Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh dvou bratrů, které rozdělila jedna žena. Špičkový neurochirurg utápějící se v bludném kruhu operací, alkoholu a milostných avantýr a jeho horkokrevný bratr, který se vrátil z české mise v Afghánistánu, vychovává dvě dcery, ale prohrává svůj boj s dluhy a návratem k normálnímu životu. A všechno to řídí jejich matka. Jejich osudy se prolínají s dalšími postavami kolegů, spolubojovníků, kamarádů, všichni však mají něco společného. Každý se totiž někdy zachová jako všivák... (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (330)

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky hlavně ze slabosti pro obsazené bardy. Některé dějové linie byly poutavé (rozkmotření bráchové, pád veterána na dno, poťapaní zlodějíčci), jen mne v určité fázi začala neskutečně štvát snaha je za každou cenu provázat. Takže nakonec bylo nejzábavnější odhadovat, co a jak ještě scénáristická deus ex machina svaří, aby se dosáhlo kýženého cyklického kruhu. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Já bych do toho zatracování asi nešel tak přísně. Základní chybou tohoto snímku o životních eskapádách jedné rodiny je to, že si tvůrci neuvědomili, že krása je v jednoduchosti. Naservírovali nám tak propletený propletenec, že logickou reakcí na něj je, že si divák řekne: "To byla ale kravina!". Materiálu ve filmu je na celou telenovelu a vešlo se do 100 minut. Podle toho ten závěr pak vypadá. Velmi depresivní, překombinovaný, bez východisek. Teď k těm kladům. Charaktery jsou dosti prokreslené a výborně zahrané, s většinou z nich jsem se v klidu ztotožnil. Vynikající autista Mádl, Langmajer hraje svůj obvyklý "vyhořelý" part zcela bezchybně, Vetchý taky. To, že je zápletka vycucaná z prstu a tak nějak "nepatří do naší zeměpisné šířky", ještě neznamená, že film je nutně špatný. Podle mne je to tím, že jde o debut, ale své kvality film nesporně má, jen se ho prostě nepodařilo "ukočírovat". Jenom pro tu nezkušenost ho rozcupovat na kusy, to si určitě nezaslouží. Už jenom proto, že jsem na ty hrdiny musel ještě den myslet a v noci se mi útržky filmu dostaly i do snů. Kdyby byl film amrický, dostal by na databázi s klidem 70%, ale českému filmu se netoleruje nic. Takže já těch 70% v klidu dávám. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Podivný film ve stylu uvědomělých dramat z hollywoodu. Ovšem realita je jiná. Rodina, která se s největší pravděpodobností ani nemohla sejít na jednom místě (zločinec, voják, doktor, herečka atd..) zaplňuje hlavní dějovou linii svými prapodivnými rodinnými vztahy. Oceňuji ovšem snahu, herectví Jiřího Langmajera, Jiřího Mádla, Kryštofa Hádka, Ondřeje Vetchého a v neposlední řadě roztomilého králíčka. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Neučil se Roman Kašparovský i a reklamách? Některé vizuální nápady jako kdyby vypadly z Jakubiskova Post coitum. Je věčná škoda všech těch tragédií, kromě jiného, je jich příliš a pro mě cca v půlce (po té trojce) už se stal film naprosto nesledovatelným, váhal jsem i s hvězdičkami, protože do té doby to bylo relativně stravitelné drama. 30%. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Nejsmutnější je, že se mi ten film vlastně líbil, ale přesto nemůžu dát ani tři hvězdy. Protože pokud se chci držet svých vlastních hodnotících kritérií, tak tahle bramboračka jednoznačně spadá do kategorie: nepovedený film. Nebudu se opakovat, už to všichni řekli, je tam toho prostě moc. Moc nápadů, moc náhod, moc věcí, které dopadly špatně. Samozřejmě jsme spíš zvyklí, že v jiných snímcích se jeden motiv natahuje neúměrně dlouho, ale je jasné, že i extrém z opačného konce spektra, nemůže dopadnout dobře. Škoda, pár pěkných a nezapomenutelných scén tam ale rozhodně bylo. A ty za vidění stojí. Stejně jako herecké výkony (Vetchý, Mádl). ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Poslední záběry odletu hlavního hrdiny (Ondřej Vetchý) byly sestříhány ze záběrů z více míst. Odlet je natáčen na americké základně FOB Shank v Afghánské provincii Lógar. Tam ovšem není zpevněná asfaltová plocha letiště, která je vidět při záběru skrz vrtulník. (Pyron)
  • Filmový štáb doprovázel skutečné vojáky také při předávání daru pro místní školy, ale směl se účastnit i nácviku bojových akcí včetně obrany při napadení základny. [Zdroj: kultura.idnes.cz] (hippyman)
  • Nikol Moravcová, která ve filmu hraje zdravotní sestru, se kvůli roli nechala obarvit na zrzavou. (R´Hell)

Reklama

Reklama