Reklama

Reklama

Fantomas se zlobí

  • Francie Fantômas se déchaîne (více)
Z natáčení  - Mylène Demongeot

Obsahy(1)

Pronásledování rafinovaného Fantomase přivádí tentokrát komisaře Juvea, novináře Fandora a jeho snoubenku Helenu do Říma, kam je svolán významný vědecký kongres. Hvězdou tohoto kongresu má být profesor Lefebvre, vědec zabývající se výzkumem v oboru hypnózy. Jeho objevy jsou tak převratné, že se dá předpokládat, že Fantomas bude mít o stařičkého vědce zájem a postará se o jeho zmizení. K únosu skutečně dojde, ačkoli určit toho pravého profesora mezi třemi navlas stejnými je pro komisaře Juvea úkol nelehký. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Mylène Demongeot

Recenze (303)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Fantomas opustil Paříž a přesunul se do Říma na kongres. V patách má vrchního komisaře Juvea a novináře Fandora i se svojí snoubenkou Helenou. Přibylo převleků, nyní je již užívají i lovci Fantomase, takže o veselé situce díky záměnám tu není nouze. Helena už nenosí přiléhavé blůzky na ostro jako v prvním Fantomasovi což je škoda :-) ! Narážky na Bonda jsou tu zjevné. Oproti prvnímu Fantomasovi kde se o vraždách jen mluví a kde i po výbuchu výbušnin nikomu nic není zde o mrtvé není nouze. Sám komisař Juve svojí třetí rukou osobně zastřelí několik Fantomasových otroků... * * * * ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Skvělé pokračování. Celá série je kult a moje dětství. Louis De Funes se vrací jako komisař Juve a legendární Jean Marais v dvojroli Fantomase a novináře Fandora. Půvab pak jako vždy dodává Mylene Demongeot coby krásná Helena. Celkově mám díl Fantomas se zlobí z trilogie rád nejméně, ale i tak se na něj vždy rád povídám. Opět fantastický příběh, tentokrát v prostředí nádherného Říma, zakončený legendární honičkou v kopcích a odletem Fantomase v létajícím autě. Byť to je dneska trochu k smíchu, jako celek Fantomas dodnes neztratil nic ze svého kouzla. Film samozřejmě doplňuje legendární hudba od Michela Magneho, za kterou měl dostat Oscara! ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Jak je ten Fantomas geniální. Přes jedničku odehrávající se v temné Paříži jsme se přehoupli do Říma. I přesto že tenhle díl je z celé série nejvíc bláznivá komedie (právě proto je nejlepší) díky dabingu Miroslava Moravce a skvělému Jeanu Maraisovi opět na nás dýchne z obrazovky to Fanomasovské tajemno které opět vystřídá smích díky ještě skvělejšímu Lousovi v roli komisaře Juvea a jeho pomocníkovi. ()

dr.jacoby 

všechny recenze uživatele

Vynikajúce pokračovanie kvalitného prvého dielu. Komediálnych aspektov pribudlo, pretože sa do popredia dostáva postava komisára Juvea a to je pre tento film len dobre. Hudba ostáva kvalitná, herecké výkony výborné, dabing jedna báseň. Vo filme je množstvo neskutočne vtipných scén, pri ktorých sa vždy poriadne nasmejem. Potešiteľné je aj to, ža postava krásnej Heleny, ktorú hrá Mylène Demongeot dostáva v tomto príbehu viac priestoru. Medzi vrcholné scény zaraďujem bláznivú cestu vlakom, komisár Juve v blázinci, prenasledovanie lietajúceho auta a skok bez padáku, všetky geniálne masky a prevleky a samozrejme neskutočné zbrane, ktoré používa Louis de Funés. Tá finta s troma rukami nemá chybu, strielajúca drevená noha, strielajúce cigary, to všetko dodáva filmu štavu. Vo filme sa objavil aj syn Louisa deFunésa, ktorý hrá postavu malého chlapca Michou. Všetkým odporúčam aj tetí diel, Fantomas kontra Scotland Yard. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tenhle Fantomas mi přišel nejvíc dobrodružnej a akční. Zajímavý je, že svým stylem a zpracováním mi tak trochu připomíná Bondovku a taky si to tu Funés svými výstupy začíná nekompromisně krást pro sebe. Nicméně některými těmi nápady a vynálezy je to opravdu nadčasový dílko a je zajímavý, že některý z nich se objevili později ve filmech agenta 007 (střílející cigáro, létající auto, padouch sídlící v sopce) pouhá náhoda? 85% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (38)

  • Dům Fantomase (Jean Marais) stojí v Římě na Via Trionfale 151. (M.B)
  • Keď Fantômas (Jean Marais) opúšťa výskumné centrum s dodávkou, je oblečený v špeciálnej kombinéze. V ďalšom zábere je už oblečený v čiernom. (Arsenal83)

Reklama

Reklama