Reklama

Reklama

Continuum

(seriál)
Kanada, (2012–2015), 31 h 30 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Simon Barry

Hudba:

Jeff Danna

Hrají:

Rachel Nichols, Victor Webster, Erik Knudsen, Stephen Lobo, Roger Cross, Brian Markinson, Jennifer Spence, Lexa Doig, Luvia Petersen, Richard Harmon (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(42)

Policistka z roku 2077 (Rachel Nichols) se přichomýtne k útěku bandy nebezpečných zločinců z vězení. Ocitne se i s nimi v roce 2012 a dává si za úkol nejen najít cestu zpět ke své rodině, ale zároveň pochytat zločince dříve, než uskuteční svoje plány. Přitom jí pomáhá mladý vynálezce Adam (Erik Knudsen) a Vancouverské policejní oddělení, jmenovitě Carlos (Victor Webster). (Ben Nevis)

(více)

Recenze (134)

Peytl 

všechny recenze uživatele

Tak to potěš koště, Amíci se nějakým záhadným způsobem dostali do krytu a posléze do šuplat mého oblíbence a neuvěřitelné se stalo skutkem. To po čem jsem volal jak Liber8 se pomalu naplňuje, jest tak mistře Kulhánku a konečné vítězství je naše. Bojové kombinézy a implantáty, cesty časem, mé nitro se tetelí jak duše čerstvě deflorované patnáctky. Jedním slovem, krása!!!! Pravda je, že po desetidílném maratonu se u mě projevila averze na slovo "technologie" a "korporace", i teď při psaní těchto ďábelských výrazů si slintám po klávesnici a tiká mi budík, nicméně ok. Hrdinové, i ti méně hrdinní, jsou sympaťáci a jak by řekla běžná česká modelína či serebrita s IQ tříletého verbitche , těsně před skokem do postele s kopačkou, hokejkou či prdelatým tlustokontařem, mají velké čarisma. Vzývám patrona všech bytařů, aby stál dál při scénáristech a oni mohli dál potají vysávat Kulhoše, neb mám strach , aby celkem slušně našláplej seroš neskončil domrven jejich invencí jak Lost. Všem postiženým sájfájákům doporučuju JÁ, kterému říkali Krvavý Patejl v době, která teprve nastane a kdy smrt byla mladá a hladová. ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Zakladni nastineny temata jako boj proti korporacionalismu, hledani legitimity terorismu anebo samotnej sci-fi podtext jsou vlastne hrozne fajn. Ale zpracovani, po milionty zamereny hlavne rodinnym smerem, je proste pritroubly a trapne americky. Navic Rachel Nichols je sice rostenka, ale herecky mirne bez pelu - dokud se mraci, jeste dobry, ale cokoli navic je... navic. Koukam dal, ale je ve spolecnosti The Newsroom a Silk je to spis slabsi kus. O neustale pritomnejch logickejch lapsech ani nemluve... ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Začátek pilotu pakárna, ale pak přijde změna. Nevesmírné ne-nadpřirozené "sci-fi" tu chybělo, navíc se sympatickou hrdinkou. # Po 4 dílech pokojenost. Snad nesklouzne k něčemu mysterióznímu. # po 1. řadě: Sice se ke konci dotýkal trochu mysteriózna, ale celou dobu mě bavil, nechyběla akce, napětí. Pravda, že nebýt Kiera sexy sympaťačka, možná to za 4* není. Jen si stále nedokážu tak docela představit cestování v čase se všemi jeho důsledky, ale snad mi víc napoví 2. řada, na kterou se těším. ()

Redi 

všechny recenze uživatele

S01 - Dost dobré letní scifi překvapení, které zabíjí snad jen nějaké scénáristické kiksy, kterých si nešlo nevšimnout zejména v poslední epizodě (nevím, jestli jich předtím tolik nebylo nebo jsem byl jen nepozorný...snad první možnost), kdy jsem si snad 4x říkal "WTF?" Jinak ale slibný úvod příběhu, který by se dal slušně rozvíjet, jak nám naznačila poslední epizoda této série, a nakonec se to začalo i pěkně zaplétat. Líbivá kamera, výborní badassáci (až tak, že mi i vadí, že občas někdo i umře - snad to někdo neshledá jako spoiler, s tím se snad počítá), u některých postav 'klaďasů' mi casting není zrovna po chuti, ale u dvou to ještě překousnu. Často jsem čítal, že jsou efekty na velmi dobré úrovni. To je docela diskutabilní. Já bych spíš řekl, že to je dobře maskované, filtrované, protože třeba v posledním díle šlo asi 2x vidět, že to zase taková sláva není...ale nic vyloženě špatného taky ne. Nový 'black style image' hl. hrdinky, který ke konci dostala, mi udělal radost, pač už ten její super obleček nevypadá jak krávě vytažený z prdele, což mě děsně iritovalo. Zatím velmi slibný nadprůměr a sice 65%, přesto ale zatial jen tři*. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Bylo to trošku překvapení pro mě. Pilot se nakonec celkem slušně rozjel a já si i chvíli říkal, že by to mohlo bejt na pět hvězdiček, ale někde kolem třetí epizody se ztratil ten drajv a stala se z toho všeho jen epizodická omáčka okolo nějaký příběhový linky. Jednoduchý případy, který (jinak velice SYMPATICKÁ) Kiera (Nichols) řeší, jsou fakt jen zbytečným přimícháváním surovin do kotle, to nejdůležitější se nakonec objevuje znovu v závěru první sezóny, která spíše přináší otázky o tom, jak se tvůrcům podaří ten časově náročnej oříšek zvládnout. ()

Galerie (948)

Zajímavosti (7)

  • Všechny epizody první série mají v názvu dílu hrátku se slovem "Time", čímž se seriál odkazuje na téma cestování časem. Všechny epizody druhé série mají v názvu hrátku se slovem "Second", čímž se odkazuje na to, že jde o druhou řadu seriálu. Všechny epizody třetí řady mají v názvu hrátku se slovem "Minute". (Pajky3)
  • Natáčanie prebiehalo vo Vancouveri, kde sa odohráva aj samotný dej. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama