Reklama

Reklama

Letadlo plné britských letců se omylem dostane až nad okupovanou Paříž a je sestřeleno. Každý z nich pak požádá o pomoc jednoho civilistu. Malíř pokojů, dirigent opery, krásná blondýnka a odvážná jeptiška se tak setkávají na cestě napříč sladkou Francií, když prchají před německými vojáky. Autem, letadlem, vlakem, pařížskými kanály, dokonce i v sudu. Tohle bude VELKÝ FLÁM! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (389)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Výborná situační komedie, která je tak akorát vtipná (zejména díky Funesovi a Bourvilovi) a tak akorát napínavá. Příběh je typická válečná štrapáce anglických letců unikajících před Němci, ale právě díky výborně zapletenému scénáři a dvěma rozšafným francouzským průvodcům uprchlíků získává tahle road movie velkou šťávu. Takže se člověk zasměje a návdavkem dostane i ten správný španung. Gérard Oury prostě natočil učebnicový příklad toho, jak má taková dobrodružná komedie vypadat. Škoda jen, že je to trochu zdlouhavé. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Komedie jak to nejlepší francouzský víno, skopčáci zas a znova za pořádný kretény (dobře jim tak, náckům), skvělá výprava, skvělá kamera, skvělí herci (cholerik Funés baví neskutečně), skvělý všecko. Do toho správná kapka dobrodružství... Ty vole, proč? Proč už se dneska takový komedie netočí? Ten šilhavej germán to každopádně zabil. Ještě o ždibíček lepší než trilogie Sedmý roty. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že jsem tento film mohl vidět v původním znění s titulky, a poslechnout si tak konečně de Funèsův hlas, který mi byl až dosud neznámý, protože v telce jeho komedie dávají výhradně v notoricky známém dabingu F. Filipovského. Byl to skutečně skvělý komik, byť mi přijde, že na jeho komediích je znát doba vzniku, a už to není úplně můj "cup of tea". Což ostatně u mě platí o situačních komediích obecně. Zaujal mě motiv s nastraženou bombou v divadle - jsem si skoro jistý, že se zde inspiroval Q. Tarantino, který podobný motiv zapracoval do svého filmu "Hanebný pancharti" z r. 2009 (upálení nácků v biografu na premiéře německého propagandistického filmu). ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Musím uznať, že to bola jedna z tých lepších komédií s Louis de Funèsom. Ako parašutista bol srandovný, bolo tam viacej zaujímavých a srandovných scén. Napríklad na farme, či v meste s tou tortou. Scéna s lietadlom to celé zavŕšila. Celkom som sa zabavil na tomto diely s vojnovou tematikou, ktorá bola podaná humorne. Avšak toto nie je môj štýl zábavy a nenasmial som sa veľa. Dosť ma necháva chladným tento štýl humoru. Ale za to, že to je jeden z tých lepších filmov dávam aspoň tých 60%. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

I přes svoji odvážnou stopáž jeden z nejzábavnějších a dějově i komicky nejvyváženějších Funesových filmů, který nemůže zklamat snad po žádné stránce. Nejvíce mě pochopitelně rozesmálo pojetí wehrmachtu jako bandy, víceméně, idiotů. Jenom se divím, jaktože už dávno frantíci nepochodují Braniborskou bránou a stále musejí přihlížet skopčákům, kteří se prohánějí pod Vítězným obloukem. No, ale alespoň je to k smíchu. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (36)

  • Film vidělo ve francouzských kinech 17 milionů diváků – šlo o rekordní návštěvnost do doby, než se do kin v roce 1997 dostal Titanic. (Kulmon)
  • Bourvil (Augustin Bouvet) byl v době natáčení vážně nemocen. (M.B)
  • Louis de Funès (Lefort) hraje na piano v Pařížské opeře. Ve skutečnosti, během okupace za druhé světové války, hrál Funès na piano po pařížských barech. (Kulmon)

Reklama

Reklama