Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh dvou bratrů, které rozdělila jedna žena. Špičkový neurochirurg utápějící se v bludném kruhu operací, alkoholu a milostných avantýr a jeho horkokrevný bratr, který se vrátil z české mise v Afghánistánu, vychovává dvě dcery, ale prohrává svůj boj s dluhy a návratem k normálnímu životu. A všechno to řídí jejich matka. Jejich osudy se prolínají s dalšími postavami kolegů, spolubojovníků, kamarádů, všichni však mají něco společného. Každý se totiž někdy zachová jako všivák... (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (330)

verbal 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadá, když otrlý nýmand úspěšně obšťastní bekofis nějaké obstarožní producentky, ta poté přeblafne Matého, nebo co je to tam teď za panáka, a vakuově jej pumpne o moje i vaše peníze, nevybíravě vybírané represivní státní mašinérií od každého, kdo je schopen vyslabikovat slovo TE-LE-VI-ZOR. Milý lízal pak jako mávnutím svraštělého klitorisu dostane na hraní patnáct míčů, které velkolepě vyplýtvá na vynikající herce, výborného kameramana a skvělého skladatele, přičemž nikomu asi moc nevadilo, že režisér a scenárista stojí za, jak to jenom teď říct slušně, abych příliš neurazil, tak snad „za starou piču“. Po všem tom splachování koncesionářských poplatků do hajzlu evidentně ještě něco zbylo, tak proč si neudělat s Ondrou príma adrenalinovou dovču v Afganistánu za účelem zcela opodstatněné autentizace exteriérů, která by se jinak dala naprosto stejně zmáknout v Klíčanské pískovně za desetinu, že ano? Výsledkem je první opravdový český Kreš, jenž nádherně ukazuje, jak by mohla vypadat ještě horší než obvykle špatná epizoda Ulice, kdyby někdo do té žumpy vyhodil prachy a osadil ji lidmi, co umějí hrát. Tedy kromě Mádla. Nevím, jestli jste slepí, ale Jiřík toho dementa „parodoval“ opravdu jako dement, až jsem nevěděl, jestli se mám smát nebo brečet, a do budoucna by se měl raději výhradně držet svého Kokotka a jen nadále dráždit třináctileté pipinky raftovým pádlem. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Nejsmutnější je, že se mi ten film vlastně líbil, ale přesto nemůžu dát ani tři hvězdy. Protože pokud se chci držet svých vlastních hodnotících kritérií, tak tahle bramboračka jednoznačně spadá do kategorie: nepovedený film. Nebudu se opakovat, už to všichni řekli, je tam toho prostě moc. Moc nápadů, moc náhod, moc věcí, které dopadly špatně. Samozřejmě jsme spíš zvyklí, že v jiných snímcích se jeden motiv natahuje neúměrně dlouho, ale je jasné, že i extrém z opačného konce spektra, nemůže dopadnout dobře. Škoda, pár pěkných a nezapomenutelných scén tam ale rozhodně bylo. A ty za vidění stojí. Stejně jako herecké výkony (Vetchý, Mádl). ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Docela rád bych věděl, jak pan Kašparovský přesvědčil tolik dobrých herců, že má cenu zúčastnit se jeho projektu. Z výsledku to vypadá, že scénář byl naprosto příšerný. Všichni tam jen chlastají a šukají (každý s každým jako v běžných českých seriálech) a nakonec zůstal jedinou zajímavou postavou, která měla moje sympatie, králík. Režisér zbytečně exhibuje, místo aby zkusil vyprávět příběh. Střih, zvuk, hudba a další věci jsou na výborné úrovni, což znamená, že všechny nedostatky jsou ještě víc vidět a slyšet. Škoda času. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Strašné, opravdu strašné... Komedie? Ehhh... Co to bylo za šílený mix žánrů bez nápadu? Jak se podařilo na tenhle scénář ulovit tolik herců známých jmen? --- Jsem otřesen a špatně se mi skládají k sobě slova. Snad to bylo těmi flashbacky , kdy jeden už pomalu nevěděl, v jaké časové rovině právě je... No, alespoň kucí se koukli do Afghánu a i si tam zastříleli, zajezdili v lendrouvrech, proletěli blekhókem tak maj zážitek. Ti co maj rádi Voříškovou (neplést si s voříškovou) ji uvidí v pár odvážnějších záběrech a ti co mají rádi Mádla by ho tu nepoznali. Jinak je to takové celé asi pojaté jako mix Forrest Gumpa (létající peříčko), O myších a lidech (retardovaný Mádl a králíček), pohádky V peřině (Nikol mávající roztrženým polštářem) a Kobry 11 (přepadení banky, výbuch a skok..). ----- Tohle bylo skoro na odpad. Dávám jednu hvězdu, tu z Malého čepice... * ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Ze začátku ty střihy byly šílený, absolutně nešlo rozpoznat, co se kde děje. Nějakým způsobem z toho dokázali vybruslit takovým stylem, aby to smysl dalo. Scénáristicky to nemělo špatnou myšlenku, ale něco takovýho na český poměry, jako nic moc. Na druhou stranu ta akční stránka se vyzdvihnout musí. Jinak ty role Mádla s Hádkem, ty tam byly zbytečně navíc, Mádl obzvlášť, ten musí mít úplně jiný využití. Snaha vydat se jiným směrem fajn, ale stejně by jsme se měli držet něčeho modernějšího, přitažlivějšího a prostě toho klasickýho českýho humoru. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Po snímke eŠteBák (2012) je to druhý film, v ktorom sa spolu stretli Jiří Mádl a Ondřej Vetchý. (Johnny.ARN)
  • Natáčení začalo 5. června 2012 a mezi prvními interiéry bylo Divadlo Komedie. Dále natáčení probíhalo na několika místech v Praze a také v Havlíčkově Brodě. (hippyman)
  • Film vznikl pod záštitou tehdejšího ministra obrany Alexandra Vondry. Ve filmu pak účinkuje také skutečná česká armáda. [Zdroj: deník Metro] (Freshoun)

Reklama

Reklama