Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Septimův Grand restaurant je jedním z nejdražších podniků v Paříži. Septime jej vede železnou rukou a své zaměstnance doslova terorizuje. Mezi pravidelné návštěvníky restaurantu patří ministři, vysocí úředníci i policisté. Není divu, že na večeři přijde i prezident spřátelené země, který je ve Francii na oficiální návštěvě. Místo decentní záře flambovaného dortu se ozve výbuch a prezident je pryč. Je na Septimovi, aby našel prezidenta a získal tak zpět reputaci svého podniku. Bláznivé funesovské eskapády začínají. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (310)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keby sa v celom filme Funes nepytvoril, ani by som si nevšimol, že ide o komédiu. Námet je zaujímavý, ale skôr by mi sadol na televízny film. Niektoré scény boli vydarené a vtipné, ale pripadá mi, že tvorcovia príliš tlačia na pilu a snažia sa z každého Funesovho výstupu vyvolať v divákovi hurónsky smiech. Viac film beriem ako klasickú oddychovku na víkendové popoludnie, keď máme plný žalúdok po výdatnom obede, takže sa nám nechce myslieť. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Grand restaurant pana Septima coby "nejumlaskanější de Funèsova komedie" funguje zejména v první polovině, která je plná úsměvně komických situací z restaurace založených na "mírném" terorizování zaměstnanců. V druhé polovině vsadili tvůrci na policejní vyšetřování a akční honičky, avšak celá krimi-zápletka působí chabým dojmem a tlačí film do průměru. Samotné rozuzlení mi přišlo poněkud hloupé. De Funès nezklamal, ale slabší scénář mu občas znatelně podrážel nohy. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch úplně nejznámějších Funésovek. Už úvodní titulky vyvolají pocit hladu a první polovina z restaurace je snad šestihvězdičková, francouzský mistr zde doslova exceluje a bránice diváka dostává zabrat v pravidelných intervalech. Bohužel, ve druhé části film trochu ztratí tempo a šmrnc a příběh se stává dosti nezáživným. Ale i tak mám Grand restaurant moc rád a výborně se u něho bavím. P.S. Skvělá je především scéna, ve které Funés paroduje Hitlera a líbí se mi i jeho monolog u zrcadla na začátku filmu či trénink číšníků, kde se všichni nechají hudbou strhnout k zběsilému tanci. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu je naprosto perfektní. Funes coby krutý zaměstnavatel terorizuje své zaměstnance a vede je k tzv. dokonalosti. Aby byli chloubou francouzské gastronomie. Je to skvěle vymyšleno a dohnáno do krajnosti. Pan Septim si své šéfofství náležitě užívá a většinu zaměstnanců dohání k zoufalství. Prohřešky si zapisuje a když je toho moc, shromáždí zaměstnance k společném nácviku obsluhy ve své kanceláři. Nikdo se mu nedokáže postavit. Pouze do kuchyně se bojí, tam panuje šéfkuchař. V druhé půli následuje zápletka s únosem prezidenta, ta už není tak dobře dotažená, ale pořád je to skvělé. Určitě jedna z těch lepší komedií s Funésem. Opět výborný Filipovského dabing. 85% ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Čím to je, že interiérová veselohra s potenciálom omnoho väčšieho množstva vtipov, než akým skutočne disponovala, sa razom zmení na pseudobondovku? Zbytočne nákladná komédia (jedno auto zletí do rieky, ďalšie dve do snehu, helikoptéra v oblakoch...), len aby sa naplnil aj dobrodružný aspekt žánru? Túto kombináciu mohol Louis de Funès radšej nechať Belmondovi. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • Okrem toho, že Louis de Funès bol hlavným hercom, bol spoluautorom scenára, zložil herecké obsadenie a spolupracoval pri réžii hercov počas nakrúcania. (Arsenal83)

Reklama

Reklama