Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní důstojník Cruchot je zamilován do bohaté ale rozmazlené vdovy. Ta mu obrátí jeho svět naruby. Nejen, že se ho snaží lapit ale snaží se získat i přízeň jeho dcery. Ta její pomoc uvítá, protože sama se chce vdát, ale proti vůli svého otce. Skvělá komedie v překrásném prostředí Saint Tropez... (Intersonic)

Videa (1)

Trailer

Recenze (234)

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu nejvíc miluji paní Josefu, a to pro její neskutečnou eleganci a pravý francouzský šarm, které jí vůbec nebrání v epesním komediálním výkonu. A to platí pro všechny filmy, kde se objeví, ať s Funésem (Oskar) nebo bez (Vrátný od Maxima). V Četník a mimozemšťané mi fakt chyběla. Jako starou dámu je možné ji vidět v dost slabém Avignonském proroctví, na které jsem koukala jen kvůli ní...... ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší než Četník v New Yorku, maličko slabší než klasický první díl, takže lepší čtyři hvězdičky. Geneviéve Gradová se s Četníky tímto filmem rozloučila, naopak sem vstoupila výrazná postava vdovy po plukovníkovi Josefína - Claude Gensacová. Sólo pro de Funese a M. Galabru, kteří bojují o místo vrchního strážmistra a zároveň o přízeň Josefíny, která je však od počátku elektrickou silou přitahována ke Cruchotovi. Celý film je pak orámován epizodou se zlodějem Řezníkem, což je kriminální schéma, které většina četnických filmů přejímá. Trochu zbytečná se mi zdála scéna v tanečních barech, jíž sde snažil velitel Galabru zdiskreditovat v očích Josefíny Cruchota. Ale řada komických gagů se už stala klasikou a jako vždy jsem se u tohoto filmu příjemně pobavil a odreagoval. ()

Reklama

hudryhudry 

všechny recenze uživatele

Film Četník se žení v mnohém vybočuje z Sait - Tropezké komediální četnické série. Je to hlavně tím, že Louis de Funés zde předvádí trošku jiný výkon než jsme od něj zvyklý. Ano, je to sice pořád ten nevrlý malý uštěkaný Francouz, ale v tomto filmu dotává novou roli jeho doposud nerozvíjený cit - láska, a to Louisovi svědčí. Je vidět že ho hraní baví a nebojím se výroku, že zde předvádí jeden z nejlepších výkonů své kariéry (tedy těsně po Fantomasovi :-)) Jeho láskyplné jiskření dobíjí nejen paní plukovníkovou, ale i diváky a spolu s dalším novým prvkem - slušnou akcí a honičkou na závěr se četnické sérii timto snímkem slušně rozproudila krev. Bravo, hodně velký skok od New Yorku. Škoda jen, že další díly opět upadly a ten s mimozemšťany, no ani nemluvit... ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Třetí četníkovo dobrodružství - a to rovnou to největší, zakončené svatbou. Nádherné oživení série, které sice nebylo ani zapotřebí, ale rozhodně to nebyl špatný nápad. Ba naopak, přímo brilantní! Nezapomenutelnou scénou je pro mě Cruchotova provokativní jízda autem, "dopadení" Josefy na četnické strážnici, Cruchot když se učil tančit a bezpochyby scéna, kde Cruchot s Gerberem dělají písemné a ústní zkoušky. Opět asi nemá smysl dále pozlacovat co zlaté je, proto už jen film doporučím ke koupi a shlédnutí každému, kdo jej ještě nezná. Plný počet bodů je už samozřejmostí. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Třetí film může vlastně za to, proč ve dvou posledních nevystupuje Jean Lefébvre. Při novinářské projekci si totiž všiml, že hodně jeho záběrů skončilo ve střižně a tak vyvolal skandál, který byl pro bulvár soustem. Lefébvre se pak už nechal přemluvit už jen k jednomu dílu. Četník se žení rozhodně patří k těm vydařenějším dílům série. Tvůrci konečně pochopili, že Genéviéve Grad nemusí mít tolik prostoru, zato víc vsadili na Michela Galabruho, který je tu Funésovi skoro více než rovnocenným partnerem. No a nakonec si užijete i toho Fougasse, když novému panu štábnímu leze do ..., k tomu přidejte komičku Dominique Davray jako taneční lektorku ("Jedna, dvě, tři, čtyři...") a důkaz, že Louis patřil ke vzorům Rowana Atkinsona. Scénku s psaním testů totiž vlastně s Benem Eltonem vykradli a trochu upravenou a rozvinutou ji šoupli do pvního dílu Mr. Beana. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (37)

  • Když Cruchot (Louis de Funès) jede na začátku filmu v kabrioletu a provokuje záměrně pomalou jízdou, jede kolem plné čáry a ostatní řidiči se za ním vzorně vlečou. Pak přijde přerušovaná čára a řidiči začnou Cruchota předjíždět. Cruchot se raduje a křičí: „Teď ho chytneme!“ Jenže tu není žádný důvod k zastavení, protože předjíždějící řidiči se ničeho nedopustili. A Cruchot, přestože se raduje, že řidiče chytnou, nikam nevolá, aby zadržení zajistil. (pjotri)
  • Cruchot (Louis de Funès) si před písemným testem nastaví časovač na 60 minut. Po chvíli následuje záběr, ve kterém vidíme, že na časovači již uběhlo 25 minut a v dalším záběru zas vidíme, že uběhlo 10 minut. Ve skutečnosti to je ale nesmysl, protože časovač odpočítává, takže tyto dva záběry měly být obráceně. (SONY_)
  • Když Joséfa (Claude Gensac) přijede na strážnici, představí se jí velitel jako „rotmistr Jérôme Gerber“. Ale na konci prvního dílu, když po dopadení zlodějů obrazu přinese rozjařená parta Cruchota (Louis de Funès) a Nicole (Geneviève Grad) na zádech do přístavu, a Gerber zařve: „Cruchote,“ odpoví mu Cruchot: „Alphonsi“. Je tedy otázkou, jak se Gerber vlastně jmenuje, zda Alphons jako v prvním dílu, nebo Jérôme jako ve třetím dílu. (pjotri)

Reklama

Reklama