Reklama

Reklama

Mazel

  • Dánsko 10 timer til Paradis (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Téměř čtyřicetiletý Denis se živí se jako profesionální kulturista a ve svém věku je stále starý mládenec. K seznámení mu chybí dominantnější povaha i správná příležitost. V posilovně se mu nedaří a celou situaci rozhodně nevylepšuje fakt, že bydlí pod jednou střechou se svou vetchou, ale panovačnou matkou. V momentě, kdy se Denisův strýc ožení s dívkou z Thajska, rozhodne se rovněž skoncovat se samotou. Odjíždí do Thajska, aby našel „pravou lásku“. Ale nevěsta se v sexuálním turistickém ráji s názvem Pattaya nehledá tak snadno... Denise čeká dlouhá a strastiplná cesta erotickými podniky, aby na konci našel ženu, která pod jeho vypracovaným svalnatým tělem objeví i jeho křehké srdce. Originálně pojatá romance autenticky i s humornou nadsázkou zachycuje různé podoby lásky, ale především citlivě zobrazuje niternou potřebu po blízkém člověku, touhu po opravdové lásce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (151)

Lanark 

všechny recenze uživatele

Mazel klame tělem téměř až do samotného závěru. Celou dobu jsem přemýšlel, zda je vše jen podívaná na efekt, kde absence nápadu a děje je doháněna uměle přeháněnými protiklady. A zda Kold je tak výborný minimalistický herec a nebo jen režisér věděl, že by jakýkoliv pokus o projev byl průšvih. Trochu mne překvapují zdejší komentáře o jemné duši atp. Vy jste z těch 5 pěti vět a jednoho stálého "psího" pohledu se opravdu o Denisovi něco dozvěděli? Až decentně vyhrocený konec, díky kterému se postava Denise musela konečně trochu projevit, mi pomohl najít si k hlavnímu hrdinovi cestu a přehodnotit to, co jsem si předchozí hodinu myslel. Hodně vydřené čtyři hvězdy, ale ty boule místo krku mi nedají spát hodně dlouho... ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Ty nebudeš jíst?“ - „Ne, jsem alergický na krevety.“ - „Tak proč sis to objednával?“ - „Nevím, nevěděl jsem, že tam budou krevety.“ - „V krevetovém koktejlu?“ Dennis je možná jednodušší, za to má velké srdce. Je trochu neohrabaný, hodně nesmělý, ale není se co divit, když žije (pravděpodobně) dlouho jen s matkou bez otce a volba „povolání“ kulturisty dává v jeho případě smutný smysl. Něco jako tolerance soukromí (groteskní scény se záchodem a čištěném zubů) či dokonce něco tak troufalého jako je právo na vlastní život v jeho případě neexistuje. Ale pak dostane tip, kde si najít tu správnou dívku…Bavila mě jak část v Thajsku (úsměvně strojové postupy „společnic“), tak i ta po návratu z „Německa“. Přerostlému Dennisovi, který se stále divá jako plyšový medvídek, snad ani nejde nefandit, jeho manipulativní a citově vydírající matka je zas správně nesnesitelná (z jiného úhlu pohledu je však právě ona ta k politování). Starší, krátkometrážní verzi neznám, ale její „celovečerní“ podoba se mi líbila, takže za mě to budou slušné 4*. ()

Reklama

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Po úmorné slaďárně Navždy spolu působila tahle netradiční romance jako balzám na duši. Kim Kold je v roli nesmělého hromotluka naprosto odzbrojující, takže mu celou dobu držíte palec, ať mu už konečně nějaký ten vztah klapne. A rozhodně je už na čase, protože ta jeho máti by obstála i v obsazení posledního snímku M. Night Shyamalana. Tomuhle já říkám romanťárna ze života. Kdybych přimhouřil oko, tak tam ten pátý kotouč nejspíš naložím. ()

BigMarthy 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale Dánové zkrátka filmy umí. Každý rok je toho důkazem. Snímek mě připoutal k televizi železnými okovy, měl spád, od prvních okamžiků zaujal. Výborná práce s kamerou, čistá, seversky signifikantní. Mazel nepředstavuje soubor okázalých výbuchů emocí, projev postav směřuje spíše dovnitř. Herci nepůsobí černobíle, stejně tak ani děj. Sympatický Denis je introvertní kulturista, který netouží po prázdné noci strávené s cizí dívkou. Stejně tak se snaží své stíny zastírat lží. Jeho mohutná postava skvěle kontrastuje s drobnou matkou, která v domácnosti vládne silnou rukou a citelně se dotýká jeho duše. Zpočátku není schopen odporovat, ale postupem času film ukazuje pravou sílu lásky. Lásky k vyvolené dívce, stejně tak i lásky k matce, která chce svého syna jen pro sebe. Možná jsem prozradil až moc, ale tento zážitek byste si rozhodně neměli nechat ujít. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Festival Kamera OKO Ostrava 25.9.2012: Dánská vztahovka, která by mohla být natočená kdekoli, hlavně teda v Itálii. Nicméě se toho chopili Dánové a hezky vyobrazují vztak matky a syna. Kdy matka je typickou krkavčí matkou a nedovolí svému synovi (který je 4 větší než ona - kulturista) vůbec nic a zejména vlastní život. V téměř 40ti letech se ovšem Mazel rozhodne se vymanit a někteří to těžce nesou. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Kim Kold (Dennis) měří 193 cm a jeho váha se pohybuje kolem 140 kg. (žvanimírek)
  • Mnoho postav je ztvárněno neherci. (Terva)

Reklama

Reklama