo, že z toho tvorcvoia nerobili žiadny ďalší HOTEL RWANDA, ale že sa držali v mantineloch trileru (v realite by rodinka prežila tak maximálne prvých dvadsať minút). Brosnan si svoju (vedľajšiu) úlohu zjavne užíva a celé to má slušný spád... Atmosféra cudzej krajiny (Kambodža?) dodáva filmu zdanie presahu... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tenhle film, měl slušný potenciál. A co měl hlavně - byl dobrý a uvěřitelný příběh. To, že se nadnárodní korporace snaží vytěžovat zemičky třetího a čtvrtého světa, to se ví. To, že to sem tam někomu uvědomělejšímu z místních vadí se ví většinou taky a to, že se občas někde v Asii semele nějaký ten puč slýcháváme ve zprávách. Příjezd Owena s rodinkou do nového působiště byl tedy velmi uvěřitelný. Uvěřitelný byl i převrat a smrt místního zřejmě zkorumpovaného premiéra. Samotný útěk byl natočen dobře, jenže od půlky to začalo skřípat. Jednak došlo příliš často k tomu, že lotři se příliš dlouho rozvažovali nad stiskem kohoutků a také se na scéně objevuje Bond ve výslužbě s Kenny Rodgersem... Rodinka mně místy těžce iritovala, hlavně některé jednání holčiček. A těch romantických vyprávění z porodní síně mohli diváka rovnou ušetřit. Musíte si říci - to jsou holt Amíci... Závěrečná bitka, kdy všechno vyřeší rozzuřená tygřice bránící svá mláďata i vlídná náruč komunistické rudé armády mi smázla počáteční spokojený úsměv ze rtů. Takto mohu říci jen, že to bylo originální (i když mi to sem tam pravda připomnělo Nakatomi plazza) a dobré, nikoliv výborné. Tři vodovodní potrubní závity. * * * ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Já tady u toho vysloveně váhám s hodnocením. Má to švih, nestačila jsem ani mrknout okem a byl konec. Škoda, že Pierceovi se tam moc prostoru nedostalo, ale i tak byl báječnej. Kdo mě ale překvapil, tak to byl Owen, protože jsem ho jako taťku snad neviděla ještě v žádném jeho filmu a tady bych ho jako tátu brala okamžitě i já. Co mně ale nějak neštymovalo, byla ta zázračná aura kolem jejich rodinky v takové masakrální atmosféře. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Mírné zklamání. Plusem je, že se No Escape rozbíhá rychle a nepoleví až do konce, ale příliš nemá čím zaujmout. Akce je průměrná, krve poskrovnu, Wilson se zde nehodí, Brosnan si svou roli naopak užívá, ale příliš prostoru nedostal. Oceňuji aktuální a neokoukané téma. Vcelku příjemná zábava, která neurazí. 65% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

No vida, Dowdle se rozhodl natočit akční thriller, a ten je překvapivě lepší, než jeho dosavadní hororová tvorba, minimálně o třídu. Snad vůbec poprvé oživil postavy, kterým lze fandit a jejich osud vám nebude šumák. Takže když se jeho americká rodina ocitne ve sračkách, musíte jí držet mokré pěsti a jste násilně donuceni jim verbálně pomáhat - "Utíkej, vole, tam nelez a tohle nedělej, nebo všichni chcípnete!" Dá se říct, že Wilson si tu víceméně zopakoval útěkářskou roli, když sloužil Za nepřátelskou linií, takže těch pár přestřelek musí obstarat starej mazák, jemuž Jeden svět nestačil. Podívaná je to pak velmi svižná, místy až adrenalinová (střecha) a natolik realistická, že vaši letošní dovolenou v Thajsku nejspíš odložíte a místo toho si domluvíte něco bližšího. Třeba Šumavu. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Filmovalo sa predovšetkým v Thajsku, Kambodži a záverečné scény aj vo Vietname. (MikaelSVK)
  • Vojaci v závere filmu kričia na rebelov v angličtine. V skutočnosti by kričali buď vo vietnamčine, khmérčine alebo vo francúzštine. Nikdy však nie v angličtine. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

15.05.2012

Tak to asi těžko, ale i on bude čelit brutální vojenské síle v jihovýchodní Asii. Konkrétně v akčním thrilleru The Coup, který podle scénáře svého bratra Drewa natočí John Dowdle (oba jsou podepsaní… (více)

Reklama

Reklama