Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh jedné americké rodiny, která se záhy po přestěhování do jihovýchodní Asie ocitne uprostřed státního převratu. V krajině, kde každý cizinec je okamžitě zatčen a popraven, se zoufale snaží dostat na bezpečné místo. (A-Company CZ)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (357)

honajz 

všechny recenze uživatele

Dal bych klidně i odpad, kdyby v tom nehráli mí oblíbenci Pierce Brosnan a Owen Wilson. Naprosto předvídatelná agitka, kde americká rodinka přežije vše, všechny a všechno, kde zlý západ vykořisťuje hodný asijský východ výstavbou infrastruktury a místní nemají jinou možnost, než se vzbouřit a vraždit Američany a střílet po nich z tanku. Běžte do háje s tak falešnými survival filmy, kde nikomu nevěřím nic, ani slovo, ani jeho jednání a kde je jasné, že všichni přežijí. Vietnam rulezz. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Exotický akční thriller, který klame tělem. On sice je béčkový, předvídatelný a vlastně až legračně šablonovitý, ano. To beze sporu. Jenomže z tohoto výčtu zdánlivě záporných vlastností se po přistoupení na režisérovu hru snadno stává obrovská guilty pleasure, jen je třeba si všecko sečíst dohromady a uvědomit si, s jakým elánem byl film natočen. Konstantní napětí, dá se říci. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Solidní, akční, Rková záležitost jejíž hlavní devízou je velmi svižná první půlka. Škoda, že v té druhé už to nemá takový drajv a hlavně kdo se těší na Brosnana, tak bude asi lehce zklamán. Nestárnoucí Pierce se tu všeho všudy objeví zhruba na 15 minut a i když si svůj part odehraje z přehledem, tak mohl dostat větší prostor. Wilson jako milující otec celkem uvěřitelný takhle se má prostě chlap v podobný situaci zachovat. Takže na konec celkem dobrý, ale mohlo to bejt lepší. Občas mi trochu vadila i ta příliš akční a zběsilá kamera. Trochu to zklidnit a sem tam použít stativ by neškodilo. Vidím to na lepší průměr, ale dalo se z toho vytěžit ještě větší peklo.60% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

No vida, Dowdle se rozhodl natočit akční thriller, a ten je překvapivě lepší, než jeho dosavadní hororová tvorba, minimálně o třídu. Snad vůbec poprvé oživil postavy, kterým lze fandit a jejich osud vám nebude šumák. Takže když se jeho americká rodina ocitne ve sračkách, musíte jí držet mokré pěsti a jste násilně donuceni jim verbálně pomáhat - "Utíkej, vole, tam nelez a tohle nedělej, nebo všichni chcípnete!" Dá se říct, že Wilson si tu víceméně zopakoval útěkářskou roli, když sloužil Za nepřátelskou linií, takže těch pár přestřelek musí obstarat starej mazák, jemuž Jeden svět nestačil. Podívaná je to pak velmi svižná, místy až adrenalinová (střecha) a natolik realistická, že vaši letošní dovolenou v Thajsku nejspíš odložíte a místo toho si domluvíte něco bližšího. Třeba Šumavu. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Docela napínavý film s dobrým obsazením. Bohužel párkrát se mi otvírala kudla v kapse a má matka v polovině filmu řekla: "Vypni to! Kdo se má dívat na ty rozmazlené parchanty! Totiž, všude je střelba, jde jim o holý život a rozmazlené nány:" Mamííí, já mám hlad! Mami, mně se chce čůrat! Mami, bolí mne nožky! Bych jim tak třískl, že by se vzpamatovaly!!! ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Možný dôvod zmeny názvu filmu z pôvodného "The Coup" (v preklade prevrat), je práve to, že rok po natáčaní v Thajsku v krajine nastal prevrat. (Real Tom Hardy)
  • Hlavnú ženskú rolu si pôvodne mala zahrať Michelle Monaghan, no po tom, čo bolo natáčanie odložené, musela od projektu kvôli tehotenstvu odstúpiť. Nahradila ju Lake Bell. (m.a.t.o.)

Související novinky

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

15.05.2012

Tak to asi těžko, ale i on bude čelit brutální vojenské síle v jihovýchodní Asii. Konkrétně v akčním thrilleru The Coup, který podle scénáře svého bratra Drewa natočí John Dowdle (oba jsou podepsaní… (více)

Reklama

Reklama