Reklama

Reklama

Letadlo plné britských letců se omylem dostane až nad okupovanou Paříž a je sestřeleno. Každý z nich pak požádá o pomoc jednoho civilistu. Malíř pokojů, dirigent opery, krásná blondýnka a odvážná jeptiška se tak setkávají na cestě napříč sladkou Francií, když prchají před německými vojáky. Autem, letadlem, vlakem, pařížskými kanály, dokonce i v sudu. Tohle bude VELKÝ FLÁM! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (389)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

I přes svoji odvážnou stopáž jeden z nejzábavnějších a dějově i komicky nejvyváženějších Funesových filmů, který nemůže zklamat snad po žádné stránce. Nejvíce mě pochopitelně rozesmálo pojetí wehrmachtu jako bandy, víceméně, idiotů. Jenom se divím, jaktože už dávno frantíci nepochodují Braniborskou bránou a stále musejí přihlížet skopčákům, kteří se prohánějí pod Vítězným obloukem. No, ale alespoň je to k smíchu. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Musím uznať, že to bola jedna z tých lepších komédií s Louis de Funèsom. Ako parašutista bol srandovný, bolo tam viacej zaujímavých a srandovných scén. Napríklad na farme, či v meste s tou tortou. Scéna s lietadlom to celé zavŕšila. Celkom som sa zabavil na tomto diely s vojnovou tematikou, ktorá bola podaná humorne. Avšak toto nie je môj štýl zábavy a nenasmial som sa veľa. Dosť ma necháva chladným tento štýl humoru. Ale za to, že to je jeden z tých lepších filmov dávam aspoň tých 60%. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nr. 1 ze všech francouzských komedií. Nad Paříží je sestřelen čtyřmotorový bombardér RAF B-17. Osádce se nad okupovaným městem podaří vyskočit padáky, žel každý dopadne do jiné části města. Místem setkání osádky před společným útěkem jsou veřejné lázně. Poznávacím znamením bude pískání šlágru tea for two :-) Frantíci mají dle mého názoru trochu komplex s tím jak válčili a jak se nechali převálcovat. Proto vznikla celá řada komedií, kde wermacht je banda tupounů a chrabří vojáci ( Sedmá rota )či odbojáři jim to tvrdě natřou. Každopádně tohle je klasika a smát se budete od začátku do konce. Just tea for two , And two for tea, Just me for you, And you for me... ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší film s Funésem, co jsem viděl a jedna z nejlepších komedií vůbec. Parádní herci, hlavně ústřední trio Bourvil, Funés, Brook předvádí galakoncert dirigovaný samotným "kapelmajstrem". V celém filmu je nespočet nezapomenutelných scén, od likvidace důstojníka "dvojitým hajlem" až po svítící dort ve tmě...inu smál jsem se na celé kolo. Nakažlivou hudbu snad nemusím zmin'ovat, Tea for Two si pískám ještě ted' :) ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Banda okolo Funése je naprosto dokonalá, frantíci jsou na tyto staré komedie opravdu experti, dlouho jsem se tak nenasmál a nebylo tam zapotřebí ani trapných gagů nebo litrů tělních tekutin apod. jak už je to u těch dnešních komedií made by USA zvykem. Naprosto originální film o záchraně britských pilotů. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (36)

  • Transportéry objevující se ve filmu nejsou německé, ale ve skutečnosti předělané americké M3, kterých bylo po válce dostatek. Stejný typ se objevil i v komedii Kam se poděla sedmá rota? (1973). (Reiner)
  • Louis de Funès (Lefort) celý měsíc nacvičoval dirigování pro scénu s orchestrem. Při následné zkoušce s osmdesátičlenným orchestrem sklidil za způsob dirigování potlesk od samotných hudebníků. (Jizni Tlapa)

Reklama

Reklama