Reklama

Reklama

Fantomas kontra Scotland Yard

  • Česko Fantomas kontra Interpol (více)
Trailer

Obsahy(1)

Fantomas vymyslel další pekelný kousek: nejbohatším lidem světa dá na vybranou - buď život, nebo tzv. daň z práva na život. Všichni ohrožení boháči se sejdou ve Skotsku, v přepychovém zámku lorda MacRashleye. Nechybí ani novinář Fandor, jeho snoubenka Helena a komisař Juve se svým pomocníkem. Nikdo však netuší, že na zámku je i Fantomas, který díky svému přestrojení a umění ve zhotovování dokonalých masek se stane dokonce samotným lorde Rashleyem. Snaží se získat diamanty v ceně miliónu dolarů, ale v patách má Fandora s Helenou a komisaře Juvea s celou jeho suitou. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (312)

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak ako klesla Funèsova minutáž účinkovania oproti prvým dvom dielom, tak klsol aj podiel zábavy. Rovnako aj Maraisove akčné zásahy a ani scenár na tom nie je najslávnejšie. Scéna s poľovačkou je úplne rozťahaná a nanajvíš nudná, scéna s idúcou posťeľou prehnaná. Ale stále sa dá pozerať na rozčudované tváre obetí pri pohľade na Fantomasa a Funèsove prejavy to všetko zlepujú na správne miesto. 60%. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Plánovala sa aj štvrtá časť, ale trojka je viac bež dôstojným zavŕšením nakoniec trilógie, ktorá síce neodhalila Fantomasa, čo bolo kritizované, ale hlášky ako "v mém pokoji je oběšenec" alebo "dej sem tú masku" sú nezabudnuteľné. Vtipné bolo aj to, že tučný maharadža hovoril po rusky. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Poslední části trilogie prospělo přenesení do prostředí se zvláštní ponurou a důstojnou atmosférou Skotska, kterou svým řízným humorem prořízne prostořeký francouzský komisař Juve, navíc ve slušivém kiltu. Stále stejně skvělý, vtipný, ale také dobrodružný film. Jen tomu Fandorovi nějak nemohu přijít na chuť. ()

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Opět uplynul rok od předešlého dílu a opět tu je komisař Juve, který se stále chce dostat Fantomasovi ,,na kobylku,,. Tentokrát nás příběh zavede do ,,strašidelného,, domu v samotném Skotsku, kde se Fantomas připravuje na velkou loupež drahokamů. Vysoko nastavená laťka humoru z předchozích dílů i tentokrát není pro film fatální a ,,Fantomas kontra Scotland Yard,, nás opět vybízí k nenucenýmu smíchu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak ani do třetice jsem na to nenašel nic naprosto úchvatného, proč by mě série měla dostat. Není to špatné, jen mi to prostě celkově nepřijde tak třeskuté, jak by mohlo. Je to více komediální, jsou zde další převleky, jednoduše to jede ve starých kolejích a snaží se to i o nějaký příběh, který v rámci gagů skoro zapadne. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (39)

  • Když Fantomas (Jean Marais), kterého dabuje Miroslav Moravec, zaujme místo lorda MacRashleyho (Jean-Roger Caussimon), je dabován Otakarem Brouskem (jenž dabuje právě lorda MacRashleyeho) místo Miroslava Moravce. Pokud by Fantomas mluvil skutečně hlasem Miroslava Moravce, nemohl by hovořit jiným hlasem a byl by ihned odhalen, přinejmenším manželkou. (pjotri)
  • U lorda MacRashleyho (Jean-Roger Caussimon) vede Fantomas (Jean Marais) řeči o výši „pojistného“, která se pohybuje kolem 6 milionů dolarů, a to jen za MacRashleyeho. Na konci filmu však dostane brilianty pouze ve výši 800 tisíc dolarů, zbývajících pouhých 200 tisíc má do skříňky vložit MacRashley, tedy Fantomas. Zvláštní, jak hodně MacRashleymu i ostatním slevil. (pjotri)
  • Přestože má film název Fantomas kontra Scotland Yard, ve filmu samotném Fantomas (Jean Marais) vůbec proti Yardu nebojuje. Ve filmu je jediný zástupce této organizace a ten s Fantomasem nijak nezápolí. (pjotri)

Reklama

Reklama