Reklama

Reklama

Jak mohou dosvědčit fanoušci Nelítostného souboje, Serpica či Moře lásky, role drsných, odhodlaných detektivů nejsou Al Pacinovi cizí. Ve filmu Na lovu se ovšem noří do ještě bouřlivějších vod, neboť se jako newyorský policista infiltruje do temné sadomasochistické subkultury, aby odhalil sériového vraha homosexuálů. Stále kontroverzní a stále strhující detektivka, vtahující diváky do svého nebezpečného a přesto fascinujícího světa, je dílem Williama Friedkina (Vymítač ďábla, Francouzská spojka), který se vedle režie podepsal i pod scenáristickou adaptaci románu Geralda Walkera. Naprostým vrcholem filmu ovšem zůstává herecký výkon Al Pacina v roli muže, jehož vlastní identitu a vztahy vyšetřování případu poznamená navždy. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

castor 

všechny recenze uživatele

Málokterý herec má na svém kontě takové množství památných rolí a nezapomenutelných výkonů jako právě Al Pacino. Poldů hrál dost, jeho Steve se ovšem vzadu rozhodně nedrží. Kapitán sboru (ano, Edelson) mu totiž nabídne možnost infiltrovat se do světa gayů a pokusit se odhalit sériového vraha. Záběrů z homosexuální scény se teda William Friedkin na danou dobu nebál, jenže napotřetí nebo napočtvrté už to trochu leze krkem. Opakuje se totiž osa Pacino postávající opodál – Pacino sedící na baru – a všude okolo „odvážné“ scény s metalovo-rockovým pozadím. Zneklidňující atmosféru nicméně Friedkin umí a znovu zarputilý Pacino jen potvrzuje, že měl oslnivý (v té době už měl několik oscarových nominací) „počátek“ kariéry. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Gay film... Vrah Gayů, neústále zabíjí a zabíjí další oběti. Policie pošle do gay baru volavku v podobě poctivého policisty AL PACINA, který bude muset vyřešit případ. Ale celého ho to chudáka změní postupně (jít do takového svinstva za cenu zlatého odznaku a hodnosti detektiva ? - :) Al Pacino je jako vždy výbornej, ale tento příběh mi moc nesedl :( ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Friedkinova Modrá ústřice, z které vám zmrzne úsměv na rtech.. Ohledně věrohodnosti zobrazení newyorkských gay klubů 70.let nemohu sloužit, poněvadž jsem je nenavštěvoval, ovšem díky dokonalé hudební i zvukové složce (kdo by řekl, jak účinně působí tření koženého materiálu..!) a zneklidňujícímu feelingu můžu zaručit, že vám bude atmosféra dusivě přitláčet prsty na hrdlo a zdánlivě mnohoznačný konec dopřeje extázi v oblíbené disciplíně D.Carradina asfyxii (erotická praktika škrcení). Pacino byl pro role rozervanců stvořen a v ponurém Cruising předvádí svůj další nezapomenutelný koncert muže, nastupujícího do výtahu za Harry Angelem.. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Prvá tretina je úžasná: mix exploatačnej over-the-top SM gay erotiky uvedenej do totálneho absurdna, krvavých strašidelných vrážd a až komického homofóbneho "podtónu". To všetky vytvára unikátnu špinavú znepokojivú atmosféru. Postupom času, ako viac a viac vidieť ruku strihača (40 minút skončilo na dlážke) a chaotický scenár, film upadne do pomerne fádnej rutiny. Fádnej ako nevýrazný Al Pacino. Škoda. ()

Suzie05 

všechny recenze uživatele

V takovém filmu se jasně pozná kvalita herce. Kdyby toho týpka nehál Al Pacino, tak by to určitě nebylo ani zdaleka tak dobré. Modrej šátek v levý kapse znamená, že ho chceš vykouřit. V pravý, že kouříš. Zelený v levý kapse, že si pasák. V pravý, že za to platíš. Žlutý v levý kapse, že máš volnej pokoj. V pravý, že žádnej nemáš. Červený... Na co je sakra ten červený? ()

Galerie (95)

Zajímavosti (14)

  • Film se inspiroval skutečnými vraždami homosexuálů, ke kterým došlo mezi roky 1962 a 1979 v New Yorku. (akisha)
  • Demonstranti obléhali kina v takřka 300 městech po celých USA. I kvůli těmto protestům General Film Corporation prohlásila, že hodnocení R, které film dostal od Americké asociace filmů, je benevolentní a měl mít X, a tak zrušila plánované promítaní ve 30 svých kinech. (Zetwenka)
  • Gayové a další odpůrci si stěžovali, že film předkládá zkreslený obraz a líčí homosexuály jako posedlé sexem. (Zetwenka)

Reklama

Reklama