Reklama

Reklama

Apostle

  • Velká Británie Apostle
Trailer

VOD (1)

Rok 1905. Tulák se vydává na nebezpečnou misi zachránit svoji sestru ze spárů náboženského kultu na izolovaném ostrově. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

misterz 

všechny recenze uživatele

Musím priznať, že som čakal niečo ďaleko lepšie. Mne by ani tak nevadila dlhšia stopáž, ako skôr to, že len máločo v tomto filme mi dávalo nejaký zmysel. Od hororovej stránky som tiež čakal niečo ďaleko lepšie, aj keď treba uznať, že atmosféra spolu s vizuálom neboli zlé. Ale o čom to vlastne bolo ani sám čert nevie - o starej žene, ktorá suplovala matičku zem? Len to namlsalo na celkom zaujímavú legendu, o ktorej sa ale divák nedozvie nič bližšie. Koniec mi tiež prišiel nevýrazný a bol sklamaním. Skrátka chcelo to viac šťavy - napätia, hororových scénok a hlavne nejakú tú pointu a zmysel. Priemer. 60/100 ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Příslib z traileru se potvrdil a je to skvělý podzimní překvápko. Chladný severský nádech, masopustně nabitá, pohansky zlověstná, "cvlt" osadnická horor/ detektivka, která jde pozvolna, leč neustále dějem kupředu, místy surově násilná, oplývá i krásně olezlou bubáckou "babkou přírodou" a její krvelačným poskokem. Vyvstal mi obojí WICKER MAN a TRUE DETECTIVE, přičemž pro mě svým vzpůsobem takové zadostiučinění za veskrze nudný THE WITCH. Nemám významných výtek a cokoli pod 3* - nesmysl. Být to větší psycho, dám pět. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Thomas Richardson, prichádza na opustený ostrov, aby zachránil svoju sestru, ktorú uniesla nebezpečná, náboženská sekta. Čím dlhší čas trávy v tamojšej komunite, tým viac si uvedomuje, s akými šialenými ľuďmi má dočinenia. Záchrana súrodenca, je však prvoradým cieľom, ktorého sa za žiadnych okolností, nemieni vzdať .. “Netflix”, svojimi projektmi váľa “o sto tristo”, a Ja som nadšený, že sa im všetko takto krásne darí. “Apostle”, je opäť jeden z nesmierne vydarených počinov bez mimoriadnej “reklamy”, no zato vďaka svojej kvalite, absolútne zaslúžene zdieľa (a bude zdieľať) ovácie. Napriek tomu, že dej plynie pomalšie, je skutočne náročné naraziť na akékoľvek negatíva. Ja zbožňujem, tieto dobové snímky, zaobalené do rúška tajomstva, obohatené o podivnosti, ktoré sa pomerne slušne pohrávajú s mysľou diváka, pričom keď k tomu prirátam tú “chorobnú šialenosť v zmýšľaní”, nedá sa inak, ako byť z celkového hľadiska, skrátka spokojný. Toto je rozhodne lepší priemer, aj keď nie každý, tento snímok vďaka dlhej stopáži, zrejme docení. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem se na tento film těšil. Nachystal pochutiny, pitovo, nově namotal vapku a... Co to sakra mělo být? Ok, ještě bych bral od začátku sjetě vypadajícího "hlavního hrdinu". Může být. Ale to ostatní? Nevadí mi, když si u filmu říkám "Cože?", ale z většiny si to říkám kvůli zajímavým dějovým zvratům, atmosféře apod. Málokdy se mi ale stane, abych si své "Cože?" říkal u filmu dvě hodiny z tohoto důvodu, že je tak hrozně debilní... ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Grrrrrrr! Já mám vždycky kvůli těm promarněným příležitostem chuť zabíjet! Apostle v mnohém připomíná v létě mnou zhlédnutý snímek The Ritual, a to v opravdu hutné temné atmosféře, gradujícímu napětí, plus nadpřirozené hrůze, která má v první třetině v divákovi pěkně zatnuté drápky. Po první noční sekvenci na onom ostrově ovládaném tajemným kultem jsem si říkal, že jestli bude film i nadále pokračovat podobným stylem, Hereditary bude mít možná silného konkurenta na TOP horor roku 2018. Bohužel pak se ale autoři krapet utrhli ze řetězu, přičemž následně začíná divoká jízda na život a na smrt, která ne že by nebyla zábavná, ale tak nějak se do té hutné atmosféry prostě nehodila. Nemluvě o ne příliš logickém chování některých postav, například jednomu z vůdců kultu najednou natolik hrábne, že začne iracionálně vyvádět, podobně jako Michael Douglas ve Volným pádu (Akorát místo uziny má upilovanou). Kdyby si film zachoval ten hrozivý, plíživý a temný styl, který mi v jednu dobu připomínal skvělou Čarodějnici, bylo by to sakra dobrý. Ani takto to ale nebylo špatné, ovšem nemůžu se oprostit od toho, že to mohlo být o dost lepší, kdyby se tvůrci trochu drželi na uzdě. Lepší 3* ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Film je věnován milující vzpomínce na Mary Doreen Evans. (Rominator)
  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulky. (noelcoward73)
  • Písnička, která hraje na konci filmu, je „Mother of Mine“ od Neila Reida. (Duoscop)

Související novinky

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

20.02.2021

Gareth Evans má za sebou dva fantastické akční snímky Zátah 1 a 2 a taky povedený seriál Gangs of London. Teprve nyní se ale zdá, že jeho kariéra začne stoupat – uzavřel totiž exkluzivní smlouvu s… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

30.07.2012

Indonéská pecka Serbuan maut aka The Raid je možná nejryzejší a určitě nejbrutálnější akční film posledních měsíců, ne-li let. Není divu, že se chystá pokračování i americký remake (ačkoli už… (více)

Reklama

Reklama