Reklama

Reklama

Apostle

  • Velká Británie Apostle
Trailer

VOD (1)

Rok 1905. Tulák se vydává na nebezpečnou misi zachránit svoji sestru ze spárů náboženského kultu na izolovaném ostrově. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

A poté, co byl filmový horror úkladně zwanizován a následně za potlesku degenerowaných dětí triumfálně ukřižován zlým Mamánkem, zjevil se Apoštol... Haleluja! (Kdysi by byl tenhle dobrodružný film považován pouze za dobrý, v dnešních dobách temna se ovšem jeví jako vynikající. A tak charismatického, lehce pološíleného hrdinu, jsem už dlouho nikde neviděl. Poklona uctivá, pánové.) ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Dan Stevens má bod za výběr netradičních filmů, Michael Sheen zase za skvělýho záporáka a Lucy Boynton... shit, Lucy Boynton je prostě kouzelná za každé situace, kdo tady ale body ztrácí je bohužel Gareth Evans. Po dvou parádních Raidech jsem čekal, že se vydá trošku jiným směrem. Na druhou stranu si zase dokážu představit, že jako námět tenhle okultní horor musel znít skvěle, jenže z dobrého úmyslu se bohužel vyklubal fakt špatnej scénář, kterej skáče od problému k problému, nedává moc prostor postavám a jejich motivacím a místo budování atmosféry a napětí jen odškrtává scénu za scénou, dokud to celý tak nějak potichu neskončí. Práce s kamerou a jeden nebo dva hezký záběry (flashback z Číny) film bohužel nespasí. 6/10 ()

Reklama

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem se na tento film těšil. Nachystal pochutiny, pitovo, nově namotal vapku a... Co to sakra mělo být? Ok, ještě bych bral od začátku sjetě vypadajícího "hlavního hrdinu". Může být. Ale to ostatní? Nevadí mi, když si u filmu říkám "Cože?", ale z většiny si to říkám kvůli zajímavým dějovým zvratům, atmosféře apod. Málokdy se mi ale stane, abych si své "Cože?" říkal u filmu dvě hodiny z tohoto důvodu, že je tak hrozně debilní... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nevěřící apoštol Tomáš trpí na ostrově Erisden, neboť jen tak zachrání sestru a dosáhne vzkříšení. Teda než se objeví zase někdo nový, zotročí jej a udělá z něj faguli.. Ambiciózní Evans měl slibné prostředí, okolnosti a éru, vlastní schopnost hrotit drsné scény až k mezi samoúčelnosti, tajuplného Dana Stevense a false prophet / true actora Michaela Sheena, nicméně své žalobě lidského zacyklení nedokázal vtisknout přesvědčivou mytologii a koherentní tvar. Přehnaná očekávání často kráčí ruku v ruce se zklamáním. Iko Uwais by se měl už začít rozcvičovat.. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Spoilerovat nebudu však neser Matku Pšírodu, nebo se ocitneš v pyči ! Sekta uctívačů Matičky Země vedená šíleným MinistrantMrdem má holou prdel a tak v akci - Chceme výkupný - unese dceru boháče a chtěj po něm doláče. Jenže dcera má krom apatickýho tatíka taky prima bráchu ve kterým jsem viděla hrdost, viděla jsem sílu a viděla jsem pořádnýho chlapa kterej se s ničím a s nikým nesere. Ono Dan Stevens by měl brát Oskara za nejnasranější spodní pohledy v hysterii kinematografie páč jak ten se tady tváří to je buddží. Kdyby nasranej pohled zabíjel, vyhladil by všechny ty pošahaný náboženský fanatiky asi do deseti minut od začátku filmu. Buddhožel pohledem zabíjet neumí, ale celej film se o to nepřestane snažit a vypadá to kurevsky dobře. Vrhnout takovýho mračáka na mě, tak se zakousnu do stromu a dělám suchou větev, což bych jako rákoska zvládala dobře. Film parádně kombinuje nadpřirozeno, přirozeno a podpřirozeno, takže se dočkáte všeho od krve až po bubu. Hlavní zmrd filmu je fakt kolosální ZMRD a já tomu herci tleskám, páč takhle zkurvenýho čůráka, kterýho budete nesnášet každou buňkou v těle, to se moc často nevidí. Finální zúčtování hezky připomene husto-kruto-přísně-krvavou finální bitku ze Zátahu 2 (tím, že se s tím kluci neserou, kung-fu nečekejte), je vidět, že rejža tohle prostě umí, má řemeslo v malíku a názory, těch co kňučej, že to bylo dlouhý, v prdeli. Já jsem plně uspokojená a opět - Díky Deywe za doporučení, Buddha s Tebou, kluku ušatá !! ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Písnička, která hraje na konci filmu, je „Mother of Mine“ od Neila Reida. (Duoscop)
  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulky. (noelcoward73)
  • Film je věnován milující vzpomínce na Mary Doreen Evans. (Rominator)

Související novinky

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

20.02.2021

Gareth Evans má za sebou dva fantastické akční snímky Zátah 1 a 2 a taky povedený seriál Gangs of London. Teprve nyní se ale zdá, že jeho kariéra začne stoupat – uzavřel totiž exkluzivní smlouvu s… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

30.07.2012

Indonéská pecka Serbuan maut aka The Raid je možná nejryzejší a určitě nejbrutálnější akční film posledních měsíců, ne-li let. Není divu, že se chystá pokračování i americký remake (ačkoli už… (více)

Reklama

Reklama