Reklama

Reklama

Petr Kocourek (Tomáš Vorel jr.) se hlásí na katedru grafiky na UMPRUM, kam přijímají jen pár vyvolených. Už jednou ho nevzali a profesor Slanina (Jakub Kohák) je nekompromisní. Na školu se hlásí i krásná Julie (Eva Josefíková), do které se Kocourek bezhlavě zamiluje. Michal Kolman (Jiří Mádl) studuje VŠE, ale místo přednášek a seminářů ho zajímají jen spolužačky a rychlá auta. Zkoušky a zápočty řeší podvodem nebo úplatkem či pomocí svého vlivného otce (Jan Kraus). Kocourkova matka (Zuzana Bydžovská) se dávno vzdala představy, že její syn bude studovat něco pořádného, zatímco paní Kolmanová (Ivana Chýlková) svého synka neustále vydržuje a hýčká. Oba kluky spojuje už od gymplu ilegální malování graffiti. Na pražských střechách, nádražích a v podchodech zažívají divoká dobrodružství. Při jedné noční honičce je Kocourek dopaden... Hudba a rap DJ Mika Trafika a Vladimira 518, strohé herectví, dynamická kamera, tajemná noční zákoutí – to vše dává Praze autentickou podobu. (A-Company CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (731)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Koukám, že Gymplu jsem dal 3 hvězdičky, tomuhle pokračování dám o 1 více. Ono příběhově to mohlo být lepší, to si musíme přiznat, že tam byly rezervy. Taktéž stopáž filmu mohla být delší. Na druhou stranu já jsem se bavil, ani na chvilinku mě ten film nenudil. Tomáš Vorel ml. a Jirka Mádl jsou parádní dvojka. Eva Josefíková také pozitivně překvapila. Taktéž soundtrack musím pochválit. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Amorální fórky omladiny, jasná a černobílá charakterizace postav, cool vizuál. Vejška je vlastně dost dobrým ztvárněním pubertálních vizí světa, kdy jsou benga debilní, rodiče tragédi, školy povinností plnou zklamání a anonymní dospěláci rekvizitami s inteligencí napařovací žehličky. Vypnutý, hahaha! Vejška má tu smůlu, že je jí to úplně k ničemu - je stejně povrchní, jako výše uvedený pohled na svět. Nekoná se žádný vývoj, žádný příběh, žádné uvědomění si, žádná katarze, nekoná se ani blbej párek v rohlíku - jen občas někdo někoho opíchá a někdo jinej z toho má psí oči. A ten macho styl vyprávění, no ten má hodnotu. Generační výpověď do kanálu. Gympl se mi přitom docela dost líbil... ()

Reklama

RedAK odpad!

všechny recenze uživatele

Přijde debil, pozér a trapák do baru a barman povídá: "Tak co si dáš, Ištváne?". No, tak jsme se zasmáli, vtip sice na hovno, zato pořád úsměvnější, než cokoliv z této tragikomické frašky. Spíš teda tragické, než komické. Nedovedu si představit souvislostí neznalého diváka, jenž dle neadekvátní anotace šel na údajnou komedii a nakonec se mu v kině dostalo pekelné substance nejvražednější nudy a trapnosti level Tak jde čas z edice Babovřesky. Člověk musel být zmaten jak gynekolog malé mořské víly a tu piču nakonec udělat sám ze sebe, aby se aspoň trošku pobavil. Nerad bych se však dotkl sněhobílých citů diváků, kterým se to líbilo, proto dodávám slovy klasika: "Peace, zmrdi!". ()

castor 

všechny recenze uživatele

Některé věci se stanou, ale už se s nimi vůbec nepracuje. Ač mohly být pro další vývoj děje, pokud o něčem takovém můžeme hovořit, zajímavé. Námět postrádá jakýkoliv posun do nějakých zajímavých vod. Jeden se prodírá vysokou ekonomickou, druhý sní o umění, oba to dál táhne k nočním dobrodružstvím se sprejem pod bundou. Pryč jsou přihloupé kousky o panicích, kteří chtějí poprvé souložit. Vorel starší se pokouší o jakousi generační výpověď, ač i v ní všichni zasunují docela často. Jenže do toho rve i hodně dost pitomého humoru, takže ani on sám nevěděl, co vlastně točí. Nějaký společensko-kritický rozměr by látce docela slušel. Jenže Mádl jen balí kočky ze školy, podvádí při zkouškách, fetuje, chlastá, balamutí všechny okolo, včetně movitého fotra. Vorel mladší pije neperlivou vodu, nefetuje a asi to chce někam dotáhnout. A hlavně se zabouchl do zkažené studentské femme fatale s tváří Evy Josefíkové. Celé je to takový kalkul, ale za to velmi solidně natočený a z poloviny i velmi slušně zahraný. Ostatně je patrný ten rozdíl: na jedné straně dokonale přidrzlý spratek Mádl, výborná alkoholička Zuzana Bydžovská nebo Jan Kraus, který nemusí moc měnit ze svého moderátorského umu, páč jeho překvapení, že už nejde kdekoho podmáznout, je výtečné. A na straně druhé je to smutné herecké přihrávání vedlejších postav (policajtů, pedagogů i samotného Vorla mladšího, ze kterého herec nikdy nebude). Kromě těla Evy Josefíkové potěší i docela sympatické výlety noční Prahou s rapem v pozadí. Vejška není ucelená, Vejška ale není na české poměry vůbec špatná, jak jsem původně očekával. Takže vlastně spokojenost!! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Další pohodová ,,Vorlovina''. Nic zásadního vám to nedá, ale těch 85 min. uteče jak voda a hlavně - není to trapné, což je bohužel pravidlem u českých komedií posledních let... Nejvíc exceluje Mádl a já se mu opakovaně omlouvám za to jak jsem jej podhodnotil, když jsem jej viděl na plátně poprvé coby teenagera... Vorel se tradičně obklopil řadou lidí z divadla Sklep a leckomu dal tu menší, tu větší roličku. Někdo dokonce profesně navazuje na svoji roli v Gymplu jako třeba Václav Marhoul :-). Když to vezmu kolem a kolem, celé to téma sprejerů jde mimo mně, ba naopak mně dost prudí, protože v mém pracovním životě stojím na opačném konci barikády. Stejně tak hudba mi vůbec nic neříká. Ale to neznamená, že se mi to nemusí líbit. Jestli však Vorel přijde s nějakým třetím dílem - Postgraduálem, už to asi tak bavit nebude. I tohle hodně těžilo z Gymplu. Chtělo by to nový vítr do perutí pane Vorel ! Tři plechovky barvy. * * * ()

Galerie (35)

Zajímavosti (34)

  • Scény z přijímacího řízení a hodin kresby se natáčeli na pražské Akademii výtvarných umění a komparz tvořili studenti a studentky AVU. Konkrétně se natáčelo v ateliéru Milana Knížáka a v ateliéru Tomáše Vaňka. (marketagarai)
  • Když filmaři v květnu dotočili v klubu Lávka u Karlova mostu, přišly dva dny nato povodně a polovina filmových lokací se ocitla pod vodou. (MTHRFCKR)
  • Zřejmě nejdražší scéna filmu vznikla hned na první záběr a jednalo se o zdemolování limuzíny Lancia herečkou Ivanou Chýlkovou. (MTHRFCKR)

Reklama

Reklama