Reklama

Reklama

Jak mohou dosvědčit fanoušci Nelítostného souboje, Serpica či Moře lásky, role drsných, odhodlaných detektivů nejsou Al Pacinovi cizí. Ve filmu Na lovu se ovšem noří do ještě bouřlivějších vod, neboť se jako newyorský policista infiltruje do temné sadomasochistické subkultury, aby odhalil sériového vraha homosexuálů. Stále kontroverzní a stále strhující detektivka, vtahující diváky do svého nebezpečného a přesto fascinujícího světa, je dílem Williama Friedkina (Vymítač ďábla, Francouzská spojka), který se vedle režie podepsal i pod scenáristickou adaptaci románu Geralda Walkera. Naprostým vrcholem filmu ovšem zůstává herecký výkon Al Pacina v roli muže, jehož vlastní identitu a vztahy vyšetřování případu poznamená navždy. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

gogo76 

všechny recenze uživatele

" Ja na to nemám..." Veľmi dlho som sa k tomuto filmu nemohol dostať, nájsť verziu s titulkami tiež nebolo jednoduché. Jasné, že nebudem sledovať Al Pacina s dabingom, to by bol zážitok ešte o 20% horší. Musím priznať sklamanie a veľké, Čakal som pecku v ktorej Pacino ukáže toho dravého herca, ktorý vás strhne a potiahne aj slabší film. Nestalo sa. Pacino chodí, Pacino sleduje, Pacino sa váľa v posteli so svojou partnerkou. Dialógy nic moc, skúsený režisér Friedkin venoval mnoho času a scén tancujúcim a olizujúcim hemosexuálom a akosi pozabudol budovať napätie. Ťažko tomu uveriť, ale Pacino tu nemá veľmi čo hrať a nechce sa mi veriť ani chválospevom na super záver od niektorých užívateľov. Ja som si v závere v duchu vravel, že aha teraz to príde, ešte niečo príde, alebo nie? ha tak predsa nie, titulky... Veľký rest zmazaný, ale nenadchlo ma to.  60%. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Kvůli tomu závěru nakonec 4 hvězdy. Tempo je prakticky po celou dobu hodně ospalé, z šedi diváka vytrhnou jen záběry nakukující do prostředí tehdějších gay klubů. Mimochodem, je dobře známo, že tehdy v 80. letech to v těchto veřejně přístupných klubech opravdu takto vypadalo. Podobnou náplň zábavy mají v softcore verzi i dnešní gay kluby, ale většinou v zatemněných patrech či jednotlivých pokojích či v "soukromých " částech, tehdy ale mohl nezkušený člověk omylem ocitnout uprostřed homoorgií během vteřinky... Jak jsem řekl, samotný námět je originální, nicméně příběh samotný již tak nápaditý není a mé hodnocení plyne hlavně z celkem překvapivého závěru. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Tenhle film perfektně symbolizuje Friedkinův rukopis - jdete na film o vrahovi homosexuálů a místo klasické vyšetřovací kriminálky sledujete příběh Pacina, jak je při pátrání konfrontován s kožeňáckou gay komunitou a jak se s tím vypořádá. "Na lovu" má parádní skoro noir atmosféru, spousta scén zachycuje tehdejší veselý život undergroundové komunity v New Yorku, což už má dnes historickou výpovědní hodnotu a Pacinova snaha nějak zapadnout do davu a pátrat je metaforou reakce heterosexuála na existenci homosexuality jako takové. Proč ale film představuje homosexuály přes divoké orgie na nejdrsnější gay scéně (party v policejních uniformách, fetišistické kožené oblečení, svazování pasívů před análním sexem, fisting), pokud se režisér bránil tehdejším obviněním z homofobie? Je to prostě moralistická propaganda proti gayům, ukažme si na ně prstem, milí slušní občané. Pořád je to ale výborný žánrový kousek, takže jestli se vám nedělá špatně z představy dvou chlapů užívajících si to spolu, jděte do toho. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Nahlédnutí do zákulisí, kam nikdo vlastně ani nahlížet nechtěl. Rozebírat kontroverzi, (ne)přesnost, (ne)zaujatost asi 40 let od natočení nemá smysl. Faktem zůstává, že Friedkin s odvrácenou stranou New Yorku umí pracovat skvěle, atmosféra je tuhá, Al Pacino nemá chybu. Těžko stravitelné neo-noirové sousto, které nenápadným, ale velmi úderným závěrem vyrazí dech. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Poměrně drsný a svou dobu jistě odvážný psycho-thriller, ve kterém jde Al Pacino v roli tajného policisty po sadistickém vrahovi homosexuálů. Prostředí gay klubů bylo vykresleno opravdu realisticky, ačkoliv jsem z toho měl pocit, že to bylo trochu tendeční. Trošku mě zklamal konec, který byl takový všleijaký, anebo jsem ho plně nepochopil. 80% ()

Galerie (95)

Zajímavosti (14)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku. (reich)
  • Zpravodaj pro San Francisco Chronicle film označil za „lascivní, zvrácený film, který vás vtáhne do svého světa a naprosto vás udolá“. (Zetwenka)
  • Demonstranti obléhali kina v takřka 300 městech po celých USA. I kvůli těmto protestům General Film Corporation prohlásila, že hodnocení R, které film dostal od Americké asociace filmů, je benevolentní a měl mít X, a tak zrušila plánované promítaní ve 30 svých kinech. (Zetwenka)

Reklama

Reklama