Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh dvou bratrů, které rozdělila jedna žena. Špičkový neurochirurg utápějící se v bludném kruhu operací, alkoholu a milostných avantýr a jeho horkokrevný bratr, který se vrátil z české mise v Afghánistánu, vychovává dvě dcery, ale prohrává svůj boj s dluhy a návratem k normálnímu životu. A všechno to řídí jejich matka. Jejich osudy se prolínají s dalšími postavami kolegů, spolubojovníků, kamarádů, všichni však mají něco společného. Každý se totiž někdy zachová jako všivák... (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (330)

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Retard zachraňuje film a dopadá to přesně tak, jako když retard zachraňuje film. BLBĚ. Mádl každopádně výborně hraje a docela rád bych ho ve stejné roli viděl někde, kde alespoň něco funguje. Všiváci jsou dílo, jehož příběh je trapně nabubřelé melodrama (melothriller..?) o osudech dvou bratrů, z nichž jeden je zoufalec a druhý kretén. Tam, kde se v jejich pohnojených životech objevují náznaky něčeho zajímavějšího, tvůrci robíjejí plynulost vyprávění necitlivě zasazenými flashbacky a scénami, jejichž smysl minul terč tak fatálním způsobem, že si sám prostřelil hlavu. Jeden příklad za všechny: Hádek souloží s dvěma děvčaty. V průběhu sexuálních hrátek nečekaně umře (?). Holky utečou a minimálně jedna z nich běží nahá ulicemi domů (?). Mádl naříká nad mrtvým a dramaticky zkrvaveným Hádkem. Na scéně se objevuje Ondřej Malý s pistolí v ruce a zahlásí "Buzny!" (?) Ve filmu je obrovská spousta scén a věcí, jejichž smysl se dá přibližně domyslet, ale takřka nikdy není skutečně vysvětlen/představen/řádně odůvodněn (o celku nemluvě). Za Mádla a docela dobře vypadající vizuál bych možná udělil jednu čestnou hvězdu, nicméně nechce se mi tak hodnotit film, který vypráví hloupě splácaný příběh dramaturgicky natolik zpraseným způsobem, že dokáže diváka přivést do paradoxního stavu mezi rozzuřeností a smrtí nudou. Slovu "komedie" v žánrové kolonce horlivě přikyvuji, přestože jsem se nepousmál ani jednou. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Film, jenž se dočkal třinásobného odložení premiéry v součtu asi 18 měsíců, prostě nemůže klapnout. Největší chybou je přehuštěnost motivy. Jenom příběh zlodějíčků Hádka s Mádlem by vydal na samostatnej film, a že Mádl prostě opět zahrál výborně. Je tam moc postav a tím příliš náhod. Objeví se tam několik vysvlečených hereček (Keresteška, Vilhelmka, Vořech a ta její kámoška z dízy), ale víc nahá je tu opět jen miss big boobs Aneta K., která jde za kariérou poměrně nekompromisní cestou už od Poupat. Kdyby se míň svlíkala, hezká je dost. Ze všech těch blbostí a drobných blbostí mě nejvíc naštvala jediná - pan režisér a scenárista se asi dost koukal na M.A.S.H - tam totiž taky řešili, že mají málo rukou a musí selektovat pacienty, kteří mají šanci přežít. Krásná ukázka, jak se taky dá zazdít vysokej rozpočet. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Všiváci mají určitý dar a tím je, že jakmile se na něj začnete koukat, tak ho prostě dokoukáte. Ať je dobrej, ať je blbej, ať je prostě jakejkoliv. Jenže on je fakt jakejkoliv a i když na něj budete koukat, tak se u něj budete místy strašně kroutit. Nevím totiž, co Roman Kašparovský hulil, ale on prostě dobrý momenty vystřídal s tak debilními, že horší filmařské kombo jsem v českém filmu ještě neviděl. Herci jsou třeba celkově v pořádku. Takovej Jirka Mádl si svojí postavu vysloveně užil. Nejlepší mi ale bezesporu přišel Ondra Vetchej, kterej do těch filmařskejch šotů z Afghánistánu v podstatě patřil. Jenže pak Vám ten dobrej moment upraví hudba jak od debila a scéna, jak od kreténa, kde Jirkovi Langmajerovi ukradnou tašku v metru a říkáte si, jestli náhodou nekoukáte na nějaký nahodilý amatérský video na youtubu. Všiváci mají skělý nápad, ale to zpracování je tak strašně různorodý, že spěje spíš k zániku, než abych si mohl ve výsledku myslet, že jsem se dočkal kvalitního filmu. A je to hrozná škoda, protože herci v tomto případě jsou absolutně v nevinně. A o to horší to je, že tady se sešla fakt povedená skvadra. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Tentokrát byla zřejmě chyba, že jsem neměl ani tušení o čem bude film pojednávat. Že jsem nečetl ani stručný obsah. A tak jsem na dobrou polovinu filmu (spolu s dalšími, co film v tv sledovali se mnou) měl nejasno v tomto propleteném příběhu a jen se dohadoval, kdo je kdo a co se vlastně v té minulosti odehrálo a způsobilo rodinné rozkoly. Herecké obsazení opravdu hvězdné a pochvalné. Mohlo to být velice dobré drama o lidské zoufalosti. Některé scénáristické nápady a jednání postav mi však přišly zoufale absurdní (krom nejasného angažování slabomyslné postavy ztvárněné Mádlem asi nejvíc ono "finále se zbraní"). ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co chtěl autor říci. Slepenec nezáživných scén, plno zbytečných postav a režisérovi se daří jen neskutečný guláš ke konci. Po půlce filmu se snaží rozbředlou nudu prokládat flachbacky, které se míjejí účinkem a filmu nijak nepomáhají. Jakoby někdo uchopil třicetiminutový nápad a potřeboval jej natáhnout do celovečerního filmu, bohužel tím nejhorším způsobem.....3/10 ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Jako dějiště filmové vřavy posloužil lom Čertovy schody v Českém krase, kde se dělaly dotáčky prudké palby afghánských povstalců. [Zdroj: kultura.idnes.cz] (hippyman)
  • Film měl pozdrženou premiéru díky nedokončené hudbě. Teprve po jejím dokončení byl vybrán termín premiéra. Uvedení nabralo zpoždění tři měsíce. (Terva)

Reklama

Reklama