Reklama

Reklama

Ukradli torzo Jupitera

  • Francie On a volé la cuisse de Jupiter (více)
TV spot

Obsahy(1)

Policejní inspektorka a profesor řečtiny na svatební cestě aneb Ztřeštěná honba za překupníky s uměním. Málokdy se stává, aby volné pokračování filmu předčilo úspěch první části. Dvěma francouzským komediím Něžné kuře a Ukradli torzo Jupitera se to podařilo. Ve filmu Něžné kuře se policejní inspektorka a profesor řečtiny potkali, zamilovali, nakrátko rozešli a znovu si spočinuli v náručí. V pokračování nazvaném Ukradli torzo Jupitera se hned na začátku vezmou a odjíždějí na svatební cestu do Řecka, ostatně kam jinam. Zdá se, že je čekají jen antické památky, slunce, moře a dobré víno, ale opak je pravdou. Osudovým se jim stává setkání s poněkud rozevlátou manželkou potrhlého francouzského archeologa, protože díky této nesourodé manželské dvojici mají na krku vrahy, řeckou policii a překupníky s uměním. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (143)

Han22 

všechny recenze uživatele

Zatímco první díl byl podivnou směsí nostalgické romance a drsného krimi filmu v druhém jsem v žánru crazy komedie. Máme tu ukradenou sochu, praštěného komisaře, vraždu, dvojici neustále se hádajících manželů, krásné prosluněné Řecko a spoustu honiček a dobrodružství. Navíc Catherine Alric je opět úžasně sexy jako v prvním díle a některé scény jsou naprosto geniální (rozdíl sádra vs. mramor; závěrečná pointa). Bavilo mě to o fous více než první díl. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Ukradli torzo Jupitera je výborná komedie s akčními a kriminálními prvky. Annie Girardot, navíc s hlasem Věry Galatíkové - výborně nadabované, je vtipná sama o sobě. Philippe Noiret jí skvěle sekunduje a herečtí představitelé manželského páru jsou též bvýborní. Výhodou je příjemné letní prostředí a úsměvná čtveřice plus výborná hudba. Možná se u této komedie nebudete popadat za břicho a slzet smíchy, ale je milý, svěží, lehký film na zahnání nudy. Dodat už musím už jen to, že první díl jsem bohužel zatím neviděl. ()

Reklama

neo93 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračování povedeného filmu Něžné kuře z roku 1978. Znovu se setkáváme se svéráznou dvojicí hrdinů, s neohroženou policejní vyšetřovatelkou Lisou a bezstarostným učitele řečtiny Antoinem. Ti se hned v úvodu snímku berou a následně se vydávají na svatební cestu do Řecka. Po klidných a romantických dnech se střetnou s francouzským archeologem Pochetem a jeho divokou manželkou Agnès. Když Pochet nalezne starobylé torzo sochy, které je mu poté odcizeno a navíc dojde k vraždě týkající se ukradení torza, roztočí se kolotoč nevšedních událostí, do kterých jsou přímo zapojena naše ústřední postarší novomanželská dvojice. V předchozí snímek stavěl na směsici kriminálky a komedie, v tomto případě se však jedná o místy bláznivou road-movie komedii, ačkoli na pozadí je ona krádež a vražda. Velkým plusem je rozhodně samotné prostředí Řecka, tak i nové postavy, které přidávají mnoho humoru, přestože třeba hlavní řecký inspektor, je hodně zvláštní a moc mi tam neseděl. Jinak ale opět skvělá zábava i s několika honičkami a dalšími nabitými scénami. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Představte si tento záliv a v něm spousta galér a hordy barbarů připluvších z Asie. Ono se to nezdá, ale globalizace plíživě hrozila odjakživa a přesto je zázračnou reinkarnací Něžného kuřete v Torzo Jupitera vzniklé řecké divertimento možná tak trochu pozapomenuté._____ A přitom první arpeggio drknuté do strun kithari doprovodí krásný letecký záběr Akropolis athénské, hned na to se unisono přidají struny buzuki, aby vyloudili tesknou řeckou melodii a duše diváka pookřeje do té správné nálady._____ Středozemská slunečná atmosféra, typický francouzský humor, opravdu skvěle napsané dialogy. To je jeden z těch filmů, který tesá do kamene pojem "Francouzská komedie" a jak odhaduji musí nutně mít mezi znalci status kultovní legendy - taky z toho máte husí kůži? Sáhněte si. 👍 Produkce: Les Films Ariane ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Poněkud svižnější pokračování Něžného kuřete přináší více legrace a zároveň ponechává jeho příjemně starosvětský romantický nádech. Crazzy moment tu zajišťuje hlavně řecký policejní komisař: "Musíme vyslechnout krávy, někdo ukradl vlak, třeba šel kolem nich." Je to dvojice filmů, které nejsou nijak přelomové, ale k nimž se člověk rád vrací jako k jistotě dobré a inteligentní podívané. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • V menší roli Hermanna von Blankenberg se ve filmu objevil i producent Alexandre Mnouchkine, který produkoval většinu filmů Philippa de Brocy. (argenson)
  • Tříkolový vůz (rikša) ukradený místnímu sedlákovi je Mazda T1500 3-wheel Pick-up z roku 1962. (sator)
  • Natáčení probíhalo od září do listopadu 1979 na několika místech v Řecku, konkrétně v Athénách, na ostrově Korfu nebo v klášterním komplexu Meteora. (argenson)

Reklama

Reklama