Reklama

Reklama

Petr Kocourek (Tomáš Vorel jr.) se hlásí na katedru grafiky na UMPRUM, kam přijímají jen pár vyvolených. Už jednou ho nevzali a profesor Slanina (Jakub Kohák) je nekompromisní. Na školu se hlásí i krásná Julie (Eva Josefíková), do které se Kocourek bezhlavě zamiluje. Michal Kolman (Jiří Mádl) studuje VŠE, ale místo přednášek a seminářů ho zajímají jen spolužačky a rychlá auta. Zkoušky a zápočty řeší podvodem nebo úplatkem či pomocí svého vlivného otce (Jan Kraus). Kocourkova matka (Zuzana Bydžovská) se dávno vzdala představy, že její syn bude studovat něco pořádného, zatímco paní Kolmanová (Ivana Chýlková) svého synka neustále vydržuje a hýčká. Oba kluky spojuje už od gymplu ilegální malování graffiti. Na pražských střechách, nádražích a v podchodech zažívají divoká dobrodružství. Při jedné noční honičce je Kocourek dopaden... Hudba a rap DJ Mika Trafika a Vladimira 518, strohé herectví, dynamická kamera, tajemná noční zákoutí – to vše dává Praze autentickou podobu. (A-Company CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (730)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

V zásadě bych zde mohl opakovat stejné lapsy, jako mi vadily u Gymplu. Mizerně napsané některé až trapně nerealistické scény a momenty, sem tam katastrofální dialogy a tragičtí herci. Není jich tedy tolik jako v předchozím filmu, ale pořád tu jsou. Hlavní role pro mladého Vorla je prostě tragickej castingovej omyl, rodinnými vztahy naprosto neomluvitelnej, obsazování Filipa Vorla do role dementního spolužáka nebo sklepáků nefunguje. Jak je Fero Burda skvělej ve besídkách Sklepa, tady i v té miniroli asi s třemi větami prostě ruší. A spousta dalších. Plus takový omyly jako "humorné" připomínky předchozího filmu ("Po filmu Gympl maluje každá toyka") nebo zkarikování vedlejších postav ad absurdum (dejme tomu reálnou postavu hrdinovy matky-alkoholičky teď už scénář úplně zbabral). Taky je to prostě jen pokračování, chybí tomu švih prvního dílu. Proč tedy solidní tři hvězdy, byť by si to zasloužilo stěží dvě? Jeden z důvodů je Mádl. Jeho postava je skvělá, jeho zahrání je skvělý. Tenhle kluk prostě umí. Body navíc filmu v mých očích přidá i Eva Josefíková, která sice není tak sexy jako Lenka Jurošková z Gymplu, ale zase je ještě hezčí a její postava zajímavější. No a musím přidat v záplavě rapových a hiphopových hudebních sraček za jedinou světlou výjimku - písničku All I Need (co hraje během kolaudačního večírku), kterou nazpívala pro změnu moje spolužačka z vejšky Veronika Kratochvílová. Takže k objektivním dvěma hvězdám kvůli těmto plusům přidám subjektivní třetí. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Jsem docela spokojený. Nebylo to sice lepší než Gympl, ale to jsem ani nečekal. Určitě je to slušné pokračování. Bavil jsem se u toho podobně, ale už to prostě nebylo ono. I když hlášek tam bylo spoustu. Ale třeba ten výhul mi tam přišel už takový moc na sílu. Celkově tam některé události byly dost nereálné. Gympl se držel víc při zemi. Ale teď k ději. Hlavní hrdinové trochu vyrostli a potýkají se s novou školou a novými problémy. Kromě teda sprejování, to zůstává stejné i když je ho tam míň. Každý je řeší po svém. Z Jirky Mádla je pěkný hajzl a kromě neustálého ždímaní fotra (Jana Krause), taky odrbává školu, jak může. A ještě neustále střídá holky. Školu má taky dobře zařízenou. To Tomáš Vorel se zase snaží dostat na uměleckou školu a přítelkyni má jen jednu. Vorlova matka (Zuzana Bydžovská) zase neuvěřitelně chlastá a je z ní pěkná troska. I když je tam Kraus jenom chvíli je opět vynikající. Docela hýbe s dějem. Kvůli němu taky začnou problémy. Nejvíc se mi líbil záchvat vzteku od Chýlkové. Ale každopádně se ti dva během natáčení museli hodně naběhat. Tak jako nemám rád hip hop, tak se mi ten soundtrack docela líbil. Ta hudba tam fakt sedne. No každopádně jsem si v tom kině mezi puberťákama připadal trochu starý... "Jsem jaderný fyzik." :D ()

Reklama

FTP 

všechny recenze uživatele

Bez Jirky Mádla bych si to absolutně nedokázal představit, scény bez něho jsou nudný jak ksicht režisérova synáčka. Vorel mladší prostě není herec, a svýmu multifunkčnímu taťkovi jenom škodí, mladej si holt musí nějak vydělávat. Pan Kraus svými gesty a ksichty pobavil, a moc příjemná Josefíková dělala scény s Vorlátkem aspoň trošku zajímavé. Hodně jsem se smál a bavil (Mádl, Kraus, Bydžovská), a hodina a půl utekla jako voda. Čili jediným, leč velikým, záporem mi byl hlavní "herec". Čtyři hvězdičky pro českou komedii, kterou hodnotím a oceňuji úplně jinak než zahraniční filmy. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Veskrze zbytečný film, jako všechny sequely. K původnímu Gymplu se zde nic nového nepřidává - (herecky nemožný) Kohák např. hraje prakticky totožnou postavu jako Matonoha, o trapné postavě huliče škoda mluvit, je to prostě jen nastavovaná kaše, a podobně žánrově nevyjasněná, kdy je to mnohem spíš sociální drama, než čistokrevná komedie. Pro mě osobně navíc se silnou pachutí z té idealizace vandalismu. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Další pohodová ,,Vorlovina''. Nic zásadního vám to nedá, ale těch 85 min. uteče jak voda a hlavně - není to trapné, což je bohužel pravidlem u českých komedií posledních let... Nejvíc exceluje Mádl a já se mu opakovaně omlouvám za to jak jsem jej podhodnotil, když jsem jej viděl na plátně poprvé coby teenagera... Vorel se tradičně obklopil řadou lidí z divadla Sklep a leckomu dal tu menší, tu větší roličku. Někdo dokonce profesně navazuje na svoji roli v Gymplu jako třeba Václav Marhoul :-). Když to vezmu kolem a kolem, celé to téma sprejerů jde mimo mně, ba naopak mně dost prudí, protože v mém pracovním životě stojím na opačném konci barikády. Stejně tak hudba mi vůbec nic neříká. Ale to neznamená, že se mi to nemusí líbit. Jestli však Vorel přijde s nějakým třetím dílem - Postgraduálem, už to asi tak bavit nebude. I tohle hodně těžilo z Gymplu. Chtělo by to nový vítr do perutí pane Vorel ! Tři plechovky barvy. * * * ()

Galerie (35)

Zajímavosti (34)

  • Na začátku filmu, když řezník nabízí k pomalování roletu, je roleta posprejovaná. V další scéně je čistá. (rybicka11)
  • Film byl natáčen z poloviny v noci, na což Jiří Mádl málem doplatil ztrátou svobody. Policie totiž ve tmě přehlédla štáb a Mádla chtěla zatknout za poškozování cizího majetku. (agass)

Reklama

Reklama