Reklama

Reklama

Letadlo plné britských letců se omylem dostane až nad okupovanou Paříž a je sestřeleno. Každý z nich pak požádá o pomoc jednoho civilistu. Malíř pokojů, dirigent opery, krásná blondýnka a odvážná jeptiška se tak setkávají na cestě napříč sladkou Francií, když prchají před německými vojáky. Autem, letadlem, vlakem, pařížskými kanály, dokonce i v sudu. Tohle bude VELKÝ FLÁM! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (389)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Určitě je to jeden z nejlepších Funesových filmů. Jenomže i tak ho hodnotím jako průměr. určitě bych přidal taky jednu nebo dvě hvězdičky kdybych k němu cítil nostalgické vzpomínky. Ty ale nemám. Tak hodnotím jako průměr. Herecké výkony jsou velice sympatické, bohužel jsem se u toho moc nenasmál. A to je u komedie přece to nejdůležitější. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Odpusť mi to Bože!" Od Velkého flámu jsem si vzhledem ke zdejšímu hodnocení sliboval celkem hodně, a i když snímek úplně nanaplnil má očekávání, rozhodně se jedná o povedený kousek, u něhož by vedle komedie a válečného filmu mohl být v kolonce i dobrodružný film. Sice jsem se neřezal smíchy jako u jiných de Funèsových komedií, i tak ale snímek nabízí nejednu nezapomenutelnou humornou scénu - od oslavy narozenin, přes výměnu pokojů, až k neustálému pošťuchování mezi de Funèsem a Bourvilem. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Mezi všemi kultovními filmy s mistrem Funesem je právě Velký flám výjimečný proto, že v prvé řadě nejde o Funese a jeho mimickou komiku, nýbrž o rozmáchlý satirický příběh s množstvím vedlejších postav, a také o Bourvila, který ztělesňuje postavu mnohem bližší běžnému, válkou postiženému lidu. Avšak je to právě dokonalá herecká souhra těchto dvou ikon francouzské komedie, která donutí každou diváckou generaci uvelebit se do křesla a pouštět si tuhle nesmrtelnou klasiku znovu a znovu ve chvílích, kdy se Rusové zase rozhodnou jen tak ze srandy obsadit cizí stát a rozpoutat ozbrojený konflikt. Hvězdička dolů pouze za lehce přepálenou stopáž, která přeci jen zmíněný tandem i celý složitě propletený děj v rozletu trochu brzdí.. 85% ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

I po více než padesáti letech překvapivě svěží film, který navzdory své délce výborně odsýpá, je neskutečně vtipný a zároveň mile civilní. Duo Bourvil - Funés je naprosto bezchybné a i ostatní herci hrají jak o život. Velký flám tak hodnotím výš než například "Fantomase" či "četníky", u nichž se humor místy stává poněkud násilným. Sympatická je i snaha pracovat pokud možno s historickými reáliemi, byť právě v téhle věci lze i leccos vytknout. Především, útěk do vichistické Francie rozhodně neznamenal svobodu, neboť šlo o podobný vazalský stát, jakým bylo například tehdejší klerofašistické Slovensko. Ve skutečnosti by nacistům nemohlo nic zabránit v tom, aby v pronásledování bez uzardění pokračovali... Celkový dojem: 85% ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Děkuju za úžasné francouzské komedie se skvělým humorem, který mám tak ráda. Velký flám je určitě jeden z nejlepších filmů nepřekonatelného Louise a jedna z nejlepších komedií vůbec. Funés jako nafoukaný dirigent Stanislav a Bourvil coby malíř - natěrač se ve snaze pomoct anglickým pilotům vydávají na neuvěřitelnou cestu válečnou Francií. Nechybí spousta skvělých hlášek a památných scén jako například záměna pokojů (chrápání), výslech Louise a Bourvila na německé stanici nebo francouzská angličtina v lázních...Are you? You are? Happy? Thank you. :) http://www.youtube.com/watch?v=9syMRZ_HsPI&feature=relmfu ()

Galerie (84)

Zajímavosti (36)

  • Transportéry objevující se ve filmu nejsou německé, ale ve skutečnosti předělané americké M3, kterých bylo po válce dostatek. Stejný typ se objevil i v komedii Kam se poděla sedmá rota? (1973). (Reiner)
  • Při scéně, kdy Augustin Bouvet (Bourvil) zachrání Leforta (Louis de Funès) tím, že jej strhne z jízdního kola, aby nespadl do spárů německé hlídky, nařídil režisér Funèsovi mimo scénář poděkovat Bourvilovi za záchranu života. Funès se zdráhal, protože nechtěl do své role vnášet vážné prvky. Nakonec však souhlasil. (Jizni Tlapa)
  • Natáčelo se ve francouzských městech Paříž, Pierre-Perthuis, Vézelay a Noyers. (M.B)

Reklama

Reklama