Reklama

Reklama

Poklidný předměstský život rodiny Barretových se začne pořádně otřásat v základech. V jejich domě se stane série nevysvětlitelných událostí a oni brzy zjišťují, že je pronásleduje smrtící a děsivá síla… (oficiální text distributora)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (406)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

VAROVÁNÍ: komentář obsahuje implantáty S P O I L E R Ů mimozemského původu! Jo jo, tyhlecty únosy... To vždycky začíná slibně. Nejdřív jsem se tetelil blahem, krásně se bál i lekal. A u spousty rámečků, ze kterých zmizely fotky, mě opravdu pořádně zamrazilo. Všechno v cajku až do zjevení prvního E.T. V té chvíli si bohužel scénárista uprostřed noci odskočil na cígo na balkon, tam ho čapli emzáci a na své lodi na něm provedli pár vědeckých pokusů, včetně lobotomie. Zbytek scénáře podle toho taky vypadal. Maminka spatřila v dětském pokojíčku zrůdu, ale manžel jí převědčil, ať z toho nedělá zbytečně drama. To, že jejich synáček prochází zamčenými dveřmi jako duch, aniž by spustil alarm odbyli v duchu: ty děti, ty děti... Pak už to nebavilo ani jako komedie. Slintající vlčák (jasná vzteklina) byl dobrý nápad, ale zapad. A ani nerafnul některého ploskolebce do jeho latexové prdele (a pak zmizel z příběhu - asi skončil u emzáků v papiňáku :-). A ti emzáci taky nebyli zrovna Einsteinové. Asi zapomněli na to, že umí procházet zamčenými dveřmi a místo toho pracně vytáčeli vruty z bednění (a tím vytáčeli i mě). "Možná jsme ve vesmíru úplně sami a možná ne. Obě možnosti jsou stejně hrozné." Ale ještě hroznější je představa, že někde na druhém konci Mléčné dráhy právě teď nějaký zelený debil natáčí podobnou (původně slibnou) ptákovinu o nás lidech, plnou nelogičností. Takže: jedna hvězda za tu působivou první část filmu a další dvě hvězdy za „Byla jsi zlobivá holka!“ a za tu první pusu. Už jen kvůli téhle boží scénce nakonec přece jen nelituji peněz za lístek do kina.  P.S. Do vás vložené implantáty se nepižlají doma! S tím se chodí k obvoďákovi ;-) ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Konzervatívny úzkoprsý horor nepripúšťajúci inovácie v rámci žánru a budujúci príbeh na tej najväčšej zbierke klišé, ktorá sa za roky nahromadila, s nutnou dávkou predvídateľnosti. Nesympatická cháska reklamných komparzistov, úvodných 20 minút fungujúcich lepšie ako učebnicová uspávanka, hlúpučký scenár s postavami tu viac, tu menej spadnutými z Marsu na hlavu, ecetera ecetera. Pretrpel som to hlavne vďaka Bisharovej znepokojivej nepríjemnej hudbe (vravím to pri každom Wanovom filme - ten chlap je démon!) a slušnému napätiu a atmosfére v neskoršej fáze filmu. (Ne)Logika príbehu, otrepanosť námetu, "herecké výkony" (ak sa za ne počíta aj pozeranie do blba s rozďavenou papuľou či akože psychologické zrútenie a pod.) a maximálne schematická (viac, než život sám) lineárnosť mi nedovolia dať viac. Aj z toho je pol hviezdy za J.K. Simmonsa. Ale ako oddychový horor s pár strašidelnými momentami sa to prežiť dá. Ja však nechcem prežiť, ja sa chcem baviť. Alebo báť. 30% ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

A čemu se jako Keri celou dobu diví, ona se neviděla v zrcadle? Já vědět, kde bydlí, jsem u nich doma taky každou noc. Strašidelný pasáže s bubákama fungujou skvěle, bohužel jich ale je docela málo a hlavně teda ta příprava na ně je zábavná jak přesezená noha. Natočte druhej díl jenom s Keri Russell a já slibuju, že dám pět hvězdiček jako zálohu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ ste fanúšikmi sci-fi a zmierite sa s tým, že Temné nebo neprinesie nič nové, nemyslím si, že budete mimoriadne sklamaní. Aspoň ja som nebol a nielenže som sa párkrát zľakol (postava pri posteli), ale pri niektorých scénach som sa dokonca necítil dobre (húkanie alarmu uprostred noci, pozeranie bezpečnostných kamier). Mimozemšťanov uvidíte málo a skoro nič sa o ich plánoch/motívoch nedozviete. Mne to ale ak aj nevyhovovalo, tak mi to aspoň neprekážalo. A už konečne viem, prečo psy niekedy tak vystrájajú. Postavy priveľa rozumu nepobrali (zdá sa, že jediný plán otca, ako situáciu s mimozemšťanmi vyriešiť, je zohnať búchačku a vlčiaka, počkať, kým mimozemšťania v noci prídu, vykríknuť niečo ako „No poďte, vy hajzli!“, dva razy vystreliť a čakať, čo bude). ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Další bezduché ždímání mokrého hadru, kterým v Abnormální pasivitě vytřeli podlahu, když jim nasraná ektoplasma pět minut před závěrem konečně!! alespoň shodila z linky sklenici s ranní močí, protože se vyděšený otec bál jít v noci na hajzl, aby se ten náhodou sám od sebe hrůzně nespláchl, a chcát do dřezu je přeci nehygienické. A tak tu máme jen další Intergalaktickou debilitu, u níž neposedný divák devadesát procent času chcípá nudou a na závěr se jakože strašlivě vyděsí (eufemismus pro zoufalý smích) ze tmy se nořivší siluety bubu Ítího. Omlouvám se všem tři a vícehvězdičkářům, ale mám za uchem hnisající implantát, co mi tam ve spánku narvala Májka z Gurunu, kterým mě kompletně ovládá a nutí nevěřícně kroutit hlavou nad tím, jakou že to klišovitou, plagiátorskou sračku jste schopni nadhodnocovat. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • Scenár bol hotový za šesť týždňov. (Greenpeacak)
  • Natáčanie prebiehalo v Los Angeles a vo Valencii. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama