Reklama

Reklama

Jak mohou dosvědčit fanoušci Nelítostného souboje, Serpica či Moře lásky, role drsných, odhodlaných detektivů nejsou Al Pacinovi cizí. Ve filmu Na lovu se ovšem noří do ještě bouřlivějších vod, neboť se jako newyorský policista infiltruje do temné sadomasochistické subkultury, aby odhalil sériového vraha homosexuálů. Stále kontroverzní a stále strhující detektivka, vtahující diváky do svého nebezpečného a přesto fascinujícího světa, je dílem Williama Friedkina (Vymítač ďábla, Francouzská spojka), který se vedle režie podepsal i pod scenáristickou adaptaci románu Geralda Walkera. Naprostým vrcholem filmu ovšem zůstává herecký výkon Al Pacina v roli muže, jehož vlastní identitu a vztahy vyšetřování případu poznamená navždy. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Až doposud bylo rozhodně lepší, nečíst si předem obsah filmu, aby si člověk nedejbože něco nevyspoileroval. V tomto případě jsem na to ovšem krutě dojel. Dobrých 40 % stopáže nás režisér nutí sledovat odporné záběry, kterak se po sobě plazí a různě se olizují odporně nechutní a zpocení buzeranti. Je to opravdu vrchol hnusu. Během sledování jsem musel snímek několikrát zapauzovat a vyzvracet se vedle pohovky. Moc mě neoslovil děj, který mi přišel šíleně stereotypní a vzhledem k faktu, že zde hrál každý buzeranta i poněkud těžce stravitelný. Za zmínku stojí snad jen Al Pacino, který byl pro každého diváka zřejmě jediným možným lákadlem. Tohle rozhodně nebyl příjemný zážitek. [35 %] ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi dlho som rozmýšľal ako zahlasujem. Ešte teraz neverím, na čo som sa to vlastne díval. Obsah filmu som si totiž neprečítal. Film som si išiel pozrieť za to, aby som si pripísal ďalší videný film s Al Pacinom. Dostal som vyše 100 minút, ktoré sa odohrávali prevažne v gay klube plnom slizkých gayov, ktorí sa na seba lepia, búchajú po holých zadkoch a všemožne navzájom olizujú. Pacino tu navyše nevyzeral ako sympaťák, akého ho poznáme, ale skôr ako Jim Levenstein z Prcičiek. Brčkavý a málokto by ho poznal. Chýbal mi jeho známy look. Al Pacino je tu navyše už dosť evidentne zostarnutý a mňa len mrzí, že je tak málo filmov s mladým Alom. Film má strašne dlhé pasáže z gay klubu, v ktorých sa nič nedeje, len tancuje a balí očami. Ak by sme ich všetky vystrihli, zostal by nám holý film o dĺžke asi 20 minút. Navyše sa priznám že koniec som absolútne nepochopil. Dve hviezdičky dávam za Ala a Karen Allen, ktorá si o rok neskôr zahrala v známej klasike - Indiana Jones. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Poměrně drsný a svou dobu jistě odvážný psycho-thriller, ve kterém jde Al Pacino v roli tajného policisty po sadistickém vrahovi homosexuálů. Prostředí gay klubů bylo vykresleno opravdu realisticky, ačkoliv jsem z toho měl pocit, že to bylo trochu tendeční. Trošku mě zklamal konec, který byl takový všleijaký, anebo jsem ho plně nepochopil. 80% ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv tento film předchází pověst jakéhosi homofobního blábolu, osobně v něm vidím spíš varování před uniformitou. Proto to, co po Pacinově prvotním oťukávání prostředí následuje, není tradiční pátrání a sbírání stop, nýbrž obcházení v bludném kruhu klubů pro gaye, v nichž lze klidně nalézt i učitele nebo policisty. Pro Pacinovu postavu představuje jediné východisko chycení vraha za každou cenu. I za tu, že by tím vrahem nebyl. Jako každý větší film, který nabízí různorodé interpretace, i u tohoto se většina diváků bohužel přikloní k té, jež se nabízí jako první. A když se k tomu připočte, že se děj točí kolem sexuálních menšin, průser je na světě. Jednoznačně souhlasím s názorem, že podobný film by už dneska (kdy se tvůrci kriminálek vší silou snaží, aby nevyletěli z vyjetých kolejí) vzniknout nemohl. I teď totiž nutí člověka o něm alespoň chvíli přemýšlet navzdory tomu, že veškeré jeho reálie jsou už zřejmě dávno "out". To by průměrný nebo dokonce blbý film rozhodně nedokázal. William Friedkin už zase přecenil svoje publikum. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Málokterý herec má na svém kontě takové množství památných rolí a nezapomenutelných výkonů jako právě Al Pacino. Poldů hrál dost, jeho Steve se ovšem vzadu rozhodně nedrží. Kapitán sboru (ano, Edelson) mu totiž nabídne možnost infiltrovat se do světa gayů a pokusit se odhalit sériového vraha. Záběrů z homosexuální scény se teda William Friedkin na danou dobu nebál, jenže napotřetí nebo napočtvrté už to trochu leze krkem. Opakuje se totiž osa Pacino postávající opodál – Pacino sedící na baru – a všude okolo „odvážné“ scény s metalovo-rockovým pozadím. Zneklidňující atmosféru nicméně Friedkin umí a znovu zarputilý Pacino jen potvrzuje, že měl oslnivý (v té době už měl několik oscarových nominací) „počátek“ kariéry. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (14)

  • Kritik Edward Guthman se domníval, že na výsledku se podepsaly protesty a panovalo tak přesvědčení, že Friedkin podlehl nátlaku a finální verze byla mnohem krotší a méně pobuřující než původní koncept. (Zetwenka)
  • Kontroverzní příběh vyvolal silnou vlnu nevole z řad homosexuálů. Mnozí z nich proti uvedení filmu pořádali rozsáhlé demonstrace, ale veřejnost jejich protesty ignorovala. (akisha)

Reklama

Reklama