Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Před sto lety byly ďáblovy oddíly, které chtěly zničit svět, donuceny k ústupu do záhrobí. Dnes opět přišel jejich čas. Chtějí zaplavit svět svou temnou silou. Neočekávaně jsou však zastaveny. Komu se to podařilo? Záhrobnímu komandu! Komandu amerických dětí, které se spojí a dětskou bezelstností neohroženě bojují proti teroru krutých monster. Dobrodružný film pro děti a mládež je nejen napínavý, ale také veselý. Setkáte se tu s řadou legendárních filmových příšer, například Draculou, Frankensteinem, Vlkodlakem, Mumií, Netvorem z Černé laguny a dalšími. O kvalitě speciálních efektů není třeba se příliš rozepisovat. Stačí připomenout jména dvou mužů, kteří se na nich podíleli: Richard Edlund a Stan Winston. Tím je řečeno vše. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

Cimr 

všechny recenze uživatele

Parta chlapců (jeden tlustý, jeden nerd...) a mladší sestra jednoho z nich, která se k nim chce dostat do party, mají rádi strašidelné příběhy, nesnáší své přísné učitele a ve skrýši na stromě plánují, jak přemoci zlo, co se usadilo v jejich městečku. Připomíná vám to něco? Ano, správná odpověď - jakýkoli osmdesátkový americký film pro mládež. Záhrobní komando vůbec není špatné (jsem přesvědčen, že jako dvanáctiletý kluk bych ho miloval), ale bohužel nepřináší vůbec nic, co bychom už neviděli. Snad kromě toho, že zde nevystupuje jen jeden záporák, ale hned celý záporácký all-star team (jak to nazval JFL). Jo a taky mě lehce zmátlo, že v partě kluků nebyl žádný černoch! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Úvodní proslov mě trochu vyděsil, co to zase bude za sračku. Nakonec se z toho vyklubalo příjemné oddechové a silně uvolněné horrorové dobrodružství pro mladší publikum. Dneska by z toho byl nechutný sterilní digitálně trikový slint bez hlavy, paty a hlavně ducha. Tohle naštěstí má alespoň toho ducha, i když hlava je trochu vybrakovaná a obě paty kulhají. U mě to samozřejmě zachraňuje má oblíbená osmdesátková atmosféra a místy docela povedený humor (když zjistí že panna není panna, pronese dotyčná dívka skvělou hlášku). Ač je mi hodně přes třicet, docela jsem si to užil. A jen lituji, že mi nebylo umožněno být na tom počátkem 90. let v kině, to by byl docela zážitek. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Film určitě neurazí, ale také ničím nevystupuje z šedi průměru. Neambiciózní a nevážný námět, kdy skupinka dětí bojuje proti legendárním příšerám, hodně pozvedají povedené efekty a tempo příběhu zaručující divákovi jakous takous zábavu. Určitě je to věnované spíše mladšímu publiku, i když při jednom (obzvlášť vyvedeném) momentu by jste měli vašim ratolestem raději zakrýt oči. 55% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

"Co je, Evžene?" - "Něco mi ukradlo čokoládu." :))) Pro mnohé z nás je Monster Squad kultovní béčko osmdesátek. Drákula, vlkodlak, Frankensteinovo monstrum, mumie nebo Netvor z Černé laguny jasně odkazují na horory studia Universal, kterými nás hojně hostilo v 50. a 60. letech. Ke všemu se na něm podepsala doba, kdy se horory nebraly vůbec vážně. Film je tudíž plný hlášek (a to především díky scénáři Shanea Blacka, jenž stojí i za Posledním skautem) a děcek, co kopou vlkodlaky do koulí. K tomu si připočtěte slušné dětské herce a opravdu parádní masky (Stan Winston) a vyjde vám kvalitní mix hororu a komedie, který ani po dvaceti letech neztratil šťávu. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Klasická monstra jsou zpátky. Jako vůdce Dracula, po jeho boku Frank(enstein), Vlkodlak, Mumie i Netvor z Černé laguny - tahle sestava se schází, aby zvrátila rovnováhu sil ve prospěch Zla. Čelit jim ale tentokrát nebude Van Helsing, nýbrž dětský Monster Squad (plus Scary German Guy...). Dobrý, slušná zábava a pěkný tribute klenotům studia Universal. 80’s verze monster se vyvedly, jen v případě Dracula to asi není úplně ono - nějak mi ten herec nepřišel adekvátně charismatický. Nicméně, MONSTER SQUAD je podle mě ideální horor pro vaše dítě a já lituju, že jsem to sám neviděl už jako dítě. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Protože autoři nechtěli s délkou filmu přesáhnout 90 minut, byla výsledná verze před uvedení ještě o 13 minut zkrácena. (Mr.Hudson)
  • Po snímku Hrůzná noc 2 (1989) se jedná již o druhý snímek, ve kterém si Jon Gries zahrál vlkodlaka. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama