Reklama

Reklama

Apostle

  • Velká Británie Apostle
Trailer

VOD (1)

Rok 1905. Tulák se vydává na nebezpečnou misi zachránit svoji sestru ze spárů náboženského kultu na izolovaném ostrově. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

tron 

všechny recenze uživatele

Ukážkový folk horor. Na režisérovo predchádzajúce Safe Haven síce nemá, ale aj tak solídne peklo s množstvom totálne náhulovo psychopatických výjavov. Súhlasím s názorom, že je to dosť dlhé a hoci je to veľké peklo, na Safe Haven to proste nemá. Je to "len“ masaker. Poteší Dan Stevens (ohromný týpek-sympaťák z Legion), ostrovná výprava a veľmi drsný režisér. Nemám to srdce tak tak odvážnej brutalite len 3*. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jack Ketchum a S. Craig Zahler by měli z Garetha Evanse velikou radost, Stephen King by už ale tolik do stropu neskákal. Režisér parádních Zátahů se totiž dál hrozně rád drží úsměvných absurdit typu nesmrtelní hrdinové (umřeš až přijde tvůj čas, ne dřív!), a navíc si sem tam nově pomáhá i zvláštní teleportací postav na místa, kde je zrovna chce dle scénáře mít. Jako béčkový mysteriózní thriller to funguje parádně, jako hororové drama ale bohužel o dost hůř. Bizár, krev a různé nechuťárny však naštěstí spolehlivě upoutají k bedně kohokoliv, kdo se poslední dobou rád mazlí s Netflixem. Jen tak dál. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Netflix opět těžkotonážně zabodoval. Vrcholně pohledné mysteriózní drámko, opravdu radost divákova pohledět. Moje milované 19.století, odlehlý ostrov v oceánu, utopická společnost tvořena naoko svobodomyslným kultem, který ovšem stojí na hodně děsivých, vpravdě démonických základech... Přiznávám tedy, že jsem během druhé půle často pomyslně zvedal obočí, protože těch praštěných zvratů, nelogických momentů i onoho "oblíbeného" nelogického jednání postav bylo ve filmu jako máku. Ale toto malé mínus je bohatě vynahrazeno nadměrnou porcí bizáru a roztomilých brutalitek krvavých tak, že by se daly krájet... Co to tu melu... O páté hvězdě mě definitivně utvrdilo kolektivní rozpárání Malcolmova "kata", výjev jak z pomyslné Top 20 nejvtipnějších sadistických scének. +90%. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Čím začít. Zezačátku, hodně netradiční a nevšední film, tohle jsem ještě asi nikdy neviděl. Velké plusy jsou skvělá kamera a hudba, které z malé, ale podstatné části, navozují mysteriozní atmosféru. Hlavní záporáci taky ujdou, ale nejlepší jsou gore scény, kterých sice není hodně, ale za to jsou strašně syrové a drsné, až z toho chvíli není dobře. Tajemný ostrov, divní lidi na něm a chlap, co jde zachránit svoji sestru. Celý film působí tak zvláštně, že nevím, co si o tom myslet. NEJVÍCE mě na něm doslova se*e, že by se mu dala dát plných 5 hvězd, jenže mu tam strašně moc chybí celkové lore a příběh ostrova, zejména pak oné "bohyně" , kterou krmí s žádostí o úrodu. Kdyby tam bylo více mytologie a vysvětlení o co jde, bylo by to daleko víc creepy a poutavější, ale bohužel žádného vysvětlení, dokonce ani náznaku, jsme se nedočkali. Zpracování super, ale scénář by mohl být lepší. Slabší 4 hvězdy, film hodně nadprůměrný, ale měl na daleko víc ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Dobový mysteriózní thriller od Netflixu. Děj pojednává o sektě ze začátku 20.století, která žije odříznutá od světa, téma fanatických skupin rozhodně není vyčerpáno. Má to nesmírně bezútěšnou, pochmurnou atmosféru a je to na můj vkus zbytečně dlouhé. Při sledování mi vyvstaly na mysli filmy jako např. Rituál (1973), Vesnice (2004), Černá smrt (2010) nebo Slunovrat (2019). Vcelku jsem byla natěšená na něco na způsob Slunovratu, ale toho jsem se bohužel nedočkala. První polovina filmu je lehce zneklidňující, zato v té druhé režisér přepne na opravdu expresivní gore mód, který se nezastaví až do konce. Při sledování některých scén jsem trpěla (středověká lobotomie, mlýnek na maso). Choreografie akčních scén byla dobrá viz. rvačka s břitvou v chatě. Není to špatně napsané ani natočené, ale moc mě to nezaujalo. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Při popravě/řozhřešení provrtáním lebky měli sklíčidlo ze současné strojní vrtačky. Na výrobu něčeho takového neměli v té době vůbec technologii. (ČSFD)
  • Film je věnován milující vzpomínce na Mary Doreen Evans. (Rominator)
  • Písnička, která hraje na konci filmu, je „Mother of Mine“ od Neila Reida. (Duoscop)

Související novinky

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

20.02.2021

Gareth Evans má za sebou dva fantastické akční snímky Zátah 1 a 2 a taky povedený seriál Gangs of London. Teprve nyní se ale zdá, že jeho kariéra začne stoupat – uzavřel totiž exkluzivní smlouvu s… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

30.07.2012

Indonéská pecka Serbuan maut aka The Raid je možná nejryzejší a určitě nejbrutálnější akční film posledních měsíců, ne-li let. Není divu, že se chystá pokračování i americký remake (ačkoli už… (více)

Reklama

Reklama