Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Před sto lety byly ďáblovy oddíly, které chtěly zničit svět, donuceny k ústupu do záhrobí. Dnes opět přišel jejich čas. Chtějí zaplavit svět svou temnou silou. Neočekávaně jsou však zastaveny. Komu se to podařilo? Záhrobnímu komandu! Komandu amerických dětí, které se spojí a dětskou bezelstností neohroženě bojují proti teroru krutých monster. Dobrodružný film pro děti a mládež je nejen napínavý, ale také veselý. Setkáte se tu s řadou legendárních filmových příšer, například Draculou, Frankensteinem, Vlkodlakem, Mumií, Netvorem z Černé laguny a dalšími. O kvalitě speciálních efektů není třeba se příliš rozepisovat. Stačí připomenout jména dvou mužů, kteří se na nich podíleli: Richard Edlund a Stan Winston. Tím je řečeno vše. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

choze 

všechny recenze uživatele

V 80. letech se začal Hollywood po úspěchu E.T. zaměřovat na dětského diváka a natočila se řada úspěšných komediálních hororů s dětmi a náctiletými v hlavních rolích jako GREMLINS, CRITTERS nebo ZTRACENÍ CHLAPCI. ZÁHROBNÍ KOMANDO má motivem mládeže bojující s nestvůrami ve stylu KROTITELů DUCHů docela blízko k poslednímu jmenovanému. Sešlo se u něj několik známých jmen (scénář Shane "Poslední skaut" Black, masky Stan Winston) a výsledkem je příjemný horor pro děti s klasickými filmovými monstry jako Dracula, Frankenstein, vlkodlak, mumie či netvor z Černé laguny, který dílem postraší (děti) a dílem rozesměje a rozhodně výrazněji nezaostává za výše jmenovanými snímky. Odrovnala mě scéna ve které Dracula vycení zuby na malou holčičku a zasyčí: "DEJ SEM TEN AMULET, TY ČUBKO!" Od Freda Dekkera jste mohli svého času najít na hororovém regále ve vaší videopůjčovně i slušnou NOC HUSÍ KůŽE o vesmírných slimácích měnících lidi na zombies a třetího ROBOCOPA. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Film určitě neurazí, ale také ničím nevystupuje z šedi průměru. Neambiciózní a nevážný námět, kdy skupinka dětí bojuje proti legendárním příšerám, hodně pozvedají povedené efekty a tempo příběhu zaručující divákovi jakous takous zábavu. Určitě je to věnované spíše mladšímu publiku, i když při jednom (obzvlášť vyvedeném) momentu by jste měli vašim ratolestem raději zakrýt oči. 55% ()

Reklama

Jino 

všechny recenze uživatele

Dětsky nádherně naivní a zábavně natočený horor převážně pro mladší publikum. Studio Stana Winstona se zde předvedlo ve velkém stylu - masky dobově nezaostávají a posouvají Záhrobní komando na zasloužený nadprůměr. Stejně tak povedené skloubení hororu a komedie. Se scénářem je to trošku horší - je plný klišé a předvídatelný pro hororem zkušeného diváka....pro děti však zcela postačující. Své cíle Monster Squad splňuje dokonale. 70% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Sto let před začátkem tohoto příběhu vládla v Transylvánii doba temna............. Sean (André Gower) nosí červené tričko se žlutým nápisem "STEPHEN KING´S RULES". Dále k filmu - je to klasika 80. let. Upíři, vlkodlaci, zombie nebo třeba mumie. Ti všichni jsou nádherně namaskovaní - a počkejte až na scénu vyplave vodní ještěr Gillman. To je zážitek. CITÁT - Je tomu již dávno, tak hrozně dávno............ Tak co, pustíme se do těch zrůd? Já jsem pro. Strašidelný dům, skutečné příšery a nám je teprve dvanáct. Taky jsem si při pohledu na tento snímek zavzpomínal. Možná bychom mohli být v klubu matematiků nebo sbírat kameny a takový věci, ale zrovna Záhrobní komendo? CITÁT - Hele, vidíš? Nic tady není. Jdeme pryč................ Frankeinsten je mrtvej, Evžen křičí a mi tu dřepíme s kostrou. Já chci domů!!!! Prostě jedna hláška za druhou a já se bavil. Tohle se prostě povedlo, je to paráda. Viděli jsme Drákulu a nakopali vlkodlaka do koulí. Vlkodlaka si zahrál Carl Thibault, pod rouškou Mummie byl Michael MacKay a v obleku Gillmana hrál Tom Woodruff jr. CITÁT - Jsme záhrobní komando!!!...... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

"Co je, Evžene?" - "Něco mi ukradlo čokoládu." :))) Pro mnohé z nás je Monster Squad kultovní béčko osmdesátek. Drákula, vlkodlak, Frankensteinovo monstrum, mumie nebo Netvor z Černé laguny jasně odkazují na horory studia Universal, kterými nás hojně hostilo v 50. a 60. letech. Ke všemu se na něm podepsala doba, kdy se horory nebraly vůbec vážně. Film je tudíž plný hlášek (a to především díky scénáři Shanea Blacka, jenž stojí i za Posledním skautem) a děcek, co kopou vlkodlaky do koulí. K tomu si připočtěte slušné dětské herce a opravdu parádní masky (Stan Winston) a vyjde vám kvalitní mix hororu a komedie, který ani po dvaceti letech neztratil šťávu. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (10)

  • Scéna, kdy Dracula (Duncan Regher) zvedne malou Phoebe za čelist a ona začne křičet, musela být sestříhána, jelikož se Phoebe příliš bála a nebyly proto použity ani Draculovy tesáky, ani červené kontaktní čočky. (Alfréda)

Reklama

Reklama