Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lisa srazila Antoina na mopedu. Před 20 lety, kdy oba studovali na Sorbonně, spolu prožili krátký románek - on je dnes profesorem řečtiny, ona policejní inspektorkou, což mu ale dlouho nechce prozradit. Jejich první společný oběd přeruší telefonní hovor: došlo k vraždě poslance Národního shromáždění! (oficiální text distributora)

Videa (1)

TV spot

Recenze (133)

Chřástal 

všechny recenze uživatele

Vkusná komediální romance o lidech, kteří se potkali po pětadvaceti letech (nebo kolika), aby si spolu teprve teď něco začali, zkřížená s kriminálkou, která nepůsobí jako úplně zbytečný přívažek (i když hraje druhé housle), ani pohodu přes občasné napětí nijak nezatemňuje (oběťmi koneckonců nejsou nevinní lidé, ale poslanci). Girardotové inspektorka i Noiretův profesor jsou okouzlující a nevtíravě vtipní stejně jako situace, ve kterých se ocitají – ať už je to koncert v dešti, vyprávění o policajtech v autě plném policajtů nebo „automobilová honička“. A líbí se mi ten poetický název. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Něžné kuře je kombinací pohody, romantiky, zábavy a kriminálky s tím, že tenhle žánrový guláš drží pohromadě kvalitní dialogy, kvalitní herecké výkony a kvalitní hudba. Ta vážnější kriminální zápletka zde není nějak silná a projeví se hlavně na konci příběh. Celému fimu vevodí vztah Lisy s Antoniem, který udržuje úsměv na rtech po většinu doby divácké konzumace kuřete na něžný způsob. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku vcelku príjemná a hlavne inteligentne nevinná francúzska krimi, na ktorej sa ale vôbec nedalo zasmiať. Je postavená hlavne na netradičnej zápletke, a je akousi predohrou ku klasickým akčným komédiám, ktorých zrod však podnietila americká produkcia. Je tu ale pár príliš naivných častí a jednotlivé celky až príliš okato do seba zapadali. Komika postáv pripomínala pantomimické spracovanie a mne tentokrát nesadla. 60%. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Francouzské filmy jsou prostě nečitelné, opět se to potvrdilo. A navíc je to další film Annie Girardot, který začal jako úplná kokotina a skončil tak, že jsem nakonec uznale pokynul hlavou nad zajímavostí samotného scénáře. Komedické prvky jsou mega suchý, ani jednou jsem se nezasmál, ale jako detektivka to fungovalo a vrah byl pro mě pořádným překvapením. Někde mezi 3-4*, nakonec to nechám na třech (cca 55%). ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Milé připomenutí dávných let. Pohodový mix klasické francouzské kriminálky se stejně klasickou francouzskou komedií a nostalgickou romantikou. Má to specifický šarm a spíš než na výrazné gagy sází na stabilizovanou úsměvnost podporovanou znamenitými dialogy. Girardotka byla jako mile hyperkativní a rázná komisařka okouzlující, navíc se skvěle doplňovala s Noiretem coby klukovsky plaše rebelantským akademikem. Přestože by film utáhli sami dva, mají navíc k ruce řadu dalších povedených postav ať už je to parta věrných Lisiných kolegů/poskoků nebo Catherine Alric, která v roli Christine dokonale mísí rafinovanou svůdnost s kouzelně pitomoučkou dětinskostí. Navíc „kuře“ potěšilo jako připomínka toho, jak výborný jsme kdysi mívali dabing. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Antonius (Philippe Noiret) jezdí na VéloSoleX 3800 z roku 1966. VéloSoleX je moped nebo motorizované kolo, obvykle označované jen jako „Solex“, které původně vyráběl francouzský výrobce Solex se sídlem v Courbevoie nedaleko Paříže ve Francii. Moped původně vytvořený během druhé světové války a sériově vyráběný v letech 1946 až 1988 přišel v různých iteracích, přičemž si zachoval stejnou koncepci motoru s válečkem spočívajícím na předním kole jízdního kola. Stal se mimořádně oblíbeným u školních dětí, studentů nebo pracovníků v továrnách, protože byl lehký a mimořádně hospodárný. (sator)
  • Producentem filmu byl Alexandre Mnouchkine, jehož manželka, předválečná hvězda Simone Renant, se ve filmu objevila v menší roli tety hlavní hrdinky. (argenson)
  • Filmová továrna Cluipardi, která hraje v příběhu důležitou roli, se nacházela na adrese Allée Florent Schmitt 4, Saint-Cloud. Točilo se opravdu ve skutečné bývalé továrně, která byla však později zbourána. (sator)

Reklama

Reklama