Reklama

Reklama

Hluboko v oregonských lesích se ukrývá dobře vycvičený zabiják Aaron Hallam (Benicio Del Toro), který utekl ze služby u speciální vojenské jednotky. Když brutálně zavraždí čtyři lovce, zvláštní agentka FBI Abby Durrell (Connie Nielsen) požádá o pomoc L. T. Bonhama (Tommy Lee Jones). Ten jediný jí může pomoct. Bonham je v důchodu, a tak zpočátku váhá. Roky strávené u speciálních jednotek tím, že učil ostatní vojáky, jak zabíjet, nechal daleko za sebou. Ale pak si uvědomí, že vrahem je jeden z jeho bývalých „žáků“. Musí ho zastavit, a proto se vydá do lesů úplně sám. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (317)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Než pravíte "Benicio", otevře si drobnou kovářskou dílnu, vám otevře stehenní tepnu, propíchne plíci a zmizí jako prd ve větru. Ten člověk má trauma a dostat z něj ho může jen jeho osobní "Trautman" T.L.Jones.. Friedkin tradičně syrový, naturalistický, ničím se nezdržující a nabízející jeden z nejlepších filmových soubojů na nůž (a pazourek) v historii. Řeknu vám, vydat se do oregonských lesů na houby musí být pěkně o hubu.. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu chybí jistý megalomanský patos (což je dobře) a zůstává tak jen syrová hrubá kostra, která ale unese nebývalé množství vaty. Ono totiž kilo vaty je stejně težké jako kilo železa, víte? Stejně tak kilo peří. Tenhle film potěší zejména příznivce Benicia Del Tora a nejspíš i ty, kteří si potrpí na dlouhé naháněčky ve filmech typu Bourne & Spol. Tady ta naháněčka dostává slušný prostor a jak se pak (SPOILER) hrdinové ke konci šermuji rybičkama, musel jsem jít s hodnocením mnohem víš, než jsem původně zamýšlel znuděný v půlce filmu. ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Nudné, neoriginální a stokrát viděné je tu po sto první (pokud jsem to ovšem nepodcenil). Konfrontace dvou neuvěřitelných chlapáků... Jednomu neuvěříte, že mu ruplo kouli, dalšímu neuvěříte, že na toho prvního má, ač ani ten nehýří charismatem vojenského veterána od zvláštních jednotek. Ovšem největší WTF pocit ve mně vyvolala hned úvodní scéna, ve které banda z pekla přišlých Srbů masakruje nevinné albánské ženy a děti. Asi někdo měl potřebu vysvětlit svým americkým spoluobčanům, že vybombardovat Srbsko byl opravdu záslužný a humanitární čin... Slabé **. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Perfektní ruční práce, z níž je doslova cítit živočišnost, čerstvá krev a chlapskej pot. Štvanec je surová a odosobněná akce, která naturalistickým způsobem vykresluje starý přírodní zákon o silných jedincích, kteří si museli vždycky bolestně krvavým způsobem vymezit pole působnosti. Vydeptaný zabiják Del Toro, zahnaný děsivými myšlenkami do kouta, se stáva touhle kousavou šelmou. Vysvětlovací dialogy zde nemají místo. Ale když se zpětně podívám na příběh, vidím jen jeden mistrně zpracovaný citát. Nic víc, bohužel - ale ani nic míň. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, je to příběhově klišovité a poněkud blbé. Nad pohnutkami postav radši moc nepřemýšlet, avšak Benicio Del Toro jako zmagořená mašina na zabíjení a Tommy Lee Jones jako jeho bývalý učitel a mentor, který však nikdy nikoho nezabil, jsou oba výborní. Tu spjatost jejich duší s přírodou jsem sežral, nehledě na neotřesitelnost jejich pozic ve filmu, nehledě na jejich nezničitelnost, přehnanou dokonalost. Prostě duel lovce a stopaře, kterému Friedkin dodal ten správný naturalistický drajv. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Postava Tommy Lee Jonese je inspirována skutečným stopařem Tomem Brownem Jr., který byl rovněž technickým poradcem štábu. (Matty)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

Reklama

Reklama