Reklama

Reklama

Strážci Galaxie

  • USA Guardians of the Galaxy (více)
Trailer 2
USA / Velká Británie, 2014, 116 min

Režie:

James Gunn

Předloha:

Dan Abnett (komiks), Andy Lanning (komiks)

Kamera:

Ben Davis

Hrají:

Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper, Lee Pace, Michael Rooker, Karen Gillan, Djimon Hounsou, John C. Reilly, Glenn Close (více)
(další profese)

V tomto akcí nabitém, výpravném vesmírném dobrodružství se odvážný dobrodruh Peter Quill stává středem zájmu nájemných zabijáků poté, co Ronanovi, mocnému padouchovi s plány ohrožující celý vesmír, ukradne tajemnou kouli. Aby neúnavnému Ronanovi unikl, je Quill nucen spojit své síly se čtveřicí pozoruhodných hrdinů – Rocketem, po zuby ozbrojeným mývalem, Grootem, humanoidem, který připomíná strom, vražednou a tajemnou Gamorou a pomstychtivým Draxem Ničitelem. Když ale Quill objeví skutečnou moc koule a hrozbu, která se v ní ukrývá a ohrožuje celý vesmír, musí udělat vše pro to, aby nesourodá skupina táhla za jeden provaz a v posledním zoufalém souboji se pokusila zachránit osud celé galaxie. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (1 956)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Gunn zase dokázal, že to dokáže ! Dejte tomu borci něco už z premisy ujetého a úspěch se dostaví hned při prvním promítání. Svět Guardians je sci-fi realm velice podobný Mass Effectu (Citadela, anyone ?) .... a když už tu povídám o jedné videohře, na kterou jsem si během promítání vzpomněl, tak ještě zmíním scénu, kdy se Guardiani dostanou do SPOILER neproniknutelné komnaty Ronana, SPOILER ihned jsem si vzpomněl na závěrečný showdown s Darth Nihilem ... a kdo ne, tak hru buďto nehrál anebo ju nedohrál a je sračka :) Guardiani jsou jednoznačně nejlepší Marvelovka zatím ... jedná se o perfektní symbiozu totální nahláškované zábavy s více než sympatickymi hlavními hrdiny a parádně našlapané akce ! V tomto případě by vás to při nakoukávání "doma v tém klídečku" opravdu hodně bolelo v řiti, že jste to neviděli v kině. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 8.1/10] | me: Príjemné, svieže ľahko pozerateľné a vtipné sci-fi, pri ktorom sa človek celkom dobre zabaví a bez nutnosti použiť mozog si oddýchne. Je to film, ktorý ma dostatok nedostatkov, no tie vo finále nie su podstatné. Dôležitá je celková atmosféra a tá je svojská a príjemná. [3,5 *] Really? Well, on my planet, we have a legend about people like you. It's called Footloose. And in it, a great hero, named Kevin Bacon, teaches an entire city full of people with sticks up their butts that, dancing, well, is the greatest thing there is. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// This was Groot. Vlastně, bylo to moc Groot. Po čím dál nudnějších zářezech si Marvel konečně připisuje film, na jehož pokračování se opravdu těším a který si velmi rád ještě mockrát zopakuji. Postavy plnokrevné, dobře zahrané i nadabované, sympatické obsazení, dojemná hudba, sice lehce slabší příběh ale dorovnávají to ty dobře načasované zvraty a film graduje naprosto bez problému, takže tady prostě není moc co vytknout. Hlavním tahákem ale samozřejmě byla chemie mezi Strážci, humor a hlášky - první dvě fungují na jedničku, u hlášek jsem měl dojem, jakoby občas nedopadaly úplně tak, jak si někdo přál. Naštěstí to byla jen tak setina mého celkového dojmu a můžu tedy říct, s klidným pocitem v hlavě, že Guardians of the Galaxy jsou zkrátka awesome. Ke Star Wars to má daleko, jako letní comicsový blockbuster zastupující tu lehčí půlku žánru to ale vítězí na téměřplné čáře. 8/10 ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo to robíš?“ – „Bombu.“ – „Tu???“ – „Chcel som ju potom dať do krabice.“ – „A to ako pomôže???“ Nádhera, parádna sebranka stroskotancov, ktorí sa musia najskôr naučiť držať pokope a kryť si chrbát, aby za niečo stáli. Všetci sú báječní (najviac asi Michael Rooker?), množstvo scén je skrátka fenomenálnych a je tam plno ikonických záberov (Racoon stojaci na Grootovi a s revom páliaci z rotačáku). Množstvo scén je úžasných a pôvabných. Hoci sa to s trikmi občas preháňa a nie zakaždým sú také kvalitné, ako mali a mohli byť, je vám to fuk, pretože po vizuálnej stránke je to proste jedna veľká žranica (dizajn lodí, miest, planét...) a postavy sú ozaj veľmi sympatické a životné, áno vrátane hovoriaceho stromu a medvedíka čistotného. Parádny je tiež bombový retro soundtrack a absurdné, pomilovaniahodné hlášky („Existoval raz muž menom Kevin Bacon.“, „Je to imbecil.“, „Už ma nikdy nevolaj lingvista.“) Cinemax Trenčín 2014 ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Já chápu a někdy i rád vyhledávám poetiku starých brakových scífek. Taky chápu Strážce jako nezbytné rozšíření Avengers, kterým byla naše planeta už dost těsná. Když je ale film dělán s gigantickým rozpočtem za využití nejmodernější technologie a talentu filmařů, není to jen nějaká pocta. Takový film už nastavuje pravidla. A podobně jako u prvních Transformers, jedna má část na ně odmítá přistoupit a tleskat 'čiré zábavě'. Asi už stárnu. ()

Galerie (231)

Zajímavosti (155)

  • Bereet (Melia Kreiling) má na Peterově (Chris Pratt) lodi na sobě jeho staré tričko. Stejné, jaké měl na sobě v nemocnici v roce 1988, když umírala jeho matka. Na tričku je nápis „RIVER RAFTER, JD. Canoe Rental, Dolores River“. (charlotteLnD)
  • Chris Pratt (Peter Quill) si vypůjčil svůj kostým Star-Lorda, aby v něm mohl navštívit nemocné děti v nemocnici. (mmajjkii)

Související novinky

James Gunn získal dohled na DC filmy

James Gunn získal dohled na DC filmy

25.10.2022

Hollywood se po delší době opět mírně otřásl v základech, to proto, že režisér a scenárista James Gunn byl studiem Warner Bros. Discovery potvrzen do role jednoho z šéfů sekce DC films. Kompletní… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Čtvrtý Thor naverboval Gladiátora

Čtvrtý Thor naverboval Gladiátora

30.03.2021

Natáčení čtvrtého dílu asgardské ságy pod režijním vedením Taiky Waititiho (Thor: Ragnarok, Králíček Jojo) právě v těchto dnech probíhá v Austrálii a už nějaký čas víme, že mimo známých tváří Chrise… (více)

Strážci Galaxie ve čtvrtém Thorovi

Strážci Galaxie ve čtvrtém Thorovi

10.03.2020

Následující článek obsahuje mírné spoilery ke konci Avengers: Endgame. V posledním filmu s původními členy Avengers se Thor s tváří Chrise Hemswortha na konci vydal do vesmíru v lodi týmu Strážci… (více)

Reklama

Reklama