Reklama

Reklama

Fantomas kontra Scotland Yard

  • Česko Fantomas kontra Interpol (více)
Trailer

Obsahy(1)

Fantomas vymyslel další pekelný kousek: nejbohatším lidem světa dá na vybranou - buď život, nebo tzv. daň z práva na život. Všichni ohrožení boháči se sejdou ve Skotsku, v přepychovém zámku lorda MacRashleye. Nechybí ani novinář Fandor, jeho snoubenka Helena a komisař Juve se svým pomocníkem. Nikdo však netuší, že na zámku je i Fantomas, který díky svému přestrojení a umění ve zhotovování dokonalých masek se stane dokonce samotným lorde Rashleyem. Snaží se získat diamanty v ceně miliónu dolarů, ale v patách má Fandora s Helenou a komisaře Juvea s celou jeho suitou. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (312)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Zázrak se nekoná. Spíše opak. Klišé Fantomase se opakuje jenom v novém kabátě a novém místě. Zvláště se stejným rozuzlením a trochu otravnějším provedení. Humor mi skoro nic neříká a nakonec je to zvrhnuté na bláznivé nic. Série s tímto maskovaným mužem pro mě končí strašně. Asi i stejně jako samotné zakončení, které ani není jasné jako zakončení ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Stává se málokdy, aby některé filmy s více pokračováním byly tak vyrovnané, jako je právě série o Fantomasovi. Aby se nic zbytečného neopakovalo, tvůrci vyměnili prostředí a tím pádem si udrželi vysokou kvalitu zábavy, napětí a akce. Psát o vtipných scénách nebo o hereckých výkonech by bylo nošení dříví do lesa. Zkrátka klasika každým coulem. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Trošku zmena oproti predchádzajúcim dielom, dej sa odohráva defakto na rovnakom mieste, ale zábavy tu je stále hŕbu. Louis de Funés opäť skvelý, najlepšie keď si myslel, že má vidiny a a vidí obesených ľudí na strope. Na dobu vzniku je to úctyhodný filmík a vtedy to bola naozaj vzácnosť, teraz sa takéto filmy veľmi nenatáčajú. Louis de Funès aj v treťom snímku na seba strhol všetku divácku pozornosť a thrillerová myšlienka upadla navnivoč. A tu sa naozaj vybláznil. Škoda, že jeho cholerické správanie spôsobilo odmietnutie Jean Marais podieľať sa aj na štvrtom dieli. Obaja mali časté spory nad realizáciou scén. A tak sa od nakrúcania opustilo. Marais bol jednoducho nenahraditeľný. Každopádne ani tento snímok nestarne. Technické triky síce viditeľne áno, ale v tomto prípade sa to dá pokojne prehliadnuť. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Yes mayor! - Pane komisaři, mluvím docela dobře francouzsky. - Ó verry well, verry well mayor! Kvalitou něco mezi prvním a druhým dílem. Takže dokonalost! Až vtahující atmosféra mlhavého Skotska, úžasný komisař Juve (hlavně vyvolávaní duchů či závěrečná konfrontace tváři v tvář s Fantomasem, stojí za to) a Jean Marais ve své třetí dvojroli. Můj nejoblíbenější díl! Haló, je tu někdo? - Já přece. - Vy držte hubu! ()

Galerie (66)

Zajímavosti (39)

  • Fantomasovi muži unesou Hélène (Mylène Demongeot) a utečou v letadle. Fandor (Jean Marais) je pronásleduje na koni a skočí na palubu před tím, než letadlo vzlétne. Podobná scéna se objevila o 17 let později ve filmu Chobotnička (1983). (Jan.Kanak)
  • Vo filme sa povie, že lord MacRashley (Jean-Roger Caussimon) hovorí plynule po francúzsky, pretože všetky svoje štúdiá absolvoval v Paríži. Aké je však vysvetlenie na to, že plynule francúzsky a bez prízvuku hovorí aj jeho manželka Lady Dorothy (Françoise Christophe), sekretárka, komorníci, policajt zo Scotland Yardu atď., hoci majú žiť v Škótsku? (Arsenal83)
  • Keď Juve (Louis de Funès) spadne na koni, jasne vidíme hlavu kaskadéra. Ten si dokonca skrýva tvár klobúkom, aby ho nebolo poznať. (Arsenal83)

Reklama

Reklama