Reklama

Reklama

Jak mohou dosvědčit fanoušci Nelítostného souboje, Serpica či Moře lásky, role drsných, odhodlaných detektivů nejsou Al Pacinovi cizí. Ve filmu Na lovu se ovšem noří do ještě bouřlivějších vod, neboť se jako newyorský policista infiltruje do temné sadomasochistické subkultury, aby odhalil sériového vraha homosexuálů. Stále kontroverzní a stále strhující detektivka, vtahující diváky do svého nebezpečného a přesto fascinujícího světa, je dílem Williama Friedkina (Vymítač ďábla, Francouzská spojka), který se vedle režie podepsal i pod scenáristickou adaptaci románu Geralda Walkera. Naprostým vrcholem filmu ovšem zůstává herecký výkon Al Pacina v roli muže, jehož vlastní identitu a vztahy vyšetřování případu poznamená navždy. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

castor 

všechny recenze uživatele

Málokterý herec má na svém kontě takové množství památných rolí a nezapomenutelných výkonů jako právě Al Pacino. Poldů hrál dost, jeho Steve se ovšem vzadu rozhodně nedrží. Kapitán sboru (ano, Edelson) mu totiž nabídne možnost infiltrovat se do světa gayů a pokusit se odhalit sériového vraha. Záběrů z homosexuální scény se teda William Friedkin na danou dobu nebál, jenže napotřetí nebo napočtvrté už to trochu leze krkem. Opakuje se totiž osa Pacino postávající opodál – Pacino sedící na baru – a všude okolo „odvážné“ scény s metalovo-rockovým pozadím. Zneklidňující atmosféru nicméně Friedkin umí a znovu zarputilý Pacino jen potvrzuje, že měl oslnivý (v té době už měl několik oscarových nominací) „počátek“ kariéry. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Je to celé takové divné. Skoro celý film to má tu správně "slizkou", nepříjemnou a temnou atmosféru, která mi zpočátku přišla dost podmanivá, ale v poslední třetině už mě moc nebrala, protože celý ten film je zbytečně roztahaný dlouhými scénami ze všemožných gay barů, z nichž některé by se úplně bez problémů daly vystřihnout. Vůbec je to celé divně natočené - na jednu stranu to z drtivé většiny homosexuálů div nedělá naprosté úchyly (a upřímně, natočit to Friedkin v dnešní době, tak ho v USA všichni ukamenují...), ale na tu druhou stranu je tady těch scén s homosexuály tolik, že jsem měl chvílemi pocit, jestli v tom i sám Friedkin nemá zalíbení. Ono na jedno zhlédnutí je to celkem slušná atmosférická podívaná, která je na rok vzniku celkem odvážná a musíte u ní překousnout všechnu tu úchylnost, ale čím víc nad tím přemýšlím, tím míň se mi ten film líbil. Na lovu je totiž fakt jenom jednoduchá kriminálka (asi? tady vraha známe od začátku, ale zase není pořádně vidět, kdo to je), která by bohatě vystačila na hodinu, ale všemi těmi pomalými úchylnými scénami je natažená úplně zbytečně na 102 minut. Neříkám, jak už jsem psal, atmosféru to většinu času mělo, ale stejně se během toho dalo mnohem víc rozpracovat, třeba postava toho jeho homosexuálního souseda. A můj dojem nezachránil ani závěr, který nejen že mi přišel předvídatelný, ale docela i pitomý. Sice se tu pak dá mluvit i o nějaké psychologii, ale takhle to na mě působilo spíš jako prvoplánový "šokující" zvrat. Natočené i zahrané je to dost slušně, ale víc jak slabé 3* dát fakt nemůžu. ()

Reklama

Cedr 

všechny recenze uživatele

Nahlédnutí do zákulisí, kam nikdo vlastně ani nahlížet nechtěl. Rozebírat kontroverzi, (ne)přesnost, (ne)zaujatost asi 40 let od natočení nemá smysl. Faktem zůstává, že Friedkin s odvrácenou stranou New Yorku umí pracovat skvěle, atmosféra je tuhá, Al Pacino nemá chybu. Těžko stravitelné neo-noirové sousto, které nenápadným, ale velmi úderným závěrem vyrazí dech. ()

spygirl 

všechny recenze uživatele

No teda, tohle že vzniklo v 80.letech? To chtělo hodně odvahy.... Trochu silné kafe i na mě (a to jsem tolerantní až až). Je to pro mě o to děsivější, když si uvědomím, že se v těchto pochybných kruzích tehdy pohyboval i můj oblíbenec Freddie Mercury. To se pak není co divit, že to dopadlo tak, jak to dopadlo... :-( Ale zpět k filmu: mrazivá atmosféra, Al Pacino býval fakt fešák, divím se, že si ho tam ti teplouši skoro ani nevšímali... a jak už tady někdo všímavý podotkl, tak ty kožené bundy tomu dodávaly ten správný zvuk. A ty šátky - ehm, nemusím vědět všechno.... :-) ()

Gavin87 

všechny recenze uživatele

Mám sice poněkud problém s interpretací konce, ale pokud je to tak, jak si myslím, pak je to film opravdu velice povedený. Zajímavý filmový počin, který nemá obdoby. Jen mě zaráží komentáře některých uživatelů k nejen tomuto filmu, avšak i k jiným podobné tématiky. Ty bych chtěl upozornit, že v případě sníženého prahu tolerance není problém film vypnout a nahradit jej filmem ryze "straight" nádechu. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (14)

  • Zpravodaj pro San Francisco Chronicle film označil za „lascivní, zvrácený film, který vás vtáhne do svého světa a naprosto vás udolá“. (Zetwenka)
  • Gayové a další odpůrci si stěžovali, že film předkládá zkreslený obraz a líčí homosexuály jako posedlé sexem. (Zetwenka)
  • Natáčení probíhalo v New Yorku. (reich)

Reklama

Reklama