Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milý, a tak trochu nešťastný smolař, Antoine Maréchal jede na dovolenou do Itálie , ale auto mu nabourá boháč Léopold Saroyan se svým Rolls-Roycem. Jako zadostiučinění mu bohatý gangster nabídne cestu do Bordeaux bílým vozem značky Cadillac. Konečně našel toho nejvhodnějšího prosťáčka k pašování diamantů, zlata a drog ukrytých v luxusním autě. Jenže další gang je jim na stopě... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 1

Recenze (146)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Po dokumentu Bláznivá dobrodružství Louise de Funese jsem dostal si chuť doplnit některé z jeho filmů, co jsem zatím neviděl. Jako první šel na řadu Smolař, kde si střihl spolupráci s Bourvilem a moc se jim to povedlo. I když je to spíše odlehčenější komedie na jeden večer. Ve Smolaři nejde o příběh, který je banální a slouží spíše jen jako kostra k navěšení jednotlivých scének a gagů. Ty jsou to hlavní, proč se má cenu na Smolaře dívat. Některé z gagů jsou excelentní, některé jsou ovšem jen průměrné a bohužel občas jsou ve filmu i slabší místa jako výplně mezi vtipnými scénami. Přesto mohu dát lepší tři hvězdy a doporučení na pohodovou a nenáročnou komedii. Škoda jen, že spolu Bourvil a de Funese nestihli pracovat častěji. Jdu si s chutí zopakovat Velký flám. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Asi první opravdu slavný film, kde se setkali té doby dva největší a nejslavnější francouzští komici a to Bourvil s Funésem. Mezi nimi to vždycky jiskřilo, a ačkoliv je Velký flám určitě lepší ani Smolaře nemůžu opomenout. Zábavná komedie, kde si Funés ve skutečnosti Bourvila neskutečně oblíbil a ačkoliv se v osobním životě příliš nevídali, je to jeden z mála lidí, které ve své branži dokázal respektovat a já se tomu všemu ani nedivím. Tahle komedie je jedna z těch, které mě dlouhou dobu minuli, ale když jsem měl to štěstí ji poprvé vidět, byl jsem rád, že existuje stále něco, co mě dokáže překvapit a potěšit zároveň. Oury, Bourvil, Funés jsou jasnou zárukou zábavy, která rozhodně nezklame. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Smolař je jedna z těch Funèsovek, které mi dlouho unikaly, a tak jsem si ho pustil s chutí. Ústřední dvojici to pod taktovkou stejného režiséra sice ještě lépe šlo ve Velkém flámu, nicméně i na tenhle film se rád podívám znovu. Zejména tedy kvůli Louisi de Funèsovi, protože například jeho řádění v lakovně patří k tomu vůbec nejlepšímu, co kdy předvedl, a také každý pohlavek, jenž uštědří některému ze svých klasicky neschopných kumpánů, je milionový. "Budu si pískat třeba Svatební pochod. Takhle: Tra-la-la-la - Beng! - Tra-la-la-la - Beng! Beng!" ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Zábava, akce, automobilové honičky, přestřelky, milostné zápletky a příběh naplánovaný samotným nesmrtelným Luis de Funèsem. Pan Antoine Maréchal je rodilý smolař, kterého smůla neopustí od začátku do konce filmu. Ztvárněn byl další hvězdou francouzské komedie, panem Bourvilem. Na pět hvězdiček se to u mě nedostane, ale jen o ten nejmenší kousíček. O hvězdu méně je podle mě odpovídající hodnocení, které nemůže urazit. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (19)

  • Louis de Funes měl obavy z konkurence slavného herce Bourvila, že ho herecky "převálcuje", ale nakonec měl každý tak odlišnou roli, že se nádherně doplňovali. (Mariin)
  • Po přenasazení českého dabingu z roku 1977 na remasterovanou kopii byla závěrečná scéna (původně výrazně zkrácená) ponechána v původním znění s titulky. (Disk)

Reklama

Reklama