Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Richie (Justin Timberlake), absolvent univerzity v Princetonu, zjistí, že byl při falešné online hře podveden a okraden. Odcestuje tedy do Kostariky, kde sídlí magnát Ivan Block (Ben Affleck), jenž má tyto hry pod kontrolou. Block jej však získá na svou stranu příslibem nesmírného bohatství. Richie se ale posléze o svém dobrodinci dozví znepokojující pravdu. Navíc se jej agenti z FBI snaží donutit, aby jim pomohl dostat Blocka za mříže. Richie tak musí hrát největší hazardní hru svého dosavadního života, kdy se snaží přechytračit a obehrát dva protihráče najednou. A ještě z toho vyváznout živý. (HBO Europe)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (297)

castor 

všechny recenze uživatele

Podobných kousků přichází desítky ročně, kdo se nevymezí, padne pořádně na hubu. Neškodné morální plácání do vody nemůže čekat, že divák rozzáří úsměv jen díky tomu všemu namachrovanému světu studujících chytrolínů i ostřílených pracháčů ve třpytivých kulisách, kolem kterých se točí prsaté holky. Jeden takový přidrzlý študák se ocitne v gamblerském ráji, kde se dá spálit rychleji než na přímém slunci. Postavu Bena Afflecka scénáristé slušně odflákli, Justin Timberlake je na tom o krapet lépe. Kalkulačka není potřeba, v daném žánru řádně proklepnutý mozek také ne. První polovina ještě docela baví, dojezd je pak akceptovatelný už jen s přivřením obou očí. Vizuál krásně čistý, šampaňské jistě to nejdražší a zadečky dokonale roztančené. Z Gemmy Arterton by člověk ztratil hlavu – ještě si přitom živě pamatuju, jak byla kritizovaná nevýrazností za bondovku Quantum of Solace. Dnes je všechno jinak. Škoda, že si jí nebudeme pamatovat i díky kvalitnímu příběhu. Sečteno, podtrženo: Nezajímavá neambiciózní story v naivním hollywoodském obalu. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Filmy s pokerovou zápletkou sú pre mňa zaujímavé. Avšak tu sa poker, teda ten internetový, rieši v podstate len v samotnom úvode. Určite poznáte spôsob prepravy práve zakúpenej rybičky z akvaristiky. Malý sáčok, trocha vody a vyjukaný nákup. No a Hra na hraně je ako veľký pytel na odpady, ktorý má v sebe obsah spomínaného sáčku. Teda veľmi skromný obsah zabalený do nadrozmerného obalu, ktorý sa snaží navodiť falošný dojem veľkoleposti. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Ano, stane se, že se u filmu nudím, ale v tomto případě se jednalo o extrém. Když opomenu 100x viděnou zápletku a unylé herce, kteří kolikrát ani nemají, co hrát, stejně musím žasnout nad až neuvěřitelně nekonzistentním scénářem, jenž působí, jako by si pan Koppelman a Levien zaznamenali všechny knižní/filmové scény týkající se daného tématu a složili z nich "zbrusu nový" film. Polovina scén je pro děj naprosto nepodstatná a tedy zbytečná, zvraty se nekonají a celé slavné finále mi bylo úplně ukradené. Co se hereckých výkonů týče (lze-li to tak vůbec nazvat), vede na celé čáře Ben Affleck, bohužel ani jeho bych neohodnotila vyšší známkou než trojkou (s mínusem). Doufám, že to už pro představu stačí... 1,5*. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Ten film měl nakročeno ke čtyřce (tím myslím ****). Poměrně pěkně vypadal i zněl, dělo se v něm něco neobvyklého, ačkoliv ne nečekaného (a to nejen díky vševyžvaňujícím trailerům), odsýpalo to, a věřím, že Justin je lepší herec než zpěvák. Gemma tak nějak byla a Ben si sem zašel zahrát, protože ho asi prostě baví být "drezurován" a ne jen sám drezurovat. Navíc neměl moc složitou roli a peníze se na nějaký svůj projekt vždycky hodí a to i oscarovému režiséru nebo spoluscénáristovi, no ne? ~ Ten film by si fakt ty **** i zasloužil, nebýt toho, že to celé ve výsledku působí trochu jednodušem, např. jednoduchý vstup do hry z obou stran a takové zjednodušeně urychlené rozpředení a finále. Navíc jsem se moc nevcítil do světa "kde se gambling šíří jako lavina" (před snad tisíciletím jsem si naposledy vsadil asi Sportku) a nějaké Texasy, Pokery a rulety jsou mi zcela ukradené a mému chápání na hony vzdálené - narážky a výrazivo z karetních her tohoto typu jsem tak prostě nepobíral. ~ To podle mě ale nic nemění na tom, že tenhle film JE pro kina. Na DVD-only je ho škoda, není to nic, co by bylo nutné vidět v IMAXU (kdyby se to tam dávalo), ale prostě jednoduché podívání se na lehký nenáročný thriller je to prostě dobré. Nic víc, nic míň. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Normální thriller, který má ale hodně bonusových bodů, díky kterému se posouvá o úroveň výš. Je to především netypicky záporná role Bena Afflecka, jíž se zhostil na výbornou. Já si o Affleckovi totiž narozdíl od mnoha lidí myslím, že není jen výborný režisér, ale i kvalitní herec. Další plusové body představují hláška o Napoleonovi a Elbě, svižných devadesát minut, kdy se divák nenudí a Gemma v roli zrádné "femme fatale". ()

Galerie (59)

Zajímavosti (8)

  • Ve 12. minutě je zmíněn pohádkový román „Čaroděj ze země Oz“ od amerického spisovatele Lymana Franka Bauma. (Zix.)
  • Keď hrá Richie Furst (Justin Timberlake) online poker, v niektorých záberoch je vidieť, že hrá cvičnú hru. (Chochi)

Reklama

Reklama