Reklama

Reklama

Continuum

(seriál)
Kanada, (2012–2015), 31 h 30 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Simon Barry

Hudba:

Jeff Danna

Hrají:

Rachel Nichols, Victor Webster, Erik Knudsen, Stephen Lobo, Roger Cross, Brian Markinson, Jennifer Spence, Lexa Doig, Luvia Petersen, Richard Harmon (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(42)

Policistka z roku 2077 (Rachel Nichols) se přichomýtne k útěku bandy nebezpečných zločinců z vězení. Ocitne se i s nimi v roce 2012 a dává si za úkol nejen najít cestu zpět ke své rodině, ale zároveň pochytat zločince dříve, než uskuteční svoje plány. Přitom jí pomáhá mladý vynálezce Adam (Erik Knudsen) a Vancouverské policejní oddělení, jmenovitě Carlos (Victor Webster). (Ben Nevis)

(více)

Recenze (134)

Chen 

všechny recenze uživatele

První série byla očividně jen rozjezdem, který zvolna připracoval terén pro to, co přinese řada druhá. Ta je sice místy zbytečně překombinovaná a vyžaduje to, aby si divák pamatoval spoustu detailů, jinak se v příběhu rychle ztratí, ale jinak jde o zajímavě prezentovanou sci-fi podívanou plnou filozoficky laděných otázek, zajímavých zvratů, ale také velmi slušných akční momentů a lacině nepůsobících triků. Velmi příjemné překvapení. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Těžko se hodnotí, sotva se seriál rozjel. Každopádně se jedná o kriminálku ve sci-fi hábitu, která zaujme příběhem a sympatickou hrdinkou-i když musím přiznat, že její postava je vcelku šablonovitá. Zkrátka na pohled tvrdá holka, která vždycky ví co říct, není moc vtipná a je pořád o krok napřed. Teroristé jsou vcelku dost neuvěřitelní, což mi docela vadí, ale jinak vcelku příjemné překvapení, uvidíme, co z toho ještě vyleze.. ()

Reklama

Wysch 

všechny recenze uživatele

Bylo to trošku překvapení pro mě. Pilot se nakonec celkem slušně rozjel a já si i chvíli říkal, že by to mohlo bejt na pět hvězdiček, ale někde kolem třetí epizody se ztratil ten drajv a stala se z toho všeho jen epizodická omáčka okolo nějaký příběhový linky. Jednoduchý případy, který (jinak velice SYMPATICKÁ) Kiera (Nichols) řeší, jsou fakt jen zbytečným přimícháváním surovin do kotle, to nejdůležitější se nakonec objevuje znovu v závěru první sezóny, která spíše přináší otázky o tom, jak se tvůrcům podaří ten časově náročnej oříšek zvládnout. ()

Sykon 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný sci-fi seriál, ve kterém se ovšem víc prostoru než sci-fi hračkám a cestování v čase věnuje spíš detektivní práci, byť podpořené high-tech vybavením z budoucnosti. A taky jedním mladistvým počítačovým géniem, který nemá celý den na práci nic lepšího než sedět na telefonu a radit cestovatelce časem, s občasným hacknutím nějaké té vládní, potažmo korporátní, tajné databáze. Poměrně zajímavá je hlavní myšlenka o definici toho, co je ještě boj za svobodu a co už je terorismus. A také jakým vynalézavým způsobem se stáváme nenápadně novodobými otroky velkých korporací. Zajímavá témata, ovšem to zpracování mi ve finále až tak nesedlo, i když pořádně ani nevím proč. Také z otázek, které by mě nejvíce zajímaly, nebylo zodpovězeno prakticky nic - byť to vypadá že v druhé sérii by s tím mohli pohnout.. Hodnoceno po první sérii. ()

longercz 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že Rachel Nichols je zcela určitě jednou z nejhezčích hereček současnosti, na tom jejím hraní mi tady ale něco prostě nesedí. Jinak celý seriál vypadá krásně, má to skvělý námět, ale příběh se nikam neposunuje a chybí mi tu i jakákoliv oblíbená postava, a tak se bohužel u mě dostáváme do průměru. Momentálně (13.5.13) sleduju 2. řadu a pokud se něco nezmění tak očekávám, že už ji nedosleduji... ()

Galerie (948)

Zajímavosti (7)

  • Seriál mal premiéru 27. mája 2012 na stanici Showcase. (Greenpeacak)
  • Natáčanie prebiehalo vo Vancouveri, kde sa odohráva aj samotný dej. (Greenpeacak)
  • V 6. díle 2. série s názvem "Second Truths" cituje Carlos (Victor Webster) na konci epizody větu Sherlocka Holmese "If you eliminate the impossible, whatever is left over, however improbable, has got to be truth," tedy v překladu "Když vyloučíte nemožné, pak to, co zbývá, musí být pravda, byť je sebenepravděpodobnější." (Shadowspark)

Reklama

Reklama